Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” Ştei

Prima zi de şcoală...

La Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” Ştei

Toamna se numără bobocii... şi la şcoala noastră. A început numărătoarea!

După o vacanţă lungă şi călduroasă, a sosit momentul unui nou început de an şcolar, momentul revederii cu colegii şi profesorii.
Ziua de 11septembrie 2017, la Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ştei, a fost una plină de dragoste, sensibilitate, bucurie, speranţă şi credinţă.
În cadrul bisericii ortodoxe Sfânta treime din Ştei, elevii au participat alături de părinţi şi bunici la o slujbă de Te Deum, oficiată de preoţii comunităţii noastre: Gheorghe Tal, Adrian Suciu şi Ioan Zbârce, apoi în jurul orei 10.30 a avut loc, în curtea şcolii, deschiderea festivă.
Prima zi de şcoală: emoţii, flori, zâmbete,multă bucurie. Peste 600 de elevi, au fost dornici să-şi revadă colegii, profesorii, clasele curate şi luminoase, manualele aşezate cu drag pe băncuţe.
În cadrul festivității de deschidere a noului an şcolar, 2017-2018, după intonarea Imnului de stat al României s-au transmis mesaje de felicitare, din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, prin prezenţa în mijlocul dascălilor, părinţilor, copiilor a d-nei inspector şcolar general adjunct, prof. Codruţa Bogdan, din partea Inspectoratului Şcolar Județean Bihor.
Din partea Primăriei şi a Consiliului local au fost prezenţi dl.primar Iulian Balaj şi dl.consilier Aurelian Rengle, care au adresat celor prezenţi cele mai alese gânduri și urări de sănătate şi multă putere de muncă. Din partea Poliției oraşului Ştei a fost prezent dl. Călin Moş, iar din partea Consiliul reprezentativ al părinţilor a fost prezentă d-na Diana Ştiole.
A urmat discursul d-nei director prof. Pantea Simona, care  a prezentat părinţilor realizările muncii în echipă, reuşitele şi rezultatele foarte bune obţinute de elevii şcolii noastre, apoi d-na prof. Liana Moruț, director adjunct, a prezentat noii dascăli ai şcolii şi a transmis sprijinul întregului corp profesoral, și al d-nei prof. Panici-Mangra Adelina, consilier educativ.
Un moment cu o semnificaţie aparte, o tradiţie a şcolii noastre, a fost primirea boboceilor pe sub un feeric pod de flori, realizat de colegii lor mai mari, din clasele I A,C,B,D.
Boboceii claselor pregătitoare A, B, C au urcat pe scenă alături de dascălii lor: prof. Făşie Romulus, Ioana Fărcanea şi Angelica Miara. Micuţii au fost aplaudaţi şi admiraţi de toţi cei dragi.
A urmat prezentarea colectivelor de elevi din claselor a V-a. Pentru ei, albumul şcolii şi-a deschis o nouă pagină. Filele primelor zile au fost captivante, parfum de entuziasm, feţe vesele şi  luminoase, care se împletesc cu gânduri măreţe, curiozitate şi nerăbdare. Sunt  două clase, a V-a A şi B, iar diriginţii care îi vor călăuzi timp de patru ani sunt: prof. Toth Ioana şi Haidu Rodica.
Pentru cei din clasele I-IV si V-VIII, înnodând firul şcolii, înseamnă noi trepte ce-i înalţă an de an spre strălucirea culturii şi a cunoaşterii.
Festivitatea de deschiderea a fost moderată de d-na bibliotecar inst.Tomescu Ileana.
Tomescu Ileana & Andru Cristina

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:03 Ora de vară a Europei de Est