Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Copil în Europa”

3 - 12 oct., Festivalul Național de Teatru pentru Copii și Tineri - ediția a X-a, Timișoara

„Copil în Europa”

Cea de a X-a ediție a festivalului „Copil în Europa" va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie 2017, la Casa Tineretului (FITT), în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, precum și în alte locații din Timișoara.

Festivalul reunește nume sonore la nivel național și internațional, fiind invitați să joace spectacole în festival sau să țină workshop-uri pentru participanți: Florin Piersic Jr., Konstantin Keidel, Tibor Cari, Victor Bucur, Mădălina Ghițescu Petre, Dragoș Muscalu, Loreta Neculai, Claudiu Pușcău, Imi și Iain de la Școala de circ, Petre Ancuța, Florin Călbăjos din proiectul 9G la TNB și alții.
Cu ajutorul partenerilor culturali, festivalul include următoarele spectacole invitate:   
-  „O mie de motive"- va avea loc în 12 octombrie de la ora 19.00 în Sala multifuncționala a CJT, aducându-l alături de noi pe actorul Florin Piersic Jr. Un spectacol despre cât suntem dispuși să facem pentru cei pe care îi iubim, de la Teatrul Point București.
  - „ActOrchestra"- va avea loc în 3 octombrie la ora 19.00 pe scena Casei Tineretului, un spectacol de la Teatrul Național București cu: Petre Ancuța, Florin Călbăjos și Emilian Mârnea. Cei trei actori-interpreți au muzică live, au pantomimă, au bătălii de replici  și dau dovadă de o energie inepuizabilă.
,,Leul Ra"- în data de 8 octombrie ora 19.00 la Casa Tineretului, un muzical de excepție de la Teatrul "Andrei Mureșanu" din Sfântu Gheorghe, avându-i în echipa de realizare pe regizorul Cezar Ghioca, coregrafia Atilla Bordas, iar muzica originală este compusă de Marius Popa, orchestrația Gabriel Pindici si Marius Popa, spectacolul având soliști deosebiți ca interpreți ai partiturilor din spectacol.
- ,,Huooooo!!!"- în 4 octombrie la ora 19.00 în amfiteatrul din Piața Sfântul Gheorghe, o tragicomedie politică, socială și umană, cu Marian Pîrvulescu si Christine Cizmaș de la Auăleu din Timișoara.
- ,,Just Push Play"- în data de 5 octombrie ora 19.00 la Club Reflektor Venue, un spectacol de improvizație creat cu și pentru spectatorii prezenți, cu Dragoș Muscalu, Robert Pavicsits, Andrei Teleleu,la pian Vlad Pasencu
 Intrarea este liberă la toate spectacolele și activitățile festivalului, pe bază de rezervare online, aici: https://script.google.com/macros/s/AKfycbyKvOACgUBgBwp-RflJetI-uvf0U6ane6L3fwXF5vlcfEaUrkI/exec
Pe lângă spectacolele invitate, vor mai fi patru zile de spectacole în concurs pentru trupele de liceu (7, 10 și 11 octombrie), o zi pentru gimnaziu și monolog (9 octombrie), susținute pe scena Casei Tineretului
 În afara spectacolelor, vor fi și o serie de workshop-uri de dezvoltare a abilităților elevilor-actori, axate ediția aceasta, pe importanța îmbunătățirii calității vocii: improvizație muzicală, voce, film muzical, canto, dar și actorie, improvizație, circ și jonglerie, creativitate, etc.
Juriul festivalului va fi format din actorii: Ana Maria Cojocaru, Doru Maniu, Ana Maria Pandele Andone, Jasmina Mitrici, alături de regizorul Ștefan Darida.
Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Pentagon" și este cofinanțat de Consiliului Județean Timiș si de Primăria Municipiului Timișoara, având ca parteneri: Fundația Județeană pentru Tineret, Teatrul Național ,,Mihai Eminescu" Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și alții.
Mai multe informații despre program, activități și parteneri, pe site-ul nostru
http://www.ac-pentagon.ro/index.php/festivalul-de-teatru-copil-in-europa-3/222-festivalul-de-teatru-pentru-copii-si-tineret-copil-in-europa-10
precum si pe facebook https://www.facebook.com/events/267774483713183/
Ana- Maria Pandele Andone
președinte - Asociația Culturală ,,Pentagon"

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:46:51 Ora de vară a Europei de Est