Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Asociația EduBiz vă invită la TalentFest

Sâmbătă, ora 16.00, în Parcul 1 Decembrie

Asociația EduBiz vă invită la TalentFest

Asociația EduBiz vă invită și anul acesta la TalentFest, sâmbătă, 16 septembrie 2017, ora 16, în Parcul 1 Decembrie din Oradea.

TalentFest se dorește a fi un spațiu de promovare și stimulare a talentului orădean în spațiul public, prin ateliere interactive în domeniul cultural-artistic, sportiv, civic și voluntariat la care sunt invitați toți tinerii și copiii.
EduBiz împreună cu organizațiile bihorene participante pregătesc trei ore de ateliere interactive, în aer liber, în care tinerii participanți pot să își descopere talentele în diverse domenii. Se pune accent pe: ateliere cultural-artistice (pictură, desen, muzică, dans, flash-mob), pe ateliere de dezvoltare personală și orientare profesională, pe domeniul sportiv (handbal, fotbal, judo, gimnastică etc.), pe domeniul caritabil și pe voluntariat (ateliere de clown, orientare și jocuri în natură etc.), toate fiind coordonate de tineri implicați și talentați.
În cadrul TalentFest, participanții se pot înscrie și în SmartHunt, o Cursă Inteligentă, cu probe distractive în care vor avea ocazia să își testeze și dezvolte perspicacitatea și munca în echipă, într-o manieră inedită. Formularul de înscriere se găsește pe pagina de FB a evenimentului.
Participanții pot socializa în Zona de Relaxare TalentFest, amenajată în parc, bucurându-se de o seară liniștită de toamnă pe notele muzicale ale tinerilor studenți de la Universitatea Oradea, care vor încheia TalentFest cu un mini-recital muzical.
Participarea la TalentFest este gratuită.
Mai multe detalii puteți afla la tel : 0753 535174,  0749 909150, contact@edubiz.ro
TalentFest este organizat cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte, Consiliul Județean Bihor și al Primăriei Oradea.
EduBiz este asociație non-profit din România, care dezvoltă programe de educație non-formală pentru copii și tineri. Scopul EduBiz este să contribuie la dezvoltarea tinerelor talente prin programe de dezvoltare personală și profesională, orientare vocațională, programe de leadership, comunicare, de educație antreprenorială, programe prin care tinerii își dezvoltă competențe de viață, pentru a deveni tineri responsabili, profesioniștii de mâine.
Vă așteptăm cu drag! (E.E.)
 
Program
1. Orele 15 – 16.30: concurs pe echipe Găsirea Comorii: Smart Treasure Hunt
- Locație: Parcul 1 Decembrie
- Destinat: copii și tineri, de la 14 ani
- Coordonat: voluntari EduBiZ
- Ora 18.15 anunțarea câștigătorilor Smart TreasureHunt
2. Orele 16.00 – 18.30: Ateliere și activități interactive - demonstrative pentru orădeni (standuri cu activități în domenii diverse)
- Locație: Parcul 1 Decembrie
Destinat: copii, tineri și părinți
- Coordonate si animate de tinerii si copiii talentați din Oradea, prin intermediul și cu participarea asociațiilor, organizații, cluburi, din Oradea în diverse domenii:
- sportiv: gimnastică, atletism, judo, handbal, baschet, limbi străine… etc.
- cultural – artistic: pictură, modelaj, teatru etc.
- voluntariat: organizații caritabile cu voluntari: jocuri & animație pentru copii;
- interacționează cu orădenii și își fac cunoscută activitatea;
3. Orele 18.30 – 19.00:
Mini-recital muzical, interacțiune artistică în spațiul public central al orașului
- Locație: Parcul 1 Decembrie
- Coordonat de tineri artiști talentați din Oradea
Destinat: tuturor orădenilor
4. Ora 19.15: pe scenă, copiii și tinerii talentați care au coordonat atelierele TalentFest.
Încheierea TalentFest.
Important: participarea este liberă și gratuită la toate activitățile TalentFest.
 
Despre proiectul TalentFest Oradea
Prin acest proiect urmărim promovarea și stimularea talentului orădean, mai ales al copiilor și tinerilor, în spațiul public, în domeniul cultural-artistic, sportiv, civic, în voluntariat, exemple de urmat. De asemenea, TalentFest își dorește motivarea tuturor cetățenilor orădeni, indiferent de vârstă să își descopere și să își urmeze talentul, și să se implice în activități comunitare cu impact social în municipiul nostru.
Obiectivele proiectului
crearea unui spațiu de promovare, o scenă publică deschisă pentru copiii și tinerii talentați din Oradea și susținerea talentului autentic orădean în diverse domenii: cultural-artistic, sportiv și în domeniul civic, al implicării voluntare în comunitate; oferirea unui eveniment inedit pentru Oradea în spatial public central al orașului: o după-masă și seară de cultură în aer liber - mini-spectacol de teatru alternativ- interactiv și mini-recital muzical de muzică clasică, precedat de activități și ateliere artistice și sportive, momente de interacțiune între cetățenii orașului și de relaxare pentru întreaga familie, copii, adolescenți, părinți și bunici; un imbold pentru orădenii de toate vârstele să își descopere și să își urmeze talentul, și să se implice în activități comunitare cu impact social în municipiul nostru, plecând de la exemplul dat de tinerii și copiii talentați care vor anima diverse ateliere și activități pe parcursul TalentFest; creșterea vizibilității vieții cultural-artistice, sportive și asociativ-caritabile orădene în rândul locuitorilor din Municipiul Oradea; continuarea TalentFest în anii următori ca un eveniment de exprimarea autentică și spontană a talentului orădean, pentru a deveni o referință a festivalurilor artistice, teatral, muzicale din zonă.
Grupurile țintă și beneficiarii sunt orădenii, de toate vârstele, copiii și tinerii talentați din Oradea, în diverse domenii, atât cultural-artistic, sportiv, cât și în domeniul voluntariatului și al implicării civice în comunitate; beneficiarii indirecți: organizațiile și grupurile, cluburile si cercurile care organizează activități cultural-artistice pentru copii și tineri, cluburile sportive, organizațiile caritabile/ civice care oferă oportunități de voluntariat pentru orădeni.
 Teodora Chifor

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:14:34 Ora de vară a Europei de Est