Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Asociația EduBiz vă invită la TalentFest

Sâmbătă, ora 16.00, în Parcul 1 Decembrie

Asociația EduBiz vă invită la TalentFest

Asociația EduBiz vă invită și anul acesta la TalentFest, sâmbătă, 16 septembrie 2017, ora 16, în Parcul 1 Decembrie din Oradea.

TalentFest se dorește a fi un spațiu de promovare și stimulare a talentului orădean în spațiul public, prin ateliere interactive în domeniul cultural-artistic, sportiv, civic și voluntariat la care sunt invitați toți tinerii și copiii.
EduBiz împreună cu organizațiile bihorene participante pregătesc trei ore de ateliere interactive, în aer liber, în care tinerii participanți pot să își descopere talentele în diverse domenii. Se pune accent pe: ateliere cultural-artistice (pictură, desen, muzică, dans, flash-mob), pe ateliere de dezvoltare personală și orientare profesională, pe domeniul sportiv (handbal, fotbal, judo, gimnastică etc.), pe domeniul caritabil și pe voluntariat (ateliere de clown, orientare și jocuri în natură etc.), toate fiind coordonate de tineri implicați și talentați.
În cadrul TalentFest, participanții se pot înscrie și în SmartHunt, o Cursă Inteligentă, cu probe distractive în care vor avea ocazia să își testeze și dezvolte perspicacitatea și munca în echipă, într-o manieră inedită. Formularul de înscriere se găsește pe pagina de FB a evenimentului.
Participanții pot socializa în Zona de Relaxare TalentFest, amenajată în parc, bucurându-se de o seară liniștită de toamnă pe notele muzicale ale tinerilor studenți de la Universitatea Oradea, care vor încheia TalentFest cu un mini-recital muzical.
Participarea la TalentFest este gratuită.
Mai multe detalii puteți afla la tel : 0753 535174,  0749 909150, contact@edubiz.ro
TalentFest este organizat cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte, Consiliul Județean Bihor și al Primăriei Oradea.
EduBiz este asociație non-profit din România, care dezvoltă programe de educație non-formală pentru copii și tineri. Scopul EduBiz este să contribuie la dezvoltarea tinerelor talente prin programe de dezvoltare personală și profesională, orientare vocațională, programe de leadership, comunicare, de educație antreprenorială, programe prin care tinerii își dezvoltă competențe de viață, pentru a deveni tineri responsabili, profesioniștii de mâine.
Vă așteptăm cu drag! (E.E.)
 
Program
1. Orele 15 – 16.30: concurs pe echipe Găsirea Comorii: Smart Treasure Hunt
- Locație: Parcul 1 Decembrie
- Destinat: copii și tineri, de la 14 ani
- Coordonat: voluntari EduBiZ
- Ora 18.15 anunțarea câștigătorilor Smart TreasureHunt
2. Orele 16.00 – 18.30: Ateliere și activități interactive - demonstrative pentru orădeni (standuri cu activități în domenii diverse)
- Locație: Parcul 1 Decembrie
Destinat: copii, tineri și părinți
- Coordonate si animate de tinerii si copiii talentați din Oradea, prin intermediul și cu participarea asociațiilor, organizații, cluburi, din Oradea în diverse domenii:
- sportiv: gimnastică, atletism, judo, handbal, baschet, limbi străine… etc.
- cultural – artistic: pictură, modelaj, teatru etc.
- voluntariat: organizații caritabile cu voluntari: jocuri & animație pentru copii;
- interacționează cu orădenii și își fac cunoscută activitatea;
3. Orele 18.30 – 19.00:
Mini-recital muzical, interacțiune artistică în spațiul public central al orașului
- Locație: Parcul 1 Decembrie
- Coordonat de tineri artiști talentați din Oradea
Destinat: tuturor orădenilor
4. Ora 19.15: pe scenă, copiii și tinerii talentați care au coordonat atelierele TalentFest.
Încheierea TalentFest.
Important: participarea este liberă și gratuită la toate activitățile TalentFest.
 
Despre proiectul TalentFest Oradea
Prin acest proiect urmărim promovarea și stimularea talentului orădean, mai ales al copiilor și tinerilor, în spațiul public, în domeniul cultural-artistic, sportiv, civic, în voluntariat, exemple de urmat. De asemenea, TalentFest își dorește motivarea tuturor cetățenilor orădeni, indiferent de vârstă să își descopere și să își urmeze talentul, și să se implice în activități comunitare cu impact social în municipiul nostru.
Obiectivele proiectului
crearea unui spațiu de promovare, o scenă publică deschisă pentru copiii și tinerii talentați din Oradea și susținerea talentului autentic orădean în diverse domenii: cultural-artistic, sportiv și în domeniul civic, al implicării voluntare în comunitate; oferirea unui eveniment inedit pentru Oradea în spatial public central al orașului: o după-masă și seară de cultură în aer liber - mini-spectacol de teatru alternativ- interactiv și mini-recital muzical de muzică clasică, precedat de activități și ateliere artistice și sportive, momente de interacțiune între cetățenii orașului și de relaxare pentru întreaga familie, copii, adolescenți, părinți și bunici; un imbold pentru orădenii de toate vârstele să își descopere și să își urmeze talentul, și să se implice în activități comunitare cu impact social în municipiul nostru, plecând de la exemplul dat de tinerii și copiii talentați care vor anima diverse ateliere și activități pe parcursul TalentFest; creșterea vizibilității vieții cultural-artistice, sportive și asociativ-caritabile orădene în rândul locuitorilor din Municipiul Oradea; continuarea TalentFest în anii următori ca un eveniment de exprimarea autentică și spontană a talentului orădean, pentru a deveni o referință a festivalurilor artistice, teatral, muzicale din zonă.
Grupurile țintă și beneficiarii sunt orădenii, de toate vârstele, copiii și tinerii talentați din Oradea, în diverse domenii, atât cultural-artistic, sportiv, cât și în domeniul voluntariatului și al implicării civice în comunitate; beneficiarii indirecți: organizațiile și grupurile, cluburile si cercurile care organizează activități cultural-artistice pentru copii și tineri, cluburile sportive, organizațiile caritabile/ civice care oferă oportunități de voluntariat pentru orădeni.
 Teodora Chifor

Trimite email
marți, 3 decembrie 2024, 19:21:50 Ora standard a Europei de Est