Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Șapte dascăli de nota 10!

Rezultatele concursului de titularizare, în Bihor, înainte de contestațíi

Șapte dascăli de nota 10!

În conformitate cu calendarul concursului de titularizare, azi, 18 iulie 2017, au fost afişate rezultatele în centrele de concurs şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/.

În acest an din cei 1.263 de candidaţi, 107 s-au retras din examen (7 motive medicale, 100 motive personale), 114 au fost absenți, un candidat a fost eliminat şi o lucrare a fost anulată în centrul de examen).
Potrivit rezultatelor, în Bihor s-au înregistrat 210 (20.19 %) candidaţi cu note cuprinse între 1.00 şi 4.99, 345 (33.17%) de persoane au avut note cuprinse între 5 şi 6.99, iar 485 (46,63 %) au avut note peste 7.
De asemenea, 192 de profesori au luat note între 5-5.99, 153 de cadre didactice au luat note cuprinse între 6-6.99, cei mai mulţi candidaţi, 217 au luat note între 7-7.99.  S-au mai înregistrat 171 de candidaţi cu note între 8-8.99, 90 cu note între 9-9.99 și 7 candidați cu note de 10 (arte vizuale, educaţie muzicală, istorie, educatoare lb. rromani, învăţătoare lb. rromani, psihopedagogie specială).
Pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7, atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe o perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5, atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.
Candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii în perioada 18-19 iulie (18 iulie până la ora 21; 19 iulie până la ora 15), la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 25 iulie 2017.
Biroul de Presă al I.Ş.J. Bihor

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 06:43:40 Ora standard a Europei de Est