Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Absolvenții promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 14 iulie 2017

Festivitatea de avansare la primul grad profesional

Absolvenții promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 14 iulie 2017

Vineri, 14 iulie 2017, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 14 iulie 2017.

Celebrarea evenimentului s-a desfășurat în prezența inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor general de poliţie Buda Ioan, a șefului Serviciului Formare Profesională din cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane a MAI, comisar-șef de poliție Andrei  Florin, a vicepreședintelui Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisar-şef de poliţie Gheţău  Liviu și a mai multor oficialităţi locale.
De asemenea, au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, o delegaţie a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, reprezentanţi mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţii, rudele şi prietenii absolvenţilor, sosiţi din toate colţurile ţării.
Cu aceasta ocazie, inspectorului general al Poliției de Frontieră, chestorul general de poliţie Ioan Buda, a transmis cuvinte de apreciere şi încurajare tinerilor absolvenţi. De asemenea, seful Poliției de Frontieră a adresat un îndemn noilor poliţişti de frontieră: „Așa cum am spus și la aniversarea celor 25 de ani de existenţă instituţională ai Şcolii ,,Avram Iancu", Poliţia de Frontieră Română are nevoie de oameni profesionişti, oneşti, loiali instituţiei, care îşi aduc contribuția, în permanenţă, la asigurarea unui climat de securitate şi justiţie la frontierele române şi europene. Este necesar mult devotament, multă dedicare pentru profesia aleasă, mult respect pentru instituţie, ţară şi cetăţenii români, în slujba cărora noi, Poliţia de Frontieră, ne desfăşurăm activitatea".  
Festivitatea de absolvire a fost condusă de către domnul comisar-şef de poliţie Hotnoga  Ionel, împuternicit la conducerea Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu" Oradea care a felicitat absolvenţii pentru rezultatele foarte bune obţinute la examenul de absolvire.
De asemenea, directorul Scolii a transmis câteva sfaturi pentru tinerii absolvenţi: „Pentru a putea să vă menţineţi la nivelul standardelor europene va trebui să vă perfecţionaţi continuu pregătirea, să citiţi, să studiaţi, pentru a fi cu adevărat profesionişti, pentru a face faţă situaţiilor complexe din munca operativă. Vă cer să aveţi mereu în minte şi în suflet conştiinţa importanţei pe care munca dumneavoastră o are pentru procesul de integrare în spaţiul Schengen a României, pentru însăşi destinele naţiunii ai cărei fiice şi fii sunteţi".
A fost o zi specială pentru absolvenţi şi personalul şcolii deoarece, după doi ani de studii, se pot bucura de rezultatele muncii lor, îşi văd răsplătite eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut în această perioadă. Impactul şi emoţia momentului absolvirii şcolii şi al mesajelor transmise de cei care au luat cuvântul au fost simţite atât în rândul absolvenţilor, cât şi al părinţilor şi rudelor care au dorit să fie alături de ei la acest eveniment unic din viaţa lor.
În ceea ce priveşte actuala serie de absolvenţi, cea de a 24-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană este formată din 79 de elevi, 14 fete şi 65 de băieţi, și a avut durata de şcolarizare de doi ani.
În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei 2017 este de 8,73. De asemenea, în cadrul festivităţii de absolvire au fost acordate diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei.
Primii trei clasaţi sunt:
1. şef promoţie - agent Țugui  Anișoara -  media 9,64
2.locul 2 - agent Panda  Radu - media 9,59
3.locul 3 - agent Sofronia Gheorghiță-Iulian -  media 9,46
Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României, ca debutanţi pentru o perioadă de 6 luni.
Comisar-șef de poliţie Micheş Eugen
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Absolvenții promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 14 iulie 2017.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:46:44 Ora standard a Europei de Est