Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Astăzi, despre Tabăra de vară de zi „Prietenii Bibliotecii”

Din bucuriile vacanței de vară

Astăzi, despre Tabăra de vară de zi „Prietenii Bibliotecii”

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai" este prietenul cel mai bun al copiilor, care și în vacanța de vară, este o carte mare, deschisă, pentru a putea citi povestea activităţilor care se desfăşoară zilnic în Tabăra de vară de zi „Prietenii Bibliotecii".

Preşcolarii şi școlarii sunt îndemnaţi, în fiecare zi, să participe conform Progranului taberei la activităţi plăcute, instructive, de dezvoltare a abilităţilor personale, la jocuri, cântece, la momente de divertisment și la vizitarea diferitelor obiective importante din Municipiul Oradea.
Tabăra și-a propus să atragă copiii să  frecventeze Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai" și în cursul vacanței. Copiii pot să răsfoiască unele cărţi frumos ilustrate și să descopere noi poveşti care îi atrag prin text și ilustraţii. Ne bucurăm să constatăm că se simt bine, sunt relaxaţi și veseli, cu jocurile, jucăriile și cu obiectele din dotarea spaţiului rezervat taberei. Activităţile se desfăşoară sub îndrumarea cadrele didactice care lucrează ca voluntari.
Responsabilități care îi onorează și îi încântă
Zilnic, participanţii îşi aleg: un căpitan, un (căpitan) secund, un purtător de drapel și un purtător de cuvânt, fiecare copil ajungând, prin rotație, să dețină astfel de responsabilităţi. Căpitanul salută participanţii și comunică programul zilei, secundul raportează numărul participanţilor,  pregăteşte pauza și ora micului dejun. Purtătorul de cuvânt salută și mulţumește cadrelor didactice pentru participare la activităţi și comunică cu reprezentanţii mass-media. Purtătorul de drapel este alături de toţi pentru a dovedi însemnele taberei „Prietenii Bibliotecii".
Din activitățile taberei
Foarte interesante au fost întâlnirile cu reprezentanții Inspectoratului de Poliţie, cu doamna comisar-șef Ioana Indrieș, cu doamna Carmen Dinescu de la Direcţia de Sănătate Publică și cu invitatul din S.U.A al Catedrei de limba engleză a Universităţii din Oradea; vizitele la Muzeul „Ţării Crişurilor" și la Muzeul Național Militar, Filiala Oradea, vizionări de filme din mai multe domenii, mai puţin cunoscute de copii... Activităţile de dezvoltare a abilităţilor au fost conduse de educatoarele Vereș Anima și Susu Gabriela, care i-au teleportat pe copii în lumea fluturilor, prin activități de confecționare, colorare și împodobire a acestora (a fluturilor). Lucrările realizate le-au putut lua acasă, iar cele mai reușite au fost reținute pentru a fi expuse în holul Bibliotecii. Legenda macilor a fost prezentată prin proiecţia unui filmuleţ de desene animate de către prof. Ecaterina Grecu. Prin acest filmuleţ, copiii au desluşit tainele confecționării macilor și a coifurilor împodobite cu maci și cu felurite flori de sezon. La activitatea coordonată de doamnele prof. Muscaș Anton Aura și Ecaterina Grecu au participat și copii de la o grădiniţă din apropierea Bibliotecii. În săptămânile următoare sunt programate alte și alte activităţi: desene pe asfalt, concursul de biciclete, trotinete și role, activităţi de dezvoltare a abilităţilor, sub îndrumarea doamnei prof. Angelica Șandor, care le pregătește și o surpriză... De psihodrama prin muzică se va ocupa dl prof. dr. Alin Crețu, terapeut de familie, membru al Societății Civile Profesionale de Psihologie din Oradea. Ultima vizită va avea loc la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana". Doamnele prof. Iliescu Doina și Grecu Ecaterina vor pregăti scenetele, poeziile și cântecele pentru festivitatea de încheiere a programului de tabără. Coordonatorul general al taberei, doamna ing. Miorița Săteanu și doamna prof. dr. Mariana Barna mulțumesc copiilor și cadrelor didactice pentru participare și părinților pentru încrederea acordată.
Ing. Miorița Săteanu,
coordonator proiect
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Astăzi, despre Tabăra de vară de zi „Prietenii Bibliotecii”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:17:15 Ora de vară a Europei de Est