Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un bal al spontaneității, creativității și originalității

Sărbătoarea bobocilor de la Psihologie

Un bal al spontaneității, creativității și originalității

E de apreciat voința, dorința și efortul depus de studenții anului II de la Psihologie de a organiza, miercuri (19 noiembrie 2008) o sărbătoare pentru bobocii anului I, cu tot fastul și bucuria pe care le presupun un bal al bobocilor desfășurat la discoteca ”No Problem”.

Puțini, dar buni!
Organizatorii (Monika Majoros, Adela Lazăr, Regina Decan, Damian Andreica, Andrei Leahu, Gabriela Olar, Corina Pop, Miana Bereanu, Cristina Radu, Crina – sălăjeanca și alții) au făcut tot ce au putut pentru ca manifestarea să bucure sufletele bobocilor și să încânte publicul.
Pe scenă, totul a fost orchestrat ca la carte de doi moderatori de radio, profesioniști ai postului de radio „Maria” - Mihaela Caba și Claudiu Ardelean, și ei de aceeași factură psihologică, precum bobocii (Georgiana Lucaciu – Bogdan Stan, Anca Bărbuș - Ioan Dejeu, Florina Buie - Răzvan Chirilă, Regina Georgina Decan – Emil Damian Andreica).
„Am organizat și am gândit totul sub semnul spontaneității creative, al originalității și bunului-gust, o întâlnire întru teatru, muzică și bună-dispoziție”, ne-a declarat Miha.
Așa s-a și întâmplat, Miha. Nimic nu părea regizat. Bobocii au fost puțini, dar buni, ca și spectatorii, sponsorii și artiștii.
Balul a fost condimentat din plin cu probe ... multe, dar de efect, precum cea cu merele (în lighean), ouăle și oul, bărbieritul balonului...
E de remarcat deschiderea neașteptată a membrilor juriului, dialogul pe care l-a purtat în permanență Mihaela cu jurații (prof. dr. Monica Secui, lector dr. Marius Cioară, Ioana Găvruța și Andrei Leahu – Miss și Mister boboc 2007). Nici artiștii nu au fost mulți, dar buni, după cum spuneam: Ioana Adelina Lup, o voce care se vede că a trecut pe la școala dnei Monica Molnar, Ioana Repciuc, o gojdistă frumoasă și talentată, Anastasia –speranța, sarea și piperul balului, o păpușă de fetiță care a atras privirile și a încântat sufletele, precum și trupa „No’ Sens”, care ne tot bucură de vreo cinci ani și o ține una și bună, cu prospețime și talent.
Oradea-regină, Marghita-rege
După cum s-au prezentat și s-au mișcat pe ring, toate patru perechile puteau sta la final pe aceeași treaptă a podiumului, dar așa a fost să fie ca unii să fie mai populari ca ceilalți, alții să ia aurul, argintul și bronzul. Regina și Emil au fost răsplătiți cu premiul de popularitate, Anca și Ioan – premiul III, Florina și Răzvan – argintul, iar Georgiana Lucaciu și Bogdan Stan – Miss și Mister boboc, până la anu’. Georgiana e de-a noastră, orădeancă, regele e tocmai din Marghita, băiat bun și cu lipici!
Puțini, dar buni, psihologi de calitate și de  mare suflet! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Un bal al spontaneității, creativității și originalității

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:05 Ora de vară a Europei de Est