Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Natura - ,,Casă a vieții” și programul ,,Școala altfel” la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni

De pe agenda școlilor

Natura - ,,Casă a vieții” și programul ,,Școala altfel” la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni

,,Dacă te gândeşti la anul următor - însămânţează pământul,/ Dacă te gândeşti la următorii zece ani - plantează un copac./ Dacă te gândeşti la următorii o sută de ani - educă oamenii". (Proverb chinezesc)

În cadrul Acordului de  parteneriat încheiat între Romsilva Administrația Parcului Natural Apuseni, cu sediul în Sudrigiu, reprezentată prin d-l Alin Moș și Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni, pe data de 15 mai 2017 un grup de douăzeci și șase de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rieni, însoțiți de d-nele prof. Corina Bodiuț, Eszter Szatmari, Simona Tirla, Loredana Marge, respectiv de către, d-na director Corina Florincuța, au  plantat puieți  de arbori în zona Padișului. Între obiectivele acestei inițiative s-au numărat: promovarea și susținerea dezvoltării cunoașterii capitalului natural și cultural pe teritoriul Parcului Natural Apuseni, sprijinirea și realizarea protecției și conservării capitalului natural și cultural al Parcului, în vederea refacerii și menținerii structurii și funcțiilor acestuia pe termen mediu și lung și  sensibilizarea copiilor în a-și forma o atitudine sănătoasă și conștientă față de mediul înconjurător. Elevii au fost îndrumați de angajați ai Ocolului Silvic, care, de asemenea, au asigurat resursele materiale, informaționale și financiare pentru realizarea în condiții optime a activității comune.
,,Să știi mai multe, să fii mai bun!"
În perioada 29 mai - 2 iunie 2017, la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni s-a desfășurat programul ,,Să știi mai multe,  să fii mai bun!" Pe parcursul acestor zile s-au derulat variate și interesante activități: culturale, literare, activităţi sportive,-,jocuri de mişcare, ştafete, întreceri, activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor; activităţi de educaţie şi stil de viaţă sănătos (în cadrul proiectului Naţional „Viaţa"), activităţi de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului, parteneriate educaţionale şi tematice la nivel de unităţi de învăţământ, ateliere de teatru, ieşiri în natură, activităţi de educaţie rutieră și excursii tematice la: Țebea, Deva,  Mănăstirea Crișan și  Hațeg - Petroșani - Târgu Jiu - Drobeta Turnu Severin - Orșova. Atmosfera din  săptămâna ,,Școala altfel" a fost una specială, fiind trăită atât de elevi, cât şi de profesori cu sentimentul câştigării unor experienţe noi. Copii veseli, dornici de a participa la orice acţiune, de a experimenta sau exersa, profesori dispuşi să socializeze cu elevii lor, într-un context non-formal, dar destins, prielnic pentru cunoaştere şi fixarea unor relaţii ,,poate mai umane" decât se pot stabili în cadrul unei ore de curs sub presiunea clopoţelului, a lecţiei care trebuie parcursă în 50 de minute. Toate aceste activități s-au derulat prin implicarea tuturor cadrelor didactice din școală: Bălan Cornelia, Balint Liliana, Bonchiș Daniel, Dobra Adela, Dudaș Marțian, Hule Liana, Ilieș Angela, Ille Andreea, Raț Valentina, Moza Cristina, Jurj Ioana, Marge Loredana, Mocan Ioan, Muțiu Diana, Pantea Marinela, Pașca Ancuța, Pirtea Claudiu, Popa Corina, Sabău Simona, Szatmari Eszter, Terme Marcela, Țigan Ramona, Tirla Simona și Țiț Liviu,  activități sprijinite de către d-na director Corina Florincuța.
Prof. Ioana Bonchiș
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Natura - ,,Casă a vieții” și programul ,,Școala altfel” la Școala Gimnazială Nr. 1 Rieni.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:03 Ora de vară a Europei de Est