Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La finish, peste 1.000 de susținători individuali și 49 de companii au susținut 22 de cauze

Ediția 2017 a Swimathon Oradea a atras la start 333 de înotători,

La finish, peste 1.000 de susținători individuali și 49 de companii au susținut 22 de cauze

Ediția 2017 a Swimathon Oradea, desfășurată sâmbătă, 27 mai 2017, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu" a atras la start 333 de înotători, iar la finish peste 1.000 de susținători individuali și 49 companii din tot județul, care s-au mobilizat pentru a susține cele 22 de cauze înscrise în acest eveniment.

Numărul celor care înoată sau donează pentru o cauză în care cred este în creștere de la an la an, la fel și sumele mobilizate. Dacă în 2016 au fost strânse fonduri în valoare de 152.601 lei, anul acesta peste 183.000 lei au fost mobilizați din comunitate în bani şi produse din sponsorizări ale companiilor şi din donaţii individuale. Astfel, targetul cumulat al proiectelor a fost depășit, iar șase cauze au strâns mai mulți bani decât și-au propus inițial.
Cele mai susținute proiecte au fost ,,Povești nespuse II", al Asociației Down Oradea şi ,,Să creștem frumos!", al Centrului de Plasament Nr. 2 Oradea, care au strâns fiecare peste 20.000 lei. Au fost secondate de ,,Fondul de burse" și ,,Fondul Științescu", ale Fundației Comunitare Oradea, ,,Centrul de recuperare neuromotorie pentru copii ,,Sfântul Nectarie", al Fundației Mihai Neșu, ,,Copii epileptici ajutați - adulți viitori sănătoși", al Centrului de Epilepsie și Monitorizare EEG Oradea, care au mobilizat sume de peste 10.000 lei fiecare. Lista completă poate fi consultată aici: http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/.
Din fonduri proprii, Fundația Comunitară Oradea a acordat un premiu suplimentar de 1.000 lei pentru cauza pentru care au fost înotate cele mai multe lungimi de bazin -  Asociația de părinți Pas cu Pas, echipa ,,Salex" reușind să înoate 73 de lungimi de bazin în cele 40 de minute alocate și urmează să acorde câte 1.000 lei pentru cauza pentru care s-a mobilizat cea mai mare sumă din comunitate și pentru cauza susținută de echipa de înotători/înotătorul care a strâns cea mai mare sumă.  Aceste două premii vor fi acordate la sfârșitul perioadei de strângere de fonduri, care se va încheia pe data de 27 iunie.
Evenimentul nu ar fi fost posibil fără implicarea sponsorilor, partenerilor instituționali și partenerilor media: Nidec, VPK Packaging Salonta, Decitex RO, Celestica, PanKarpathia, Top Motor, Raiffeisen Bank, Comau, Plexus, Faist Mekatronic, Zucchetti, Inteva, Salex, Aster Premium, Sema Expres, Sykes, Leornardo, Qubiz, West Fruta, Reifen Trade, Benvenuti, Casa Agro, Pyrostop, Hotel President, Naturen, Timik Textil, Inovativ Logistic, NTT Data, ARC, Blockstart, My Deck, Decathlon, Corporactive Consulting, Spitalul Pelican, Primăria Oradea, CSM Oradea, WOAO Advertising, Weblike PRO, Oradea Info, 157Studio, ET Radio Services, Ovidan.ro, Ghid Local, Bizmart, Remus Toderici, Logo Paper, Active Job Consulting, Crazy Donut și Radio ZU.
Claudia Abrudan,
director executiv Fundația Comunitară Oradea 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:10:40 Ora de vară a Europei de Est