Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Festivitatea de premiere, la S.G.I Agora

Vineri, s-a desfășurat

Festivitatea de premiere, la S.G.I Agora

Vineri, 16 iunie 2017, a avut loc Festivitatea de premiere a absolvenților Școlii Gimnaziale Internaționale Agora, în anul școlar 2016-2017.

Printre părinți, bunici, frați și surori, elevii noștri extrem de emoționați așteptau momentul decernării premiilor, după un an plin, în care au trăit momente frumoase, au acumulat multe cunoștințe, au progresat și perseverat la limbă și comunicare, matematică, om și societate, arte și tehnologii, dar mai ales la limba engleză, datorită profilului internațional al școlii care ne reprezintă.
Datorită stropilor de ploaie, prima parte a festivității a început în Amfiteatru, plin până la refuz. Prezentarea verbală foarte bine pusă la punct, a fost făcută cu multă dăruire de către elevul Joldoș Alexandru din clasa a VI-a, un elev excepțional, cu rezultate foarte bune la învățătură. Deschiderea evenimentului a fost făcută de d-na manager, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, care a făcut un scurt rezumat al rezultatelor școlare, al progresului și succesului pe care îl are sistemul școlar privat, implicit modelul implementat: studierea curriculei internaționale, care îmbogățește mult cultura generală a elevilor și implicit nivelul avansat de cunoaștere a limbii engleze.
Rând pe rând, Alex, prezentatorul nostru, a dat cuvântul cadrelor didactice coordonatoare ale claselor din învățământul gimnazial și primar, pentru a-și prezenta și felicita elevii, acordându-le diplome pentru rezultatele obținute la învățătură, premii în cărți și medalii de onoare pentru fiecare. Prezentarea claselor s-a făcut astfel: d-na prof. Miere Crina pentru clasa a VI-a, d-na prof. Pașca Laura pentru clasa a V-a, apoi d-nele învățătoare: Pandrea Anca pentru a IV-a, Vancea Delia pentru a III-a, Sereș Anca pentru clasa a II-a,Balaj Diana pentru clasa I și Sabău Alexandra pentru clasa pregătitoare. Astfel s-au acordat premiile I, II, III și mențiuni, în ordinea mediilor generale obținute.
Partea a doua a festivității a fost rezervată pentru acordarea Premiilor de excelență acelor elevi care de-a lungul anului școlar, s-au evidențiat, au excelat, pe domenii de activitate, arii curriculare sau activități extracurriculare. La limbă și comunicare, d-na prof. Drugaș Daniela a acordat șapte premii de excelență, elevilor: Joldoș Alexandru, Socaciu Amalia, Roșu Grau Quim, Riccio Alessandro, Pădurean Kiss Alice, Iacob Alexandra și But Teodora, la matematică, d-na prof. Caciora Roxana a înmânat premii de excelență elevilor: Joldoș Alexandru, Bulzan Sebastian și Socaciu Amalia. Pentru concursurile lingvistice: Cambridge, Cangurul și I.P.C, prof. Miere Crina a nominalizat următorii elevi: Joldoș Alexandru, Roșu Grau Quim, Riccio Alessandro, Buciuman Sasha, Pădurean Kiss Alice, iar la științe, natură și om, premiile au fost obținute de elevii But Raul și Magui Artemiu. La final au fost premiați cei care au excelat la activitățile extracurriculare, pentru talentul lor artistic, vizual, cultural și sportiv: But Teodora, Corridoni Francesca, Barbur Maya, Magui Artemiu, Pașaniuc Dalia, Flynn Angelo și Petruț Esther. Și pentru că soarele ne-a chemat afară, ultima parte a festivității, am ținut-o în curte, unde am asistat la un mini-concert susținut de elevii clasei pregătitoare, duetul Barbur Maya - Socaciu Amalia și solistul vocal Kofler Julian, predarea cheii de la o generație la alta, moment emoționant realizat de către elevii: Lucaci Sebastian din clasa a IV-a, care la final de ciclu primar a predat cheia elevului Socaciu Ștefan din clasa a III-a, cu mesajul: ,,Să folosiți cu mândrie cheia care vă deschide ușa către un viitor strălucit". După un maraton de trei ore, cât a durat această activitate, s-au făcut multe, multe poze, s-au împărtășit emoții, s-au împărțit flori și felicitări, s-au vărsat lacrimi...
Director, consilier educativ,
prof. Laura Pașca
Pentru mai multe poze (132 de poze), accesați Galeria foto: Festivitatea de premiere, la S.G.I Agora. 

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:51:15 Ora standard a Europei de Est