Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Echipa feminină a Universităţii - campioană naţională la volei de plajă

Campionatelor Naţionale Universitare la Beach volley

Echipa feminină a Universităţii - campioană naţională la volei de plajă

Echipa feminină a Universităţii din Oradea este campioană naţională la volei de plajă în 2017!

În perioada 12 - 14.06.2017 a avut loc cea de-a 2-a ediţie a Campionatelor Naţionale Universitare la Beach volley. Organizate de către universităţile ,,Aurel Vlaicu" şi ,,Vasile Goldiş" din  Arad cu sprijinul Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar şi al Federaţiei Române de Volei, competiţia a avut la start echipe ce au reprezentat 10 instituţii de învăţământ superior din ţară.
Universitatea din Oradea a fost reprezentată în competiția feminină de perechea Haidu Roxana, studentă la Facultatea de Geografie, Turism și Sport, în anul II la Masterul de Kinetoterapie în reeducare funcţională şi Nicolau (Paşca) Anca, studentă în anul I la Facultatea de Ştiinte Economice, programul de master Economia şi Adminstrarea Afacerilor în Turism şi Industria Ospitalităţii.
În drumul spre medalia de aur acestea au obţinut trei victorii din tot atâtea partide disputate, înregistrandu-se următoarele rezultate: Universitatea din Oradea - Universitatea ,,Vasile Goldiș" Arad 2-0; Universitatea din Oradea - Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, București 2-0; Universitatea din Oradea - Universitatea de Vest Timișoara 2-1; Finala pentru locurile 1-2 a fost cel mai disputat meci, echipa timişoreană reuşind să-şi adjudece primul set cu scorul de 21-19. Anca şi Roxi au reuşit să treacă peste eşecul din primul set şi s-au mobilizat exemplar, câştigând setul 2 cu scorul de 21-16. În decisiv universitarele orădence au reuşit să-şi păstreze luciditatea şi să puncteze decisiv în momentele cheie. Cu toată opoziţia adversarelor, acestea au trebuit să se recunoască învinse, victoria fiind de partea echipei Universitatea din Oradea cu 15-10, aceasta situându-se pe locul I şi obţinând medalia de aur.
Cadrele didactice, cu care fetele fac pregătirea şi la CSU Oradea, sunt lectorii universitari Mariana şi Paul Szabo-Alexi, ce fac parte din Departamentul de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie al Facultăţii de Geografie, Sport şi Turism.
Studentele orădene sunt componente ale echipei CSU Oradea, secţia volei şi au obţinut luna trecută, împreună cu echipa de volei, pentru a patra oară titlul de vice-campioane naţionale universitare la volei.
Aceste performanţe nu sunt întâmplătoare! Voleiul şi beach volleyul sunt două ramuri sportive cu tradiţie în Judeţul Bihor şi se bucură de o bună popularitate în rândul tinerilor şi studenţilor din Oradea. Performanţele obținute de către sportivele studente, o parte dintre ele provenind din alte judeţe, a fost posibilă în urma susţinerii şi sprijinului acordat de către Universitatea din Oradea, sportului academic, precum şi a colaborării dintre universitate şi diferite structuri sportive pe ramuri de sport.
Claudia Ignat

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:11 Ora de vară a Europei de Est