Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Joi, Cursul festiv la Universitatea Agora

Alexandra, Katalin și Patricia - șefi de promoție, la Științe Economice, Drept și Poliție locală

Joi, Cursul festiv la Universitatea Agora

Natura aceasta este fantastică! În fiecare an, de 15 iunie, în special, ne dăruiește parfum de tei, cum numai teiul și Eminescu îi pot bucura pe îndrăgostiți și pe absolvenți, și ei fiind tot niște îndrăgostiți irecuperabili și iremediabil, pierduți într-ale lor.

Joi, 15 iunie 2017, în curtea Universității Agora nu s-a simțit mirosul teilor, deși, sincer, mi-aș dori un tei cât e Universitatea de Mare sau de mică (or fi vociferând alții). Eu vă spun că e Mare, prin mesaj, menirea și dăruirea studenților și a dascălilor săi speciali! Deci, nu am avut miresme de tei, dar ne-au fericit zecile de absolvenți îndrăgostiți, în momentele lor de glorie, aflați la cursul festiv.
Dintre ei, trei îngeri s-au coborât din înaltul pe scenă, alături de prezidiu: Alexandra Antonia Pașcalău, sclipitoare, spirituală și pusă pe glume, șefa de promoție de la Științe Economice; Szabo Maczko Katalin Elisabeta, o ființă angelică, sinceră și explozivă, șefa de promoție de la Drept și Patricia  Sorina Bar, îngerul păzitor al polițiștilor locali, imperativă, demnă și pacifistă; Nu au coborât și nu au urcat degeaba pe scenă pentru că s-au ales cu plachete din partea doamnei prorector Gabriela Bologa. Absolvenții celei de-a 14-a promoții Agora au fost felicitați de domnul președinte Mișu-Jan Manolescu, de doamna conf. univ. dr. Alina Manolescu, director al Departamentului de Științe Sociale și de domnul decan Casian Butaci; cursurile festive au fost ținte de cei doi decani de an, desemnați de studenți: domnul prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu la Științe Economice și doamna lector univ. dr. Loredana Steliana Doseanu la Facultatea de Științe Juridice și Administrative.
,,În viață, este bine să nu eviți riscul"
,,I-am învățat pe studenții mei că în viață este bine să nu eviți riscul, dar nici să nu identifici cauzele, să nu măsori consecințele și să nu-ți iei toate măsurile pentru ca în caz de eșec, așa cum se întâmplă adesea în viață, consecințele să nu fie dramatice sau să nu fie imposibil de depășit. Ăsta este, cred, cel mai important sfat pe care sper să fi fost în stare să-l transmit studenților mei", a subliniat președintele Consiliului de Administrație, rectorul fondator, domnul prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, în premieră absolută decan de an al studenților de la Științe Economice.
La predarea cheii, cei vrednici să o prea au fost doi studenți de nota 10: Antonia Cornea și Geordano Fâșie. Apoi s-a strigat catalogul. Au făcut-o la microfon, cu înmânarea diplomelor onorifice: conf. univ. dr. Judeu Viorina Maria, la Drept, conf. univ. dr. Laura Popoviciu, la Poliție locală, respectiv conf. univ. dr. Ramona Mihaela Urziceanu, la Științe Economice. A urmat momentul solemn al rostirii Jurământului de credință al absolvenților.
Cuvântul domnului rector Ioan Dzițac
 
Dragi absolvenți, Stimați părinți, Iubiți colegi,
Vă transmit aceste cuvinte de la distanță, îndreptându-mă spre Constanța la Consiliul Național al Rectorilor, cu regretul de a nu fi împreună, dar cu bucuria că Universitatea Agora a pregătit cu responsabilitate și dragoste o nouă generație de economiști, juriști și polițiști.
Dragi absolvenți, rolul unei universități nu este acela de a umple mintea unui student cu cunoștințe, ci acela de a-i deschide mintea. Sper că la facultate ați învățat cum se învață, pentru că va trebui să învățați toată viața de acum încolo, indiferent în ce domeniu veți lucra.
Vă doresc mult succes la examenul de licență, o integrare cât mai ușoară pe piața muncii și o viață familială cât mai armonioasă.
Cu dragoste și empatie,
Prof. univ. dr. Ioan Dzițac, rector al Universității Agora
 
Cu aruncarea tichiilor și recuperarea lor s-a intrat în linie dreaptă în înlăturarea oricăror complexe și emoții, în deschiderea brațelor și a sufletelor pentru a primi florile, îmbrățișările și felicitările celor dragi.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu o carieră de vis, cu o viață de basm și cu parfum de fericire!
Moise-Ovidiu Dan & Florin Naghi
Pentru mai multe poze (96 de poze), accesați Galeria foto: Joi, Cursul festiv la Universitatea Agora.

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 06:31:38 Ora de vară a Europei de Est