Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 ianuarie 2025

Profesorii care nu vin la ore, în vizorul ministrului Educației
Voi iniția în următoarele săptămâni o analiză la nivelul sistemului, să văd cât de răspândită este această practică
Daniel David a anunțat, în cadrul unui interviu pentru Edupedu.ro, că va iniția „în următoarele săptămâni o analiză la nivelul sistemului” în privința profesorilor care nu se prezintă la ore. „În primul rând, aștept sesizări concrete, care, după ce au fost la nivel de director și la inspector, n-au fost soluționate”, a spus acesta.
Raluca Pantazi, Edupedu.ro: Problema, în final, se rezumă așa: Ministerul Educației plătește o parte dintre profesori pe fals în acte, condică semnată în fals, pe ore pe care ei nu le efectuează. Care este mecanismul pe care îl aveți în vedere, ca ministru, pentru a vă asigura că nu plătiți, ca angajator, o resursă umană care nu se prezintă la locul de muncă?
Daniel David: În primul rând, aștept sesizări concrete, care, după ce au fost la nivel de director și la inspector, n-au fost soluționate. Le aștept la nivel de minister. Eu am spus că nu toată lumea trebuie să se adreseze ministrului, dar, după ce ai parcurs acele etape și lucrurile nu au fost rezolvate, te adresezi la nivel de minister. Și, în același timp, voi iniția în următoarele săptămâni o analiză la nivelul sistemului, să văd cât de răspândită este această practică. Simplul fapt că faci această analiză începe să-i conștientizeze pe cei din sistem că ministerul ia foarte în serios acest lucru și se uită. Le stimulez, ca să spun așa, întoarcerea spre calea cea bună.
Raluca Pantazi, Edupedu.ro: În trecut erau inspecții ale directorilor din minister către școli.
Daniel David: Vom face acea analiză de sistem, inclusiv verificări, ca să spun așa, într-o variantă neanunțată.
Informații de context
În luna aprilie 2024, Ligia Deca, ministrul Educației la acea vreme, spunea că în cazurile în care profesorii lipsesc nemotivat de la ore ,,trebuie sesizat inspectoratul școlar și chiar ministerul ca să putem să luăm măsurile necesare”.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Vernisajul Salonului StagiART

Astăzi, joi, în Cetatea Oradea, ora 17.00

Vernisajul Salonului StagiART

Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Oradea, vă invită să luaţi parte la cea de a treia ediţie a expoziţiei de grup intitulate StagiART, care va avea loc joi, 15 iunie 2017, ora 17.00, la Galeria de Artă Contemporană a Cetăţii Oradea, corpul C.

Inaugurarea Galeria de Artă Contemporană a Cetăţii Oradea
Totodată cu vernisajul Salonului StagiART, UAP Oradea are bucuria de a inaugura Galeria de Artă Contemporană a Cetăţii Oradea, în calitate de organizator de evenimente de artă contemporană.
Expoziţia este diversă în genuri şi tehnici, cuprinzând lucrări de pictură, grafică, sculptură, tapiserie, creaţie vestimentară, instalaţie, bijuterie de autor şi fotografie.
În deschiderea expoziţiei, prof. univ. dr. Aurel Chiriac, preşedintele Filialei UAP Oradea, va prezenta câteva repere de viitor ale Galeriei, iar referinţele critice vor fi aduse de către Milena Augusta Pop, critic de artă.
Artiştii care expun în galerie sunt: Dorina Andrei-Aldea, Raluca Avrămuţ, Teodora Bicescu, Marius Boc, Dates Cîmpean, Anca Ioana Copăcean, Anamaria Dobraş, Iulia Filip Schreier, Tudor Frâncu, Hollo Cs. Kinga, Rodica Indig, Maria Klossowski, Dan Mircea, Teodor Radu Pantea, Mariana Pădurean, Horea Sălăgean şi Radu Tîrnovean.  Expoziţia rămâne pe simezele Galeriei de Arte timp de o lună. Accesul publicului este gratuit.
Radu Tîrnovean,
administrator UAP

Trimite email
sâmbătă, 1 februarie 2025, 06:46:30 Ora standard a Europei de Est