Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Parteneri din opt țări la CȘEI Nr. 1 Oradea

Miercuri, la cea de-a treia reuniune de proiect

Parteneri din opt țări la CȘEI Nr. 1 Oradea

Miercuri, 7 iunie 2017, în cadrul celei de-a treia reuniuni transnaționale de proiect, profesori și directori din Polonia, Italia, Turcia, Letonia, Germania, Portugalia, Cehia și Macedonia au participat la patru ateliere de lucru organizate la CȘEI Nr. 1 Oradea în cadrul proiectului Erasmus KA 2 Our story true story, număr de referință 2016-1-PL01-KA219-026660_4.

Echipa de proiect a CȘEI Nr. 1 Oradea, formată din coordonator proiect, prof. Elena Erdeli și membrii echipei prof., director Pantazi Teodora, prof. director adjunct  Ilisie Carmen, prof. Șipoș Lăcrimioara, Calamar Daniela, Strațomir Ionela, Haș Rodica, Poszet Camelia, Dărăban Monica, Tirla Anca, Kiss Ramona, Manole Paula, Vidican Liliana, Herlaș Mirela și Moț Elena, a pregătit activități în cadrul următoarelor ateliere: Teatru experiențial, Art-terapie, Confecționare lumânări și Meloterapie.
Cei 21 de profesori participanți din cele opt țări sunt,  din Germania - Gabriela Brings și Lisa Orthey-König, din Cehia -  Ilja Maloušková și Jan Vavřička, din Macedonia - Natalija Spasovski, Milena Petkovska și Sonja Stojchevska, din Italia - Olimpia Deleonardis, Tonia Dipierro și Rosanna Mariano, din Letonia - Vineta Cibina și Ilze Liepa, din Portugalia - Anabela Martins și Ângelo Graça, din Polonia - Sabina Lasman și Adam Nitka.
Pe parcursul reuniunii participanții au stabilit activitățile care urmează să fie realizate în cadrul proiectului și termenele de realizare a acestora, au planificat următoarele reuniuni de proiect din Portugalia și Germania, au vizitat sediul Asociației SOS Autism și alte obiective turistice din Oradea.
Proiectul amintit Our story - true story (Povestea noastră - o poveste adevărată) este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene și are un buget de 29 110 EURO.  
Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.
Responsabil activitate, coordonator proiect,
prof. Elena Erdeli
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Parteneri din opt țări la CȘEI Nr. 1 Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:13:31 Ora de vară a Europei de Est