Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Astăzi, o sărbătorim: Mulți ani îi dorim!”

,,Grădi 28 este cel mai frumos loc

Astăzi, o sărbătorim: Mulți ani îi dorim!”

Marți, 30 mai 2017, la Grădinița Nr. 28 - ,,Nufărul" din Oradea a fost mare sărbătoare!

La împlinirea celor 40 de primăveri, a curs șampanie cât pentru 40 de ani, atât pentru copii, cât și pentru părinți și bunici, dar și pentru zecile de invitați, de la Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Primăria Oradea, Direcția Patrimoniu Imobiliar, foști inspectori școlari și directori de grădinițe, foste cadre didactice, nedidactice și personal auxiliar...
Doamna director Cornelia Româneac și colectivul de cadre didactice și nedidactice nu pot fi decât încântate de audiența record și de aprecierile care au curs din toate direcțiile, începând cu inspectorul școlar general dl prof. Florin-Alin Novac-Iuhas, continuând cu foștii inspectori școlari Cormoș Rodica și Maria Ivănescu. ,,Ziua de astăzi (de marți, 30 mai 2017 - n.n.) o consider una specială pentru această unitate de învățământ, pentru învățământul preșcolar. A sărbători ziua grădiniței este un moment de mare sărbătoare. Se celebrează performanța, prestigiul, toate împlinirile din cei 40 de ani. Vă felicit pentru ceea ce ați făcut și pentru modul cum ați ajuns la aceste performanțe. Suntem martori ai evoluției și ascensiunii dumneavoastre profesionale. Felicit colectivul didactic, felicit părinții copiilor. Prin această întâlnire fac un remember la profesionalism, un remember la copilărie, un remember special la prietenie", a spus distinsul profesor, fost inspector școlar Maria Ivănescu, întotdeauna emoționantă și emoționată până la lacrimi.
,,Ziua celor mici"
Programul cultural a început cu evoluția celor mai mari dintre cei mici, artiștii grupei mari A (coordonați de prof. Popa Ana și  Mihalcea Ramona), cu versuri despre grădiniță și evenimentul evocat. Prichindeii din grupa mică A (ed. Nistor Natalia și prof. Morar Dana)  au recitat și au prezentat momente inedite din folclorul copiilor, iar cei din grupa mică B (coordonați de prof. Suciu Dana și Leucea Dana) au interpretat două cântecele cu ciupercuțe și rățuște. Ceilalți pitici, din grupa mică C (îndrumați de prof. Vincze Lenke și ed. Abrudan Diana) au interpretat jocul cu text și cânt Barza și broscuțele. Cu un repertoriu atent selectat, cu priză la copii și la audiență, profesorul de engleză, Andreea Iepure, ne-a demonstrat ce se poate face cu niște copii de grupă mijlocie C (copiii doamnelor ed. Țig Marioara și prof. Nagy Ioana) și grupă mare C (copiii doamnelor prof. Cheregi Crina și Nemeș Florica), chiar și în limba engleză, atunci când ești motivat și bine intenționat în a face performanță.  Prof. Adriana Heteș a prezentat un număr de dans modern cu copiii din grupa mijlocie C (ed. Țig Marioara și prof. Nagy Ioana), precum și două reprezentații de dans etno cu mijlocie A (prof. Indrie Elena și Igna Sanda) și mare D (ed. Tirla Adriana și Cherloabă Maria). Grupul vocal al grupei mijlocii B (îndrumat de ed. Ambro Maria și prof. Horga Camelia) ne-a emoționat cu o Rugăciune superbă: ,,Când am plecat de-acasă/ De-acol' din satul meu/ Nu am luat cu mine/ Decât pe Dumnezeu.
Ai grijă, Doamne Sfinte,/ Că eu Te rog mereu/ De mama și de tata/ Și de poporul meu.
Și iartă-mă , Iisuse,/ Căci las în grija Ta/ Nevasta și copiii/ Și țărișoara mea.
Am mai luat și poze/ Cu neamuri și vecini/ Ca să mai treacă dorul/ Pe-acol' printre străini.
Și-acol' printre străini/ În fiecare seară/ Am să mă rog să fie/ Bine și-n a mea țară.
Dar poate că o dată/ Mă voi întoarce-n sat/ Dar n-o mai fi nimica/ Din ceea ce-am lăsat.
Și te mai rog, Iisuse,/ Să iei în paza Ta/ Pe toți românii mei/ Oriunde s-ar afla".
Copiii din grupa mare B (prof. Nicoruț  Nicoleta), instruiți de Adrian Balog, au încins un dans popular. Programul s-a încheiat cu Imnul grădiniței și La mulți ani! ,,Dimineața ne trezim/ Și la grădiniță ne grăbim/ Unde-s multe jucării/ Și cei mai frumoși copii/ Dacă vesel vrei să fii/ Dar și multe tu să știi/ Caută nu sta pe loc/ Grădinița 28.
Refren:
Grădi 28 este cel mai frumos loc/
Astăzi o sărbătorim: Mulți ani îi dorim!
Apoi, cu toții au ieșit în parcul din curte unde au sărbătorit cu șampanie și dulciuri (tort), alături de părinți și profesori.
Crina Cheregi & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (102 poze), accesați Galeria foto: Astăzi, o sărbătorim: Mulți ani îi dorim!”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:03 Ora de vară a Europei de Est