Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Arc peste timp la Școala Gimnazială Nr. 11

Sărbătorirea Zilei școlii

Arc peste timp la Școala Gimnazială Nr. 11

Sărbătorirea Zilei școlii reprezintă un motiv de bucurie atât pentru conducerea Şcolii Gimanziale Nr.11 Oradea, formată din director, prof. Papagiannis Liana, director adjunct, prof. Lucaciu Ramona şi prof. Şaitoş Alina, cât și pentru toți cei care îi dau viață și culoare.

Un prilej de rememorare, concretizat printr-un scurt moment de răgaz în vâltoarea testărilor, pregătirilor pentru examene, activităţilor din săptămâna „Şcoala altfel", agitaţiei inerente premergătoare sfârşitului de an şcolar. Se cuvine să ne amintim de motto-ul şcolii noastre: „Un întreg e mai mult decât suma părţilor" (Aristotel),  fiindcă, mereu împreună - elevi, părinţi, profesori, întreg personalul şcolii - am realizat multe lucruri frumoase.
Anul acesta, am ales ziua de 26 mai, care a devenit o zi specială pentru toţi elevii şi cadrele şcolii pentru a sărbători nu numai   ziua în care școala în care ne desfăşurăm activitatea, Şcoala Gimnazială Nr.11 Oradea împlinește 87 de ani de la înființare, ci și ziua  copiilor.  Aceste zile de referinţă au fost întâmpinate de elevii noştri cu activități deosebite precum: întreceri sportive, ieșiri școlare, ateliere de creaţie sau concursuri de talente.
Pentru a dovedi că ,,nu zidurile fac o școală, ci spiritul ce domnește într-însa" (Ferdinand), pentru a le arăta recunoștința dascălilor minunați, care îmbină severitatea cu blândețea, rigoarea științifică cu activitățile extrașcolare, astfel încât să contribuie la formarea elevilor, dar și că investiția lor de suflet de până acum a meritat, elevii talentați ai acestei școli s-au pregătit să ne încânte în cadrul Concursului de talente.
Proiectul doamnei prof. Markovits Margareta, ,,Să descoperim talente" s-a dovedit foarte util întrucât se pare că elevii acestei şcoli sunt extrem de talentaţi, unul dintre aceştia, Dumbrăvan Beniamin din clasa a VIII-a D a ajuns în finala concursului ,,Românii au talent", care este în derulare. Drept urmare, a făcut parte din juriul concursului de talente alături de doamna prof. Pop Ecaterina, domnişoara învăţătoare Lupşa Anca şi de elevii Lucaci Carla din clasa a VIII-a C, Bolojan Casian din clasa a VII-a D. Alţi doi elevi talentați, respectiv eleva Popa Maria și elevul Herlaș George, din clasa a VIII-a C au fost prezentatorii concursului nostru.
Concurenţii au participat la diferite probe: canto, gimnastică ritmică, dans de societate, dans modern, interpretare instrumentală la  flaut sau la pian, interpretare dramatică, canto popular etc.
Atelierul de creaţie, coordonat de doamna profesoară Carmen Galutz, a dat ocazia copiilor şcolii să-şi dovedească sensibilitatea și talentului lor artistic. Adevăratele opere de artă care au ieșit din mâna lor, au răsplătit  răbdarea și strădaniile profesorului îndrumător, care le-a transmis elevilor atât pasiunea, cât și dorința de autoperfecționare.
La finalul concursului, au fost înmânate numeroase premii:
Premiul I - secţiunea canto şi pian - Miclăuş Alexandra din cls. a II-a E, acompaniată la pian de fratele acesteia, Miclăuş Mădălin din cls a V-a A. Acelaşi Miclăuş Mădălin a obţinut premiul I interpretând un fragment din ,,Ballade pour  Adeline".
Premiul II -canto popular - Pop Raluca, cls.a IV-a A şi dansul de societate prezentat de elevii: Varga Carla din cls. a II-a A, Hovaneti Adam, Tăut Cristina şi Varga Rareş  din cls. a III-a A.
Premiul III a fost câştigat de elevii din cls. a IV-a B cu corul ,,Smiley", împreună cu Arad Ştefania din cls. a III-a A, secţiunea gimnastică ritmică. S-au mai câştigat menţiuni astfel încât toți participanții au fost premiaţi, adunând aplauzele publicului spectator. 
La secţiunea - Atelierul de creaţie s-au remarcat următorii participanţi: Gordon Sebastian, Vernon Mara, Drenciu Damian, Stanciu Alessia, Siminicaru Răzvan Bogdan, Bologa Svetlana, Olah Barbara, Halasz Tamas, Abrudan Carla, Cadar Sara, Szegecs Victoria precum şi Câmpan David. Momentele în care s-a jurizat au fost valorificate printr-un mic spectacol de beat box , susţinut de elevul Dumbrăvan Beniamin, finalist la emisiunea - concurs ,,Românii au talent".  
A urmat festivitatea de premiere a elevilor câştigători la olimpiade, concursuri şi alte competiţii culturale, artistice sau sportive, precum şi a profesorilor coordonatori. Premiile au fost înmânate de doamna director Papagiannis Liana şi doamna director adjunct Lucaciu Ramona în prezenţa invitatei de onoare, inspector şcolar pentru management instituţional, doamna profesor dr. Iacob Adelina. Un moment de bilanţ fructuos care ne convinge de valoarea echipei didactice a şcolii, de valoarea incontestabilă a elevilor care au obţinut rezultate deosebite (Herlaş George, mențiune la olimpiada naţională de lb.română și Alexa Tabita, participantă la faza națională a olimpiadei de fizică, premiul I la olimpiada de educaţie plastică, Popa Maria,  premiul III la olimpiada judeţeană de lb.engleză, Chelaru Cosmina, menţiune la olimpiada judeţeană de matematică, Pălii Alex  alături de alţi elevi merituoşi).
Evenimentele au fost coordonate de consilierul educativ, prof. Palyi Eva, alături de doamnele profesoare Copil Daniela, Galutz Carmen, bibliotecar, Lup Mariana.
Consilier educativ,
prof. Palyi Eva
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Arc peste timp la Școala Gimnazială Nr. 11.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:09 Ora de vară a Europei de Est