Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Puieți de la puiuți

„Gândeşte verde, gândeşte curat!”

Puieți de la puiuți

Sub sloganul „Gândeşte verde, gândeşte curat!", elevii Şcolii Gimnaziale ,,Oltea Doamna" Oradea au desfăşurat diverse activităţi pentru a marca un eveniment ecologic important, precum „Luna Pădurii", derulat în perioada 15 martie - 15 aprilie.

Elevii au avut ocazia de a ieşi în natură, de a face ceva util, şi anume de a învăţa să planteze puieţi, de a descoperi dragostea faţă de natură, pădurea fiind o sursă de viaţă, ea nu poate trăi fără noi, dar nici noi fără ea.
Elevii şcolii, însoţiţi de coordonatorii proiectului, director adjunct, prof. dr.Bocoi Liliana, prof. Faur Patricia, Biriș Mihaela şi ș Chirilă Otilia, au desfăşurat activităţi de împădurire-completări în culturile instalate în cursul anului 2012. Toate acestea s-au desfăşurat sub atenta îndrumare a ing.silvic Faur Mircea de la Directia Silvică Bihor, cât și a pădurarilor, care au asigurat condiţii optime, astfel încât elevii s-au simţit ca într-o mică excursie.
Au fost plantaţi 500 de puieţi din specia gorun, cireș și fag pe o suprafaţă parcursă anterior cu lucrări de exploatare în zona Hidișelul de Jos. Înainte de a începe operaţiunea de plantare, ing. Faur Mircea a explicat elevilor importanţa lucrărilor de împăduriri şi completări, precizând că se reface astfel aspectul peisagistic al zonei, se reintroduce în circuitul productiv suprafaţa respectivă, se asigură fixarea solului împotriva fenomenului de eroziune şi se reface habitatul natural al unor specii de plante şi animale.
,,Munca este grea, dar rezultatele ei ne bucură sufletul"
Respectând regulile de plantare şi conştienţi că acest mic gest înseamnă foarte mult pentru mediul înconjurător, elevii au arătat mare entuziasm în activităţile întreprinse cu acest prilej, iar mesajele ecologice de tipul: „Salvaţi pădurea!", „Să sporim aurul verde!", „Protejaţi plămânul verde al Terrei!" nu sunt simple cuvinte, ci mesaje înţelese de elevi şi transmise tuturor, deoarece toţi suntem responsabili de viitorul Planetei şi trebuie să construim o lume sănătoasă şi curată pentru generaţiile ce vor urma.
Bucuroşi că toţi cei 500 de puieţi de gorun, cireș și fag au ajuns cu rădăcina fixată în sol, elevii au luat o binemeritată pauză, admirând în acest timp împrejurimile.
Privim rezultatul muncii lor şi elevii acum înţeleg ,,Munca este grea, dar rezultatele ei ne bucură sufletul". Ei știu că păduricea plantată astăzi este o moştenire pe care o vor lăsa generaţiilor viitoare.
Prof. Patricia Faur
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Puieți de la puiuți.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:13 Ora de vară a Europei de Est