Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Cea de-a doua întâlnire de proiect s-a desfășurat la Ștei

Un nou proiect de parteneriat strategic pentru educație școlară

Cea de-a doua întâlnire de proiect s-a desfășurat la Ștei

Învățământul românesc al ultimilor ani se remarcă prin calitatea educației.

Munca de zi cu zi, acordându-le șanse egale tuturor elevilor, dorința de a-i ajuta să evolueze spre performanță urmăresc un scop nobil: pregătirea elevilor pentru viață.
Spiritul competitiv, dorința de autodepășire a generat valoarea, cuvânt care adună în el toate eforturile în vederea succesului. De subliniat aici legătura strânsă între valoare și modul de exprimare la CN ,,Avram Iancu" Ștei: rezultate remarcabile la olimpiadele școlare până la etapa națională, campioni în sport, proiecte în domeniul IT, succese care dau contur vieții și îi conferă însemnătate.
Anul școlar 2016-2017 a însemnat un pas înainte, un nou proiect de parteneriat strategic pentru educație școlară, STAY AT SCHOOL, YOUR JOB WILL BE COOL, având ca parteneri: SPOJENA SKOLA INTERNATNA ZDANA - Slovacia; ZESPOL SZKOL INTEGRACYJNYCH W RADOMIU - Polonia; ZAKLADNI SKOLA LOGOPEDICKA S.R.O. - Republica Cehă.
Urmare a lansării proiectului, în perioada 27.XI - 3.XII 2016 s-a desfășurat în Radom, Polonia, prima activitate transnațională de predare, formare, învățare a elevilor participanți.
Cea de-a doua activitate s-a desfășurat în România, la CN ,,Avram Iancu" Ștei, în perioada 8-13 V 2017, adunând laolaltă profesori și elevi: Polonia - 6 elevi și 2 profesori, Slovacia - 4 elevi și 2 profesori, Republica Cehă - 4 elevi și 3 profesori.
Ancorați în viitor, dornici de a socializa cu colegii lor de parteneriat au legat prietenii, au încercat să găsească un echilibru între a proiecta încrederea și a păstra relația cu ceilalți.
Este meritul echipei de proiect, oameni cu demnitate, pasionați de munca lor, profesori de excepție care i-au susținut și încurajat pe elevi în demersul lor, dovedind, prin puterea exemplului personal, că doar prin muncă se poate clădi ceva de valoare: director, prof. Cristian Andru - responsabil de proiecte;
director adjunct, prof. Emanuel Coroiu - responsabil financiar; consilier școlar, Andreea Dumbravă - responsabil cu materialele didactice și psiho-pedagogice;
prof. Adela Bara - responsabil IT; prof. Alina Niculae - responsabil cu promovarea și diseminarea proiectului; prof. Cornelia Frai - responsabil cu pregătirea lingvistică și culturală; prof.Andreea Fărcuț - limba engleză.
Programul întâlnirii s-a desfășurat pe zile și ore, cu activități diverse, elevii și profesorii bucurându-se de ospitalitatea gazdelor și păstrând cele mai frumoase amintiri: întâlnire la școală, vizitarea școlii, jocuri de integrare, participare la cursuri (însoțiți de profesori), prezentarea site-ului școlii și a activităților pe care le-au desfășurat partenerii la nivel local, activități sportive organizate de școală; vizite la GPP, CT ,,Unirea", Primărie, Pompieri și European Food, Muzeul etnografic - Beiuș, Chișcău, Meziad și Rosia; IT Work - shop, întâlnire cu specialistul în orientare și consiliere școlară și cu părinții, realizarea unei liste cu cele mai dorite meserii; înmânarea certificatelor de participare la proiect.
Prof. Petronela Heredea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cea de-a doua întâlnire de proiect s-a desfășurat la Ștei.

Trimite email
joi, 26 decembrie 2024, 16:13:47 Ora standard a Europei de Est