Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cea de-a doua întâlnire de proiect s-a desfășurat la Ștei

Un nou proiect de parteneriat strategic pentru educație școlară

Cea de-a doua întâlnire de proiect s-a desfășurat la Ștei

Învățământul românesc al ultimilor ani se remarcă prin calitatea educației.

Munca de zi cu zi, acordându-le șanse egale tuturor elevilor, dorința de a-i ajuta să evolueze spre performanță urmăresc un scop nobil: pregătirea elevilor pentru viață.
Spiritul competitiv, dorința de autodepășire a generat valoarea, cuvânt care adună în el toate eforturile în vederea succesului. De subliniat aici legătura strânsă între valoare și modul de exprimare la CN ,,Avram Iancu" Ștei: rezultate remarcabile la olimpiadele școlare până la etapa națională, campioni în sport, proiecte în domeniul IT, succese care dau contur vieții și îi conferă însemnătate.
Anul școlar 2016-2017 a însemnat un pas înainte, un nou proiect de parteneriat strategic pentru educație școlară, STAY AT SCHOOL, YOUR JOB WILL BE COOL, având ca parteneri: SPOJENA SKOLA INTERNATNA ZDANA - Slovacia; ZESPOL SZKOL INTEGRACYJNYCH W RADOMIU - Polonia; ZAKLADNI SKOLA LOGOPEDICKA S.R.O. - Republica Cehă.
Urmare a lansării proiectului, în perioada 27.XI - 3.XII 2016 s-a desfășurat în Radom, Polonia, prima activitate transnațională de predare, formare, învățare a elevilor participanți.
Cea de-a doua activitate s-a desfășurat în România, la CN ,,Avram Iancu" Ștei, în perioada 8-13 V 2017, adunând laolaltă profesori și elevi: Polonia - 6 elevi și 2 profesori, Slovacia - 4 elevi și 2 profesori, Republica Cehă - 4 elevi și 3 profesori.
Ancorați în viitor, dornici de a socializa cu colegii lor de parteneriat au legat prietenii, au încercat să găsească un echilibru între a proiecta încrederea și a păstra relația cu ceilalți.
Este meritul echipei de proiect, oameni cu demnitate, pasionați de munca lor, profesori de excepție care i-au susținut și încurajat pe elevi în demersul lor, dovedind, prin puterea exemplului personal, că doar prin muncă se poate clădi ceva de valoare: director, prof. Cristian Andru - responsabil de proiecte;
director adjunct, prof. Emanuel Coroiu - responsabil financiar; consilier școlar, Andreea Dumbravă - responsabil cu materialele didactice și psiho-pedagogice;
prof. Adela Bara - responsabil IT; prof. Alina Niculae - responsabil cu promovarea și diseminarea proiectului; prof. Cornelia Frai - responsabil cu pregătirea lingvistică și culturală; prof.Andreea Fărcuț - limba engleză.
Programul întâlnirii s-a desfășurat pe zile și ore, cu activități diverse, elevii și profesorii bucurându-se de ospitalitatea gazdelor și păstrând cele mai frumoase amintiri: întâlnire la școală, vizitarea școlii, jocuri de integrare, participare la cursuri (însoțiți de profesori), prezentarea site-ului școlii și a activităților pe care le-au desfășurat partenerii la nivel local, activități sportive organizate de școală; vizite la GPP, CT ,,Unirea", Primărie, Pompieri și European Food, Muzeul etnografic - Beiuș, Chișcău, Meziad și Rosia; IT Work - shop, întâlnire cu specialistul în orientare și consiliere școlară și cu părinții, realizarea unei liste cu cele mai dorite meserii; înmânarea certificatelor de participare la proiect.
Prof. Petronela Heredea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cea de-a doua întâlnire de proiect s-a desfășurat la Ștei.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:17:25 Ora de vară a Europei de Est