Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

„Ziua Europei”, la Școala Gimnazială Internațională Agora

Marți,

„Ziua Europei”, la Școala Gimnazială Internațională Agora

Marți, 9 mai 2017, a fost serbată „Ziua Europei" la Școala Gimnazială Internațională Agora.

Elevii claselor I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a și a VI-a au participat la activitatea intitulată „Europe in a nutshell" (Europa în câteva cuvinte). Această activitate a fost coordonată de prof. Miere Crina și Balaj Diana.
Elevii au primit informații despre Europa și Uniunea Europeană, au aflat care sunt fondatorii U.E, care au fost țările fondatoare, care este numărul de locuitori și multe alte informații interesante.
În a doua parte a activității a fost lansată o provocare pentru elevii din ciclul primar și cei din ciclul gimnazial. Din cele două „tabere" au fost extrași doi elevi (Ștefan Țiplea - clasa a II-a -  reprezentat al ciclului primar și Alex Joldoș - a VI-a - reprezentant al ciclului gimnazial). Aceștia au avut de îndeplinit sarcina de a recunoaște țările din U.E. pe harta mută și să spună capitalele acestora.
În finalul activității a avut loc premierea - Alex Joldoș - locul I și Ștefan Țiplea - locul II. Ei au primit medalii confecționate manual cu steagurile țărilor recunoscute și multe alte premii oferite de partenerul nostru, Centrul Europe Direct.  
Prof. coord. Balaj Diana
Prof. coord. Miere Crina
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Ziua Europei”, la Școala Gimnazială Internațională Agora.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 09:16:28 Ora standard a Europei de Est