Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sărbătorirea Zilei Europei - 9 MAI, în cadrul L.T.B. ,,Emanuel”

An de an, cu deschidere și sinceritate

Sărbătorirea Zilei Europei - 9 MAI, în cadrul L.T.B. ,,Emanuel”

Iată-ne ajunși la cea de-a noua ediție a concursului pe echipe dedicat Zilei Europei, organizat de către catedra de istorie-geografie din cadrul Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel".

Activitatea a fost moderată de către prof. Ramona Iştoc, iniţiator al proiectului. La concursul pe echipe, pentru clasele de gimnaziu, intitulat „9 Mai - Unitate în diversitate", au participat șapte echipaje, reprezentând tot atâtea ţări ale Uniunii Europene. Dnul profesor de istorie-geografie, Florin Iștoc, a prezentat succint publicului semnificația zilei de 9 Mai pentru istoria universală, cu accent pe cea națională. Totodată, dnul profesor a punctat importanța datei de 10 Mai - Ziua Regalității, evidențiind faptul că evenimentele legate de modernizarea României, precum Independența și Marea Unire sunt asociate cu Monarhia.
Juriul a fost prezidat de dnul prof. Curta Iosif, director al liceului, şi alcătuit din următorii profesori: Moţiu Rodica, Boldiș Marinela, Magyar Ana, Blaga Diana, Fildan Mihaela, Vede Tabita, Ienciu Simona, Pușcaș Florina.
D-na prof. Moțiu Rodica a avut amabilitatea să ne descrie această activitate din punct de vedere al unui membru al juriului: ,,Activitatea de azi ne-a dat oportunitatea deosebită (și veselă) să ne întâlnim cu o Julieta poetă asaltată de trei Romeo înamorați, cu trei Mușchetari amnezici, cu niște spanioli care au talent, cu un profesor intimidat de Pipi Șosețica, totul asortat cu bunătăți culinare de la standurile burdușite cu de toate!"
Concursul s-a încheiat cu anunțarea punctajului obținut de către fiecare echipă și a premiilor aferente rezultatelor finale. În cele ce urmează, vă prezentăm câștigătorii celei de-a noua ediții a concursului dedicat Zilei Europei - 9 mai 2017:
 Premiul I  și premii speciale ,,pentru cele mai autentice produse culinare" și ,,cel mai original moment artistic" - echipa formată din: Popoviciu Ianis, Mangra Alex, Fildan David, Costiniuc Daria, Moga Alexia, Teședan Naomi, Nan Andreea, Drugaș Rebeca, Drugaș Daria, Gros David, Șchiopu Denis, Lata Sebastian,  din clasa a VI-a A, reprezentând Italia.
Premiul I și premiu special ,,pentru standul cel mai creativ" - echipa formată din: Bodog Gianina, Domocoș Luiza, Ardelean Dominique, Pop Andrei, Cadar Sofia, Petruș Sara, Ardelean Rebeca, Rus Aseneth, Tășădan Luca, Opreanu Naomi, Bîrle Tudor, din clasa  a V-a A, reprezentând Franța.
Premiul II și premiu special ,,pentru cel mai creativ moment artistic" - echipa formată din: Bejinariu Andreea, Bohuș Timotei, Pruncuț Rebeca, Pop Roberta, Ban Thomas, Sabău Timotei, Pantiș Tommy, Traicu Alexandra din clasa a VIII-a A, reprezentând Spania.
Premiul III și premiu special ,,pentru autenticitatea prezentării" - echipa formată din: Stoboran Ania, Mercheș Carina, Iova Filip, Gliția Salomeea, Ghejeu Codruț, Kiss-Roth Samuel, Covaci Andrei, Bundea Maia, din  clasa a V-a B, reprezentând Grecia.
Prima mențiune și premiu special ,,pentru cel mai emoționant moment artistic" - echipa formată din: Negruț Alexia, David Sânziana, Pruncuț Sara, Gal Gabriel, Gal Andrei, Bronț Vanessa, Abrudan Rareș, Curta Thomas, Gordan Timotei, Capotă Liviu, din clasa a VI-a B, reprezentând Olanda.
A doua mențiune și premiu special ,,pentru originalitatea standului" - echipa formată din: Oros Carla, Sfrengeu Casian, Zerghe Ștefan, Barcsa Bernadett, Ciucur Cristina, Margină Bianca, Popovici Darius, Onița Alex, din clasa a VII-a B, reprezentând Germania.
A treia mențiune și premiu special ,,pentru cea mai bună exprimare în limbă străină" - echipa clasei a VII-a A,  reprezentând Suedia, formată din: Cozma Ania, Du Plessis Jasmine, Maier Damaris, Voichescu Daria, Pantiș Bianca, Gui Paul, Opreanu Titus, Vinni David, Benea Raul, Ovari Alex.
Reporteri:
Prof. Ramona Iştoc, Moțiu Rodica & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sărbătorirea Zilei Europei - 9 MAI, în cadrul L.T.B. ,,Emanuel”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:22:58 Ora de vară a Europei de Est