Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Sărbătorirea Zilei Europei - 9 MAI, în cadrul L.T.B. ,,Emanuel”

An de an, cu deschidere și sinceritate

Sărbătorirea Zilei Europei - 9 MAI, în cadrul L.T.B. ,,Emanuel”

Iată-ne ajunși la cea de-a noua ediție a concursului pe echipe dedicat Zilei Europei, organizat de către catedra de istorie-geografie din cadrul Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel".

Activitatea a fost moderată de către prof. Ramona Iştoc, iniţiator al proiectului. La concursul pe echipe, pentru clasele de gimnaziu, intitulat „9 Mai - Unitate în diversitate", au participat șapte echipaje, reprezentând tot atâtea ţări ale Uniunii Europene. Dnul profesor de istorie-geografie, Florin Iștoc, a prezentat succint publicului semnificația zilei de 9 Mai pentru istoria universală, cu accent pe cea națională. Totodată, dnul profesor a punctat importanța datei de 10 Mai - Ziua Regalității, evidențiind faptul că evenimentele legate de modernizarea României, precum Independența și Marea Unire sunt asociate cu Monarhia.
Juriul a fost prezidat de dnul prof. Curta Iosif, director al liceului, şi alcătuit din următorii profesori: Moţiu Rodica, Boldiș Marinela, Magyar Ana, Blaga Diana, Fildan Mihaela, Vede Tabita, Ienciu Simona, Pușcaș Florina.
D-na prof. Moțiu Rodica a avut amabilitatea să ne descrie această activitate din punct de vedere al unui membru al juriului: ,,Activitatea de azi ne-a dat oportunitatea deosebită (și veselă) să ne întâlnim cu o Julieta poetă asaltată de trei Romeo înamorați, cu trei Mușchetari amnezici, cu niște spanioli care au talent, cu un profesor intimidat de Pipi Șosețica, totul asortat cu bunătăți culinare de la standurile burdușite cu de toate!"
Concursul s-a încheiat cu anunțarea punctajului obținut de către fiecare echipă și a premiilor aferente rezultatelor finale. În cele ce urmează, vă prezentăm câștigătorii celei de-a noua ediții a concursului dedicat Zilei Europei - 9 mai 2017:
 Premiul I  și premii speciale ,,pentru cele mai autentice produse culinare" și ,,cel mai original moment artistic" - echipa formată din: Popoviciu Ianis, Mangra Alex, Fildan David, Costiniuc Daria, Moga Alexia, Teședan Naomi, Nan Andreea, Drugaș Rebeca, Drugaș Daria, Gros David, Șchiopu Denis, Lata Sebastian,  din clasa a VI-a A, reprezentând Italia.
Premiul I și premiu special ,,pentru standul cel mai creativ" - echipa formată din: Bodog Gianina, Domocoș Luiza, Ardelean Dominique, Pop Andrei, Cadar Sofia, Petruș Sara, Ardelean Rebeca, Rus Aseneth, Tășădan Luca, Opreanu Naomi, Bîrle Tudor, din clasa  a V-a A, reprezentând Franța.
Premiul II și premiu special ,,pentru cel mai creativ moment artistic" - echipa formată din: Bejinariu Andreea, Bohuș Timotei, Pruncuț Rebeca, Pop Roberta, Ban Thomas, Sabău Timotei, Pantiș Tommy, Traicu Alexandra din clasa a VIII-a A, reprezentând Spania.
Premiul III și premiu special ,,pentru autenticitatea prezentării" - echipa formată din: Stoboran Ania, Mercheș Carina, Iova Filip, Gliția Salomeea, Ghejeu Codruț, Kiss-Roth Samuel, Covaci Andrei, Bundea Maia, din  clasa a V-a B, reprezentând Grecia.
Prima mențiune și premiu special ,,pentru cel mai emoționant moment artistic" - echipa formată din: Negruț Alexia, David Sânziana, Pruncuț Sara, Gal Gabriel, Gal Andrei, Bronț Vanessa, Abrudan Rareș, Curta Thomas, Gordan Timotei, Capotă Liviu, din clasa a VI-a B, reprezentând Olanda.
A doua mențiune și premiu special ,,pentru originalitatea standului" - echipa formată din: Oros Carla, Sfrengeu Casian, Zerghe Ștefan, Barcsa Bernadett, Ciucur Cristina, Margină Bianca, Popovici Darius, Onița Alex, din clasa a VII-a B, reprezentând Germania.
A treia mențiune și premiu special ,,pentru cea mai bună exprimare în limbă străină" - echipa clasei a VII-a A,  reprezentând Suedia, formată din: Cozma Ania, Du Plessis Jasmine, Maier Damaris, Voichescu Daria, Pantiș Bianca, Gui Paul, Opreanu Titus, Vinni David, Benea Raul, Ovari Alex.
Reporteri:
Prof. Ramona Iştoc, Moțiu Rodica & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sărbătorirea Zilei Europei - 9 MAI, în cadrul L.T.B. ,,Emanuel”.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:30:47 Ora standard a Europei de Est