Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mâine, o expoziție a studentei Alice Condurache

Miercuri, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai

Mâine, o expoziție a studentei Alice Condurache

Studenta Alice Condurache a Facultăţii de Arte Vizuale, secția de Arte Decorative din cadrul Universității Oradea, panotează o expoziție diversificată cu lucrări proprii, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai".

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 3 mai 2017, la ora 17.00, în holul Bibliotecii Județene.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 3 -17 mai, între orele 10.00- 18.00.
Manager  de proiect,
Miorița Săteanu
 
Despre Alice
O tânără talentată, în vârstă de 19 ani, studentă a Universității din Oradea, ne
adresează invitația de a participa la o expoziție diversificată în data de 3 mai, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai".
Alice Condurache este absolventă a Liceului de Arte din Botoșani, și studiază în prezent la Facultatea de Arte Vizuale, secția de Arte Decorative din cadrul Universității Oradea. Înclinația pentru această ramură a avut-o încă din copilărie, și deși în clasa a V-a a fost descurajată în a urma acest drum, trei ani mai târziu,
nimic nu a mai împiedicat-o spre a studia artele lumii.
Alice îi este profund recunoscătoare celui care a îndrumat-o pe tot parcursul anilor de studiu din județul natal, profesorul Gheorghe Stanciu, recunoscut pentru picturile sale și pasiunea pentru istorie. „Lui îi datorez tot ceea ce sunt astăzi pentru că m-a învățat cu răbdare și a crezut în mine", spune tânăra.
 Fiind multi talentată, studenta excelează când vine vorba de arte murale, arte decorative, pictură, sculptură, modelaj, dar nu se dă în lături nici în ceea ce privește aranjamentele florale sau decorațiunile pentru nunți. Tânăra se inspiră din natura citadină, fiind fascinată de clădirile vechi. De altfel, una dintre lucrările ei de suflet este o pictură care înfățișează o parte din frumusețea orașului Arad, redată cu nostalgie de ruinele unor clădiri care odată erau reprezentative locului.
Alice are și un artist plastic preferat, William Morris, pe care îl omagiază în
operele sale.
Cu o activitate bogată, Alice Condurache a participat la o mulțime de concursuri și expoziții, unde a fost premiată și apreciată. Astfel, la Concursul Național „Omagiu - Ștefan Luchian" a obținut trei premii I și un premiu II în intervalul 2014 - 2017, a fost răsplătită cu locul secund și la Olimpiada Națională de Arte Vizuale,
Arhitectură și Istoria Artei în 2015, iar în luna martie a anului în curs, Biblioteca Județeană din Oradea a  găzduit expoziția „Ajută mama și copilul. Ei depind de tine" de unde nu a lipsit nici junele artist.
Ca o încununare pentru munca și pasiunea ei, Alice Condurache va avea o expoziție cu peste 30 de lucrări efectuate în diferite tehnici: basorelief, pictură pe sticlă, imitație de vitraliu, arta gofratului, desen în cărbune etc. Expoziția va avea loc în data de 3 mai, cu sprijin din partea d-nei Miorița Sătean, președintele
onorific al Uniunii Femeilor din Oradea, cetăţean de onoare la Municipiului Oradea, deschiderea fiind la ora 17.
Sunt așteptați toți orădenii amatori de arte. (C.M.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:53:21 Ora de vară a Europei de Est