Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Deona Roman a câștigat trofeul festivalului Kharisma

Astă-seară, la Filarmonica de Stat din Oradea

Deona Roman a câștigat trofeul festivalului Kharisma

Trofeul celei de-a II-a ediții a Concursului Național de Interpretare Vocală Kharisma de la Oradea a fost cucerit de Deona Roman (Armonia Music Cluj-Napoca, profesor Rada Stan).

Sâmbătă, 29 aprilie 2017, Asociația Culturală Kharisma, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, a organizat cea de-a II-a ediție a Concursului Național de Interpretare Vocală Kharisma.
După o preselecție locală, în concurs au participat 187 de copii și tineri, la 12 categorii de vârstă, concurenți din 10 județe: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bihor, Caraș Severin, Timiș, Arad, Hunedoara și Mureș.
,,Toată lumea e OK!"
Așa au cântat, s-au exprimat vocal în cor și au dansat copiii din grupul doamnei profesor Dana Oprescu, dorind să înlăture emoțiile tuturor, concurenți, profesori și părinți, înaintea festivității de premiere.
,,A cânta cu dorința de a dărui oamenilor emoții!"
La fel a procedat și Alexandra Ușurelu, care a dorit să le inducă tuturor o stare de bine, de liniște sufletească.
,,Eu cred mai important decât a cânta perfect și a primi aprecierea și recunoașterea oamenilor  este a cânta cu dorința de a dărui oamenilor emoții. Eu asta încerc de fiecare dată când urc pe scenă și sper să simțiți asta pentru că am venit cu tot sufletul să vă dăruiesc o parte din sufletul meu", a spus Alexandra Ușurelu, în deschiderea festivității de premiere.
,,Acesta e sufletul meu... curge peste oameni mereu... Vreau să dau mai mult decât pot să cer. Așa sunt eu! (Spun versurile cântecului) Apoi ne-a invitat ,,să facem o călătorie în doi, în seara aceasta, eu și voi; acolo unde există liniște și nu există nicio concurență". În al treilea rând, Alexandra ne-a îndemnat să zâmbim, și să dăruim un zâmbet oamenilor de lângă noi. ,,Unul dintre cele mai frumoase gesturi este un zâmbet, cu care oamenii pot face minuni pentru oamenii de lângă ei. Dragi copii, vă felicit pentru curajul de a vă arăta emoțiile în fața oamenilor!"
,,Arta muzicii e atât de frumoasă, dar grea!
Acești copii sunt cu toții premianți, cei mai buni și foarte buni din cei buni, a apreciat doamna conf. univ. dr. Zorica Pitic, membru al juriului. Depinde de fiecare cum reușește să-și stăpânească emoțiile în momentele decisive, pe scenă, în fața juriului, a colegilor, profesorilor și părinților; unii o fac mai bine, alții sunt dominați de emoții și nu pot da pe moment tot ceea ce pot și de ce sunt în stare din punct de vedere vocal..."
Câștigătoarea TROFEULUI KHARISMA 2017 este ROMAN DEONA, 12 ani, de la Asociația Culturală ,,Armonia" din Cluj-Napoca, pregătită de doamna profesor Rada Stan.
Deona este din Dej, fiind elevă a Colegiului Național ,,Andrei Mureșanu" (din Dej).
,,Am mai participat și la alte concursuri, inclusiv la Oradea, organizate de Vivere. Am câștigat mențiuni și premii, dar acesta este primul meu trofeu", ne-a declarat Deona, la coborârea de pe scenă, îmbujorată și incandescentă, după interpretarea din gală.
Dana Oprescu & Ovidiu Dan
 
Câștigătorii trofeelor Kharisma pe categorii de vârstă
 
TROFEUL CATEGORIEI 4-5 ANI
NAGY ANTONIA,  ASOCIATIA CLASSUS ART PROMOTION CLUJ- NAPOCA
 
TROFEUL CATEGORIEI 6-7 ANI
MARE ANTONIA, PS ACADEMY, Baia Mare
 
TROFEUL CATEGORIEI 8 ANI
SARBU MARIA ANTONIA,  PALATUL COPIILOR ARAD
 
TROFEUL CATEGORIEI 9 ANI
FLORESCU ALEXIA , INSIEME MUSIC SCHOOL, Baia Mare
 
TROFEUL CATEGORIEI 10 ANI
VELKER GIULIA DENISA-, INSIEME MUSIC SCHOOL, Baia Mare
 
TROFEUL CATEGORIEI 11 ANI
MOLNAR ALEXIA , MEDA MUSIC ORADEA
 
TROFEUL CATEGORIEI 12 ANI
SORLEA IULIA , ARMONIA MUSIC CLUJ-NAPOCA
 
TROFEUL CATEGORIEI 13 ANI
CHIS MARIA IOANA ,MEDA MUSIC ORADEA
 
TROFEUL CATEGORIEI 14-15 ANI
IOVI MARCELA MELANIA  , PALATUL COPIIOR ARAD
 
TROFEUL CATEGORIEI 16-17 ANI
CRISTEA ALEXANDRU ANTONIUS , MEDA MUSIC ORADEA
 
TROFEUL CATEGORIEI 18-22 ANI
BRUMAR IOANA MIHAELA , INSIEME MUSIC SCHOO, Baia Mare
 
TROFEUL SECTIUNII GRUPURI
STARS ,  SCOALA STAR GROUP ORADEA
 
TROFEUL KHARISMA
ROMAN DEONA, ASOCIATIA ARMONIA MUSIC CLUJ -NAPOCA
Pentru mai multe poze (81 de poze), accesați Galeria foto: Deona Roman a câștigat trofeul festivalului Kharisma.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:46:32 Ora standard a Europei de Est