Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Inaugurarea noilor dotări ale instituției: un spațiu de recreere, în curtea școlii și o sală multimedia

Moment festiv la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea

Inaugurarea noilor dotări ale instituției: un spațiu de recreere, în curtea școlii și o sală multimedia

Joi, 6 aprilie 2017, Liceul Teoretic „Ady Endre" din Oradea a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Doamna director Vad Márta a avut bucuria de a ne invita la inaugurarea noilor dotări ale instituției, un spațiu de recreere amenajat în curtea școlii și o sală multimedia. Acestea reprezintă rezultatul unui efort comun depus deopotrivă de personalul didactic și auxiliar al școlii, Episcopia Romano-Catolică Oradea și părinții elevilor. În anul precedent, școala a participat la concursul național „Olimpiadele Kaufland", desfășurând un număr impresionant de activități extracurriculare și obținând la final un binemeritat premiu - o sponsorizare în valoare de 20. 000 euro. Astfel, banii dobândiți au contribuit la optimizarea calității demersului didactic și a vieții școlare per ansamblu. Utilizând resursele tehnologice puse la dispoziție, doamna profesor Hercuț Otilia a expus într-o prezentare https://prezi.com/cfpmr3afurbd/olimpiadele-k/) 
experiența acumulată de-a lungul celor 103 activități derulate în cadrul concursului, evidențiind o serie de calități demonstrate de participanți.
Doamna director și-a exprimat recunoștința față de susținătorii instituției, apreciind progresul acesteia ca fiind în corelație cu sprijinul oferit de toți partenerii procesului instructiv-educativ. Considerația domniei sale s-a îndreptat și către personalul didactic, care oferă constant dovezi de abnegație, perseverență, creativitate și tact pedagogic.
Liceul „Ady Endre" este recunoscut pe plan local, național și internațional pentru rezultatele deosebite obținute la o serie de competiții din domenii diverse, precum: fizică, limbă și literatură, robotică, matematică, chimie, informatică, sport etc.
La festivitate au participat elevi, părinți, cadre didactice, auxiliare și nedidactice, dar și invitați, precum: Pásztor Sándor (președintele Consiliului Județean), Szabó Ödön (deputat), Kéry Hajnal (inspector școlar general adjunct), Sele Tünde (inspector), Huszár István (consilier local), Kecse Gabriella (consilier local) și directori școlari din Oradea și județul Bihor. 
Încărcați de bucuria succeselor repurtate, liceenilor nu le rămâne acum decât să valorifice beneficiile oferite în cadrul instituției de învățământ și să urce ștacheta performanțelor tot mai mult.
Laborare omnia vincit!
Prof. Hercuț Otilia
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Inaugurarea noilor dotări ale instituției: un spațiu de recreere, în curtea școlii și o sală multimedia.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:24:13 Ora de vară a Europei de Est