Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Premierea câștigătorilor Concursului național de încondeiat ouă ,,Încondeiașul”

Joi, la Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai” a avut loc

Premierea câștigătorilor Concursului național de încondeiat ouă ,,Încondeiașul”

Joi, 13 aprilie 2017, în spaţiul expoziţional al Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Şincai" din Oradea, a avut loc premierea copiilor bihoreni care au participat la cea de-a VII-a ediție a Concursul național de încondeiat ouă, intitulat ,,Încondeiașul" și premierea revistei - concurs ,,Încondeiaşul".

Evenimentul a fost organizat de Secția Împrumut pentru Copii și Tineret a Bibliotecii, în parteneriat cu Asociația ieșeană ,,Kids Heaven".
,,În templul cărții", cum plastic s-a exprimat doamna profesor dr. Mariana Barna, organizatorul principal și moderatorul evenimentului, au fost prezenți preșcolari și școlari, părinți și cadre didactice, de la Grădinița Nr. 47 (prof. Adriana Nicorici și ed. Maria Gabor), Școala Gimnazială Nr. 3 Bălaia (prof. Florentina Hinț) şi Şcoala Gimnazială Sîntandrei (prof. Stela Doci), precum și un invitat special, poetul orădean Aurel Horgoș, care a recitat din versurile proprii; cel mai mult i-a bucurat, însă, pe copii oul din piatră pictat de dumnealui, și care purta anumite mesaje în versuri. Mulți copii au reușit să atingă și chiar să ia în mâini oul neobișnuit...
Atmosferă de sărbătoare
 ,,Încondeiașul" s-a finalizat cu o expoziție, cuprinzând: ouă încondeiate, coșulețe și iepurași; la festivitatea de premiere au participat copii, părinți, profesori și bibliotecari, colegi de-ai doamnei Mariana Barna, Mariana Soica, Adelina Boga şi Iolanda Demian, cărora le-a mulțumit pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului. Atmosfera a fost una de sărbătoare, creată în principal de muzică orchestrală interpretată de elevi ai Liceului de Arte din Oradea, coordonați de doamna profesor - dirijor Viola Nagy. Sponsorul evenimentului, Cofetăria Elidor Oradea, a îndulcit participanții cu delicioase prăjituri și cozonaci.
Câștigătorii ediției a VII-a
La actuala ediție a concursului au participat preșcolari și elevi din clasele I-VIII de la următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Nr. 1 Sîntandrei, învățătoare Stela Doci; Școala Gimnazială Nr. 3 Calea Mare, prof. Cristina Bota, Angela Guțiu, Carmen Bercea, Oana Burle; Școala Gimnazială ,,Aurel Pop" Oșorhei, prof. Amalia Țoca; Școala Gimnazială Lugașu de Jos, prof. Simona Bondar; Școala Gimnazială ,,Octavian Goga", prof. Ramona Țărău; Liceul Teoretic German ,,F. Schiller", prof. Dan Platona; Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir", prof. Fandly Eniko și Doina Lung; Liceul Greco - Catolic ,,Iuliu Maniu", prof. Lia Șipoș și Anamaria Meze; Școala Gimnazială Nr. 3 Bălaia, prof. Florentina Hinț, învățător Rodica Vereș, Olimpia Moraru, prof. Lavinia Trif, Gabriel Florin Petrică; Grădinița Nr. 44 - ,,Rază de soare", prof. Florica Bodea, Anamaria Puiu, Geanina Sabău, Ana Mărcuț, Viorica Toia, Cristina Marușca, Mihaela Bistran, Sanda Coroiu, Dorina Copăcean, Ana Todoca, Mariana Lenath, Anca Cornea; Grădinița Nr. 47, prof. Adriana Nicorici, educatoare Maria Gabor, Nicoleta Amalia Mureșan și Mirela Liliana Gabor; Școala Gimnazială Nr. 1 Tileagd, prof. Liliana Fildan, Alina Nagy, Rodica Eleonora Pop, Iuliana Simona Labanc, Alina Bîicu, Monica Varga, Lenuța Mihuța, Irina Maria Comșa, Lorincz Csenge; Colegiul Național ,,Mihai Eminescu", prof. Alina Miclăuș și Maria Câmpean; Grădinița Nr. 56, prof. Dana Lukacs, Loredana Mirițescu, Delia Burcă; Școala Gimnazială Nr. 1 Beznea, prof. Rodica Cacuci; Grădinița Nr. 23, prof. Aurelia Maria Laza, Delia Pele, Lavinia Galea și Nicoleta Torj.
Toţi copiii participanţi au primit premii constând în revistă, dulciuri și un mic cadou, iar cadrele didactice, diplome şi adeverinţe. (M.B. & Ov.D.)
Pentru mai multe poze (73 de poze), accesați Galeria foto: Premierea câștigătorilor Concursului național de încondeiat ouă. ,,Încondeiașul”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:17:22 Ora de vară a Europei de Est