Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Primăria Oradea deschide concursul de proiecte pentru completarea Agendei evenimentelor de interes public pe anul 2017

Proiecte cu finanțare nerambursabilă

Primăria Oradea deschide concursul de proiecte pentru completarea Agendei evenimentelor de interes public pe anul 2017

Agenda evenimentelor de interes public pe anul 2017 va fi susţinută de proiecte organizate de ONG-uri sau alte structuri private, printr-un program de finanţare care va avea ca principal scop completarea şi crearea de noi evenimente, în legătură directă cu tematica, locaţia, perioada celor din Agenda evenimentelor de interes public din Municipiul Oradea.

Începând cu data de 10.04.2017, Primăria Municipiului Oradea lansează sesiunea de selecţie de proiecte, care vor beneficia în anul 2017 de finanţare nerambursabilă din fondurile bugetului local al Municipiului Oradea, în baza HCL 158/2017, în vederea completării Calendarului de evenimente de interes public al P.M.O. pentru anul în curs.
Acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul local al Municipiului Oradea se va face în baza „Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al Municipiului Oradea alocate pentru activităţi nonprofit de interes local", pornind de la necesarul de evenimente publice specificat în anexa la prezentul anunţ.
Regulamentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro, la secţiunea ,,Informaţii de interes public - alte informaţii de interes public - finanţări nerambursabile''.
Conform regulamentului, corelat cu HCL 162/30.03.2017 privind calendarul de evenimente, în anul 2017 din bugetul local al Municipiului Oradea vor fi finanţate proiecte de interes public din domeniile cultură, sport, tineret.
Atribuirea de contracte de finanţare nerambursabilă se va face în limita fondurilor publice alocate prin bugetul local al Municipiului Oradea pe anul 2017, în baza HCL 158/30.03.2017, respectiv 300.000 lei pentru toate toate domeniile enumerate.
Orice persoană fizică sau juridică fară scop patrimonial (ONG-uri, instituţii publice) care desfăşoară activităţi nonprofit menite să sprijine realizarea unor evenimente de interes public local are dreptul de a participa la procedura pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă.
Documentaţia de solicitare a finanţării va fi întocmită în limba română, conform „Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al Municipiului Oradea alocate pentru activităţi nonprofit de interes local" şi se va depune într-un singur exemplar (original) precum şi în format electronic la Serviciul de Relaţii cu Publicul - Ghişeu Unic (în piramidă) al Municipiului Oradea, la sediul Primăriei Oradea, situat în Piaţa Unirii Nr. 1.
Termenul limită de depunere a proiectelor pentru care se solicită finanţare nerambursabilă din bugetul local al Municipiului Oradea este 24.04.2017.
Atragem atenţia că solicitantul de finanţare nerambursabilă trebuie să facă dovada capacităţii de cofinanţare a proiectului, în procent de minim 10% din valoarea totală a proiectului.
Proiectele depuse vor fi evaluate, conform criteriilor din regulament, de către Comisia de analiză şi selecţie, numită prin hotărâre a Consiliului Local Oradea.
Vor fi analizate numai propunerile de proiecte depuse în termenul stabilit prin anunţul de participare şi întocmite în conformitate cu documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea proiectului prevăzută în regulamentul anterior menţionat, ţinându-se cont de corelarea cu agenda evenimentelor de interes public ale Primăriei.
Informaţii suplimentare legate de procedura de selecţie de proiecte pot fi obţinute la sediul Primăriei, situat în Piaţa Unirii, Nr. 1 (etaj I, camera 220 sau la telefon 0259/437000).(B.P.)
 
Anunţ de participare
Municipiul Oradea - Primăria Municipiului Oradea prin Direcţia Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente - cu sediul în Oradea, Piaţa Unirii, Nr. 1, Judeţul Bihor, telefon 0259/437.000, fax 0259/437.544, având cod fiscal 4230487 si cont nr. RO46TREZ07621A300530XXXX deschis la Trezoreria Oradea.
Persoană de contact: Mircea Oaie, director Direcţia Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare de Evenimente, tel 0723644848, e-mail: mircea.oaie@oradea.ro
Municipiul Oradea invită persoanele fizice si juridice fara scop patrimonial, respectiv asociaţiile si fundaţiile constituite conform legii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, sa depună oferta in scopul atribuirii contractelor de finanţare nerambursabila, pentru domeniile: cultura, sport, tineret.
1.Denumirea autoritatii finanţatoare: Municipiul Oradea
2.Cod fiscal: 4230487
3.Adresa: Oradea, Piaţa Unirii Nr. 1, Judeţul Bihor
4.Telefon: 0259437000
5.Fax: 0259437544
6.E-mail: primarie@oradea.ro
7.Procedura aplicata pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabila a proiectelor din domeniile cultura, sport, tineret pe anul 2017 este prevăzuta de art. 20, alin 2 din Legea nr. 350/2005, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general de Municipiul Oradea, cu menţiunea alegerii acestei opţiuni pentru accelerarea derulării proiectelor.
8.Sursa de finanţare a contractului: bugetul local al municipiului Oradea
9.Durata proiectelor din domeniile cultura, sport, tineret : 28.04.2017-31.12.2017
10.Documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect va fi postată pe site-ul www.oradea.ro si va fi afisata la sediul Municipiului Oradea din Piaţa Unirii Nr. 1, Oradea, Bihor
11.Informaţii si clarificări cu privire la documente: Informaţii suplimentare se pot obţine de la secretariatul Municipiului Oradea
12.Data limita pentru depunerea propunerilor de proiect: 24.04. 2017, ora 10.00
13.Adresa la care trebuie depuse propunerile de proiect Municipiul Oradea, Piaţa Unirii Nr. 1, Judeţul Bihor
14.Data, ora si locul deschiderii propunerilor de proiect: 24.04. 2017, ora 11.00, sediul Municipiului Oradea, Piaţa Unirii Nr. 1
15.Evaluarea si selecţia proiectelor in vederea obţinerii finanţării nerambursabile se va face de către Comisia de evaluare şi selecţie în perioada 25.04.2017 - 26.04.2016.
16.Data transmiterii anunţului de participare către Monitorul Oficial  R.A.: 5.04.2017

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:48:08 Ora standard a Europei de Est