Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primăria Oradea deschide concursul de proiecte pentru completarea Agendei evenimentelor de interes public pe anul 2017

Proiecte cu finanțare nerambursabilă

Primăria Oradea deschide concursul de proiecte pentru completarea Agendei evenimentelor de interes public pe anul 2017

Agenda evenimentelor de interes public pe anul 2017 va fi susţinută de proiecte organizate de ONG-uri sau alte structuri private, printr-un program de finanţare care va avea ca principal scop completarea şi crearea de noi evenimente, în legătură directă cu tematica, locaţia, perioada celor din Agenda evenimentelor de interes public din Municipiul Oradea.

Începând cu data de 10.04.2017, Primăria Municipiului Oradea lansează sesiunea de selecţie de proiecte, care vor beneficia în anul 2017 de finanţare nerambursabilă din fondurile bugetului local al Municipiului Oradea, în baza HCL 158/2017, în vederea completării Calendarului de evenimente de interes public al P.M.O. pentru anul în curs.
Acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul local al Municipiului Oradea se va face în baza „Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al Municipiului Oradea alocate pentru activităţi nonprofit de interes local", pornind de la necesarul de evenimente publice specificat în anexa la prezentul anunţ.
Regulamentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro, la secţiunea ,,Informaţii de interes public - alte informaţii de interes public - finanţări nerambursabile''.
Conform regulamentului, corelat cu HCL 162/30.03.2017 privind calendarul de evenimente, în anul 2017 din bugetul local al Municipiului Oradea vor fi finanţate proiecte de interes public din domeniile cultură, sport, tineret.
Atribuirea de contracte de finanţare nerambursabilă se va face în limita fondurilor publice alocate prin bugetul local al Municipiului Oradea pe anul 2017, în baza HCL 158/30.03.2017, respectiv 300.000 lei pentru toate toate domeniile enumerate.
Orice persoană fizică sau juridică fară scop patrimonial (ONG-uri, instituţii publice) care desfăşoară activităţi nonprofit menite să sprijine realizarea unor evenimente de interes public local are dreptul de a participa la procedura pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă.
Documentaţia de solicitare a finanţării va fi întocmită în limba română, conform „Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al Municipiului Oradea alocate pentru activităţi nonprofit de interes local" şi se va depune într-un singur exemplar (original) precum şi în format electronic la Serviciul de Relaţii cu Publicul - Ghişeu Unic (în piramidă) al Municipiului Oradea, la sediul Primăriei Oradea, situat în Piaţa Unirii Nr. 1.
Termenul limită de depunere a proiectelor pentru care se solicită finanţare nerambursabilă din bugetul local al Municipiului Oradea este 24.04.2017.
Atragem atenţia că solicitantul de finanţare nerambursabilă trebuie să facă dovada capacităţii de cofinanţare a proiectului, în procent de minim 10% din valoarea totală a proiectului.
Proiectele depuse vor fi evaluate, conform criteriilor din regulament, de către Comisia de analiză şi selecţie, numită prin hotărâre a Consiliului Local Oradea.
Vor fi analizate numai propunerile de proiecte depuse în termenul stabilit prin anunţul de participare şi întocmite în conformitate cu documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea proiectului prevăzută în regulamentul anterior menţionat, ţinându-se cont de corelarea cu agenda evenimentelor de interes public ale Primăriei.
Informaţii suplimentare legate de procedura de selecţie de proiecte pot fi obţinute la sediul Primăriei, situat în Piaţa Unirii, Nr. 1 (etaj I, camera 220 sau la telefon 0259/437000).(B.P.)
 
Anunţ de participare
Municipiul Oradea - Primăria Municipiului Oradea prin Direcţia Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente - cu sediul în Oradea, Piaţa Unirii, Nr. 1, Judeţul Bihor, telefon 0259/437.000, fax 0259/437.544, având cod fiscal 4230487 si cont nr. RO46TREZ07621A300530XXXX deschis la Trezoreria Oradea.
Persoană de contact: Mircea Oaie, director Direcţia Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare de Evenimente, tel 0723644848, e-mail: mircea.oaie@oradea.ro
Municipiul Oradea invită persoanele fizice si juridice fara scop patrimonial, respectiv asociaţiile si fundaţiile constituite conform legii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, sa depună oferta in scopul atribuirii contractelor de finanţare nerambursabila, pentru domeniile: cultura, sport, tineret.
1.Denumirea autoritatii finanţatoare: Municipiul Oradea
2.Cod fiscal: 4230487
3.Adresa: Oradea, Piaţa Unirii Nr. 1, Judeţul Bihor
4.Telefon: 0259437000
5.Fax: 0259437544
6.E-mail: primarie@oradea.ro
7.Procedura aplicata pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabila a proiectelor din domeniile cultura, sport, tineret pe anul 2017 este prevăzuta de art. 20, alin 2 din Legea nr. 350/2005, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general de Municipiul Oradea, cu menţiunea alegerii acestei opţiuni pentru accelerarea derulării proiectelor.
8.Sursa de finanţare a contractului: bugetul local al municipiului Oradea
9.Durata proiectelor din domeniile cultura, sport, tineret : 28.04.2017-31.12.2017
10.Documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect va fi postată pe site-ul www.oradea.ro si va fi afisata la sediul Municipiului Oradea din Piaţa Unirii Nr. 1, Oradea, Bihor
11.Informaţii si clarificări cu privire la documente: Informaţii suplimentare se pot obţine de la secretariatul Municipiului Oradea
12.Data limita pentru depunerea propunerilor de proiect: 24.04. 2017, ora 10.00
13.Adresa la care trebuie depuse propunerile de proiect Municipiul Oradea, Piaţa Unirii Nr. 1, Judeţul Bihor
14.Data, ora si locul deschiderii propunerilor de proiect: 24.04. 2017, ora 11.00, sediul Municipiului Oradea, Piaţa Unirii Nr. 1
15.Evaluarea si selecţia proiectelor in vederea obţinerii finanţării nerambursabile se va face de către Comisia de evaluare şi selecţie în perioada 25.04.2017 - 26.04.2016.
16.Data transmiterii anunţului de participare către Monitorul Oficial  R.A.: 5.04.2017

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:35 Ora de vară a Europei de Est