Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, primăvara a început cu surprize!

Luni,

La Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, primăvara a început cu surprize!

De o zi însorită și plină de activități cu joc și multă veselie au avut parte luni, 10 aprilie 2017, cei 85 de elevi care au participat la prima ediţie a proiectului ,,Învăţăm, repetăm şi ne jucăm".

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, sub coordonarea doamnei decan, conf. univ. dr. Karla Melinda Barth şi a doamnei lector univ. dr. Nicoleta Ramona Ciobanu.
Acest proiect își propune să consolideze demersul didactic derulat în cadrul Facultăţii de Știinţe Socio-Umane. În acelaşi timp se doreşte a se crea o legătură între copiii din instituţiile de învăţământ orădene şi cadrele didactice care pregătesc viitoarele educatoare şi învăţătoare. Încă de la ora 10.00, Strada Universităţii a cunoscut bucuria şi încântarea acestor îngeri ai luminii și candorii. ,,Vinovaţi" de această atmosferă au fost elevii clasei pregătitoare D, de la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu", împreună cu doamna prof. Ioana Borza, elevii clasei pregătitoare B de la Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan", acompaniaţi de doamna prof. Aurelia Susan, cei de la Liceul ,,Don Orione", elevii clasei I B, însoţiţi de doamna prof. Iohana Păscar şi elevii clasei a IV-a de la C.S.E.I. ,,Orizont", alături de doamna prof. Romina Dan. De la intrarea pe poarta Universității, elevii au fost întâmpinaţi de iepuraşul Țop-Țop, care a întreţinut atmosfera de la începutul și până la încheierea activităţilor. Organizaţi în centre de activităţi, elevii au fost însoţiţi, pe tot parcursul evenimentului, de studenţi de la toate specializările, Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar (PIPP) şi Psihopedagogie specială (PPS), care au demonstrat încă o dată că profesia de educator le vine ca o mănuşă. Studenţilor de la specializările Psihologie şi Resurse umane, le-a revenit sarcina de a-i ghida şi de a le fi parteneri de joacă. Doamna lector univ. dr. Adina Vesa, în cadrul atelierului de creaţie, a decupat şi colorat împreună cu mânuţele dibace de la cele patru unități de învățământ, pălării specifice anotimpului primăvara. Prin rotirea claselor la toate centrele de activități, s-a dorit ca toți copiii să se bucure de fiecare moment în parte. Corpul poate fi instrument de percuţie solo sau ca acompaniament, iar doamna lector univ. dr. Loredana Muntean i-a învățat această tehnică. La cel de-al treilea centru, organizatorii au fost ajutaţi de echipa de animatori de la 4Happy Kids, reprezentată de doamna Ieran-Drăghici Diana, care a răspuns invitaţiei noastre. În cadrul acestui centru au avut loc concursuri de îndemânare şi dibăcie, iar la final, cu toții s-au bucurat de o vânătoare de ouă și de darurile primite din partea organizatorilor. Bucuroşi de faptul că spaţiul în care s-a desfăşurat evenimentul a fost transformat într-un mic parc de distracţii pentru cei mici, organizatorii promit că acest tip de evenimente se va organiza şi în viitor în cadrul aceleiaşi facultăţi.
,,Prin acest eveniment, am reușit să oferim o nouă perspectivă, atât viitorilor educatori cât și viitorilor studenţi, să reamintim tuturor celor interesați că facultatea noastră are oameni dispuşi să se implice în proiecte educative şi că vocaţia de educator trebuie şlefuită încă de pe băncile şcolii. Dorim să le mulţumim colaboratorilor noştri, doamnelor învăţătoare şi tuturor celor care au răspuns invitaţiei noastre", a spus doamna decan, conf. univ. dr. Karla Melinda Barth.
Organizatorii proiectului ,,Învăţăm, repetăm şi ne jucăm" vă aşteaptă să participaţi şi la următoarele ediţii, dorind ca numărul celor implicaţi să crească proporţional cu entuziasmul copiilor. (C.M.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, primăvara a început cu surprize!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:06 Ora de vară a Europei de Est