Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Ne jucăm, dar ne place și să citim!”

,,Lectura – izvor nesecat de inspirație”

,,Ne jucăm, dar ne place și să citim!”

Miercuri, am desfășurat la Biblioteca Județeană, activitatea ,,Ne jucăm, dar ne place și să citim!" în cadrul proiectului ,,Lectura - izvor nesecat de inspirație".

Cei 29 de elevi din clasa a II-a C de la Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir" din Oradea, conduși de doamna învățătoare Liana Sabo, au vizitat miercuri, 29 martie 2017, Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai". Ne-am propus să prezentăm câte o carte preferată, să prezentăm personajul nostru preferat, să motivăm alegerea făcută, să enumerăm însușiri ale personajului și îndemnuri spre alți copii pentru a-i motiva să citească și ei. Astfel au fost prezentate cărțile: ,,Heidi, fetița munților", ,,Cărțile cu Apolodor", ,,Vrăjitorul din Oz", ,,Pinocchio", ,,Cuore - inimă de copil", ,,Buratino", ,,Noi aventuri cu Padington", ,,Geronime Stilton", ,,Matilda", ,,Insula delfinilor albaștri", ,,Romeo și Julieta", ,,Cenușăreasa", ,,Aladin și lampa fermecată", ,,Bogăție și sărăcie", ,,Sărăcuțul", ,,Noi și poporul credinței", ,,Musculița", ,,Cosette", ,,Greierele și furnica" și ,,Regatul de gheață".
Trebuie să precizăm că în călătoria noastră prin universul cărților, nu am fost singuri. Prietenii noștri din clasa a III-a A au fost însoțiți de domnul învățător Cornel Pantea. Ei l-au prezentat pe Fram, ursul polar. Abia așteptăm să citim și noi cartea, să trăim alături de el emoțiile călătoriei sale. Iar cei mai mici dintre prietenii noștri, copiii din clasa I A, îndrumați de doamna învățătoare Diana Vidican, ne-au arătat și ei că au învățat să citească și doresc să citească. Chiar au citit și memorat frumoase poezii despre primăvară.
Doamna bibliotecar profesor dr. Mariana Barna ne-a condus și prin alte secții ale bibliotecii. Așa am aflat cum putem deveni posesorii unui permis la bibliotecă. Ne-am bucurat să descoperim că unii au deja permis și se bucură să împrumute cărți.
Cu impresii frumoase am revenit la școală, convinși de importanța lecturii în dezvoltarea noastră; chiar ne-am făcut nouă înșine promisiuni că vom continua să citim, să ne jucăm și să ne bucurăm de copilărie!
Pentru activitatea noastră, am primit felicitări sincere din partea doamnei director, prof. dr. Viorica Popa. E mândră de noi și asta nu poate decât să ne încânte!
Prof. Liana Sabo
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Ne jucăm, dar ne place și să citim!”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:53:20 Ora de vară a Europei de Est