Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Quiz - Concurs de cultură generală

Din nou, „TopFormalis”

Quiz - Concurs de cultură generală

În prezența unui numeros public format în majoritate din profesori, s-a desfășurat marţi, 14 martie 2017, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai" din Oradea, în „Cuibul Democraţiei", concursul de cultură generală cu tema Quiz.

Acesta a fost organizat de Asociaţie pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis" din Oradea,  adresându-se: elevilor, studenţilor, părinţilor, profesorilor şi celor interesaţi în a-şi testa şi îmbogăţi cunoştinţele de cultură generală într-un cadru amuzant şi relaxant.
Evenimentul a făcut parte din Proiectul „Clubul Prietenilor TopFormalis", inclus în Calendarul Activităţile Educative Judeţene Bihor. Moderatori au fost: prof. Sânziana Neşiu şi Simona Lucaciu. Unul dintre multilplele avantaje pentru a participa la aceste activități care au avut de fiecare dată o înaltă ținută științifică și morală, l-a reprezentat și faptul că nu au fost percepute nici un fel taxe.
Concurenții pentru a ajunge finaliști quiz au trecut printr-o preselecție, la care s-au calificat cinci dintre ei. Runda preliminară, numită „Răspunsul fulger", a constat în faptul că li s-a oferit tuturor aceeași întrebare, respectiv aceleași patru răspunsuri, pe care au trebuit să le aranjeze în ordinea corectă. Concurentul care a făcut acest lucru corect și în cel mai scurt timp s-a așezat pe unul din cele două scaune aflate în mijlocul „platoului": unul pentru concurent, iar celălalt pentru prezentator, quiz master. Dacă niciunul dintre cei cinci concurenți nu ar fi reușit să ordoneze corect cele patru răspunsuri, runda ar fi fost repetată cu o altă întrebare. Participanții au trebuit să răspundă la întrebări din ce în ce mai dificile. Fiind întrebați de fiecare dată dacă răspunsul pe care l-au dat este cel final, acesta a fost marcat, nemaiputând fi schimbat. Dintre concurenți s-a remarcat prof. Mircea Botog, inspector şcolar de specialitate (pentru arte) la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.
Așadar, am avut încă un eveniment marca TopFormalis.
Alin Crețu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Quiz - Concurs de cultură generală.

 

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:15 Ora de vară a Europei de Est