Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Expoziția ,,Mărțișoare, flori și soare”

În cadrul proiectului educativ județean ,,Copiii, prietenii soarelui”

Expoziția ,,Mărțișoare, flori și soare”

În cadrul proiectului educativ județean ,,Copiii, prietenii soarelui" au fost confecționate mărțișoare și felicitări, iar lucrările au fost expuse în holul Școlii Gimnaziale ,,Octavian Goga" din Oradea.

Vorbim despre un proiect de educație ecologică și de protecție a mediului. Proiectul urmărește dezvoltarea capacităţii de cunoaştere şi înţelegere a mediului prin stimularea curiozităţii pentru investigarea şi transpunerea în activităţi plastice a realităţii înconjurătoare. Scopul se va realiza prin intermediul a cinci obiective specifice: formarea unor atitudini pozitive faţă de natură prin realizarea unor activităţi de educaţie ecologică; formarea,   consolidarea şi perfecţionarea unor abilităţi practice în scopul realizării unor obiecte funcţionale, practic - utilitare, cu materiale din natură, reciclabile sau refolosibile; conceperea unor lucrări ce implică originalitate, creativitate, imaginaţie din partea educabililor şi a cadrelor didactice; dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor practice - aplicative şi literare ale copiilor şi elevilor în procesul creaţiei; cunoaşterea modului de organizare a concursului şi simpozionului online ce urmează a se desfăşura (în luna mai 2017).
În structura sa, proiectul cuprinde două secţiuni: 1.Activităţi artistico - plastice, care se adresează preşcolarilor şi elevilor din clasele pregătitoare până la clasele a IV-a; 2.Simpozion  online: poezii și compuneri.
Cele mai reușite lucrări artistico-plastice vor fi expuse la C.C.D. Bihor
Lucrările artistico-plastice realizate de elevi vor fi jurizate pe secţiuni, pe categorii de vârstă/clasă. Cele mai reuşite lucrări artistico-plastice vor fi adunate într-o expoziţie în holul Casei Corpului Didactic a judeţului Bihor. Grupul țintă al proiectului vizează sute de elevi și profesori (ca beneficiari direcți): 200 de elevi şi 11 cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga"; 120 de copii preşcolari şi 12 cadre didactice de la Grădiniţa Nr. 42 Oradea; 63 de elevi şi trei cadre didactice de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller"; 33 de copii preşcolari şi trei cadre didactice de la Grădiniţa Nr. 50; 51 de elevi şi trei cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir"; 75 de elevi şi trei cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Avram lancu"; 50 de elevi şi trei cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Puiu Sever" din Ineu.
Responsabilii de proiect sunt directorul Școlii Gimnaziale ,,Octavian Goga", dl profesor Ioan Mocan, și directorul adjunct, doamna profesor Delia Coste, profesor la Grădinița Nr. 42 (structură a Școlii Gimnaziale ,,Octavian Goga"). Coordonatorul proiectului este doamna prof. Maria Tănase, iar coordonatorul asistent, doamna prof. Adelina Moga.   
Din echipa de proiect fac parte responsabilii desemnați din partea instituțiilor partenere: prof. Trofin Mariana, bibliotecar C.C.D. Bihor, prof. Bratiș Dorina, Liceul Teoretic German ,,Friedrich Schiller" Oradea, prof. Ile Laura, Grădinița Nr. 50 Oradea, prof. Stanca Melinda, Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir", prof. Velimirovici Cosmin, Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" Oradea, prof. Luncan Andreea, Școala Gimnazială ,,Puiu Sever" din Ineu (județul Bihor).
,,Soarele îmbrățișează Pământul"
Cadrele didactice implicate în proiect sunt următoarele: prof. Moca  Elena, Şandra Florica, Purtan Monica, Ţărău Ramona, Petruţa Ileana, Seica luliana, Vaş Floare, Pop loan, Gaja Alexandra, Lemnian Gherghina, Toth Claudia și bibliotecar Petru Mariana (de la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga"), prof. Antal Dorina, Cucu Senta, Bocşe Maria, Horga Adela, Jurcuţ Ligia, Jurjuţ Denisa, Negrău Elena, Orban Maria, Popa Maria, Petruş Ileana, Simu Svetlana și Ungur Liliana (de la Grădinița Nr. 42); Bratiş Dorina, Huza Emilia și Imre Ramona (de la Liceul Teoretic German ,,Friedrich Schiller");  prof. Toader Monica, Cozma Aurica și Jurcău Loredana (de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" Oradea); prof. Stanca Melinda, Vidican Diana și Sabo Liana (de la Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir"); prof. Ile Laura, Sîrb Ana, Oşvat Laura și Drincec Floare (de la Grădinița Nr. 50); prof. Luncan Andreea, Suciu Petronela, Karacsony Zoiţa și Hodişan Mădălina (de la Școala Gimnazială ,,Puiu Sever" din Ineu).
Următoarea activitate de proiect va avea loc în luna aprilie: plantare de flori și arbuști, sub genericul ,,Soarele îmbrățișează Pământul".
Prof. Maria Tănase

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:13 Ora de vară a Europei de Est