Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Puntea dintre generații - tineri pentru pensionari

Vineri, Fundația Încrederea” a lansat

Puntea dintre generații - tineri pentru pensionari

Cu ocazia încheierii lunii senectuții (luna octombrie), Fundația „Încrederea” a organizat, vineri, 31 octombrie 2008, un program special pentru pensionari la sediul fundației (strada Cuza Vodă nr. 22, ap. 5). Programul și-a propus realizarea unor punți de legătură între tinerii de la clubul de adolescenți al fundației și pensionarii care sunt incluși în proiectul “Adoptă un pensionar”.

Tema întâlnirii a fost “Alege un stil de viață sănătos”(s-a discutat în prealabil despre fumat, despre bolile asociate cu fumatul, modalități de a renunța la fumat etc).
 Tinerii (de la diferite școli orădene) au purtat un dialog cu pensionarii despre problemele cu care se confruntă pensionarul orădean.
“A fost o întâlnire foarte reușită din toate punctele de vedere. În primul rând, pentru pensionari am avut diferite activități: am identificat împreună cu tinerii care sunt nevoile pensionarilor din cuvântul PENSIONAR (Protecție, Entuziasm, Nevoi financiare, Sprijin, Iubire, Odihnă, Napolitane, Alinare, Respect). Am încercat apoi să împlinim câteva din ele. Tinerii au purtat discuții cu pensionarii pentru a afla despre problemele lor. Le-am pus unele filmulețe hazlii cu alți pensionari, ca să mai zâmbească și ei puțin. Le-am dat niște sugestii cum să rămână tineri. Le-am dat tuturor napolitane (una dintre nevoile pensionarilor). Dacă au răspuns la diferite întrebări simple, s-au ales cu diferite premii:  ulei, brânză topită și alte produse alimentare. Le-am oferit produse de igienă corporală (săpunuri și șampoane). Fiecare pensionar a primit câte cinci șampoane și zece săpunuri. Toți pensionarii care au participat la manifestare au o pensie sub 500 RON. Așteptăm și alți pensionari (cu o pensie sub 500 RON) să ne contacteze pentru a primi (pe baza cuponului și buletinului) produse de igienă corporală, ne-a declarat asistent social Ioan Radu.
Prin această acțiune, încercăm să sensibilizăm tânăra generație să se implice mai mult în problemele vârstnicilor și să îi ajute pe aceștia în diferite nevoi, astfel încât, tinerii să fie mult mai aproape de inima pensionarilor orădeni. Pe viitor, vom încerca să lansăm un program de voluntariat prin care tinerii și nu numai să se implice în diferite activități care să îi ajute pe pensionari în diferite probleme casnice (zugrăvit, curățenie, reparații instalații sanitare, tăiat lemne etc).
Invităm, totodată, pensionarii sau persoanele care cunosc pensionari care au o pensie sub 500 RON să ne contacteze la telefon 0359-316173 sau 0745-875354 (persoane de contact: asistenții sociali Radu Ioan și Radu Cristina) pentru a beneficia gratuit de produse de igienă corporală, în limita stocului existent”, a adăugat Ioan Radu.
Jos pălăria și nota 10 cu felicitări pentru tot ceea ce faceți, Cristina și Ioan Radu! (Ovi DAN)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:01 Ora de vară a Europei de Est