Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Mama mea gătește cel mai bine... desert!

De 8 Martie

Mama mea gătește cel mai bine... desert!

La Școala Gimnazială Internațională Agora, ziua de 8 Martie a fost una specială, elevii fiind antrenați într-un concurs culinar în care și-au pus la încercare talentul, pasiunea și dragostea pentru bucatele dulci pe care le adoră.

Inițiativa acestui proiect a pornit de la ideea că mamele pot petrece clipe minunate alături de copii în bucătărie, responsabilizarea acestora în îndeplinirea unor sarcini casnice, punerea în practică a orelor de educație tehnologică, creșterea interesului pentru arta culinară și bineînțeles manifestarea afectivității, a dragostei pe care mama o poartă față de copil și a copilului față de mamă.
Provocarea acestui an, a fost proiectul cu tema: ,,Mama mea gătește cel mai bine... ceva dulce". Astfel, mamele, împreună cu copiii lor, elevii noștri, au ales și preparat împreună, acasă, un desert, folosindu-se de ingrediente, imaginație, gust, arome, design, culoare, dar mai ales de originalitate și preferințe. Prăjiturile astfel rezultate din buna conlucrare a celor doi factori de decizie și execuție, au ajuns ieri (8 Martie) pe mesele din sala de expoziție, unde au fost prezentate de cei mai mici patiseri, în fața juriului și a colegilor.
Printre prăjiturile expuse s-au numărat câteva extrem de populare: tiramisu, oreo, rafaelo, tort de clătite, tort de mere, brioșe, tartă de fructe, eclere, missisippi, negrese și multe altele. Pentru o motivare aparte, prezentarea a îmbrăcat haina concursului, iar concursul s-a desfășurat pe două etape: finala pe clasă și finala pe școală, produsele fiind jurizate de cadrele didactice din școală, alternativ, astfel încât deliberarea să fie făcută în mod obiectiv. Fiecare clasă a fost jurizată de un număr de trei cadre didactice, care, după degustare, analiza conținutului și răspunsurile primite din partea copiilor cu privire la platingul și conținutul dulciurilor expuse, au alcătuit un clasament.
Câștigătorii pe clase au fost premiați astfel: Tănase Aris - din clasa pregătitoare - a primit un set de ustensile de bucătărie; Suciu Ianis - din clasa I - un set de ustensile de bucătărie; Corridoni Margot - clasa a II-a - tel pentru creme; Bungău Vlad  - clasa a III-a - lingură pentru servit înghețata; Pădureanu Kiss Alice - din clasa a IV-a - tel pentru spume; Pal Riccardo - clasa a V-a - linguriță pentru servit înghețata; Roșu Grau Quim - clasele VI-VII - un set pentru decorat prăjituri.
Pentru cel mai interesant și mai ,,haios" desert, cu un design aparte, juriul a acordat un premiu de popularitate celor două surioare din clasa pregătitoare, Pașaniuc Dalia și Pașaniuc Emilia, ele fiind premiate cu câte un set de forme de brioșe.
Emoțiile au crescut în intensitate la marea finală, la jurizarea celui mai grozav desert la nivel de școală; sarcina evaluării finale a fost transferată pe umerii unor persoane neutre, din cadrul personalului administrativ (doamnele Camelia Stănescu, Dana Popa și Roxana Herdelău). Cele trei doamne au ales drept câștigător desertul Tiramisu, aparținând elevei Margot Corridoni, din clasa a II-a, care a fost premiată cu o formă de tartă.
După concurs, toți copiii au servit pe săturate din bucatele prezentate, fiind felicitați, aplaudați și încurajați să continue să fie la fel de implicați în viitoarele proiecte care consolidează relația părinte-elev-școală.
Felicitări mamelor, copiilor și echipei Agora pentru această zi specială!
Vă dorim să aveți parte de o primăvară parfumată, plină de iubire!
LA MULȚI ANI, doamnelor, domnișoarelor și iubitelor noastre mame, bunici, surori, colege, școlărițe, cu ocazia zilei de 8 Martie!
Consilier educativ,
prof. Pașca Laura
Pentru mai multe poze (129 de poze), accesați Galeria foto: Mama mea gătește cel mai bine... desert!

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 09:08:42 Ora standard a Europei de Est