Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

A.S.C.O. i-a premiat pe voluntarii care activează în domeniul social

De 1 Martie

A.S.C.O. i-a premiat pe voluntarii care activează în domeniul social

Miercuri, 1 Martie 2017, în sala Traian Moşoiu a Primăriei Municipiului Oradea, Administraţia Socială Comunitară Oradea a organizat a V-a ediţie a Galei voluntarilor din domeniul social.

La eveniment au participat 100 de persoane, voluntari în domeniul social, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din Municipiul Oradea şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, pentru a le recunoaşte voluntarilor contribuţia la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi pentru a le evidenţia sprijinul oferit comunităţii din care fac parte.
Gala voluntarilor din domeniul social are ca scop principal promovarea celor care îşi dedică o mare parte din timpul lor pentru a veni în sprijinul celor aflați în nevoie.
În deschiderea evenimentului, directorul ASCO, Arina Moş, a precizat: ,,Vă spun tuturor bun venit la cel mai frumos și cel mai de suflet eveniment al instituției noastre. Valoarea voluntariatului, pentru că despre asta vorbim în această seară, este certă și indiscutabilă, iar recunoașterea ei justă în societatea noastră devine o chestiune de timp, în cele din urmă. Gala voluntarilor din domeniul social reprezintă momentul în care administrația publică locală subliniază și recunoaște rolul important pe care voluntarii noștri îl au la creșterea calității vieții orădenilor aflați în nevoie. De asemenea, ne propunem să evidențiem sprijinul oferit comunității noastre de către organizațiile neguvernamentale care își desfășoară activitatea în Municipiul Oradea. Vorbim despre responsabilitate socială, iar d-voastră, pentru noi, sunteți modele demne de urmat. Vă mulțumim pentru exemplul pe care îl dați în comunitatea din care faceți parte!"
A mulţumit de asemenea întregii echipe care s-a implicat în organizarea Galei şi a salutat prezenţa viceprimarului Florin Birta, mulţumindu-i pentru sprijinul acordat şi implicarea în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă Municipiul Oradea.
A salutat, de asemenea, prezenţa invitatului special, dl. Kevin Hoy, preşedintele Asociaţiei Smiles, alături de care, în urmă cu trei ani, ASCO a iniţiat un proiect îndrăzneţ, greu dar frumos, Centrul de reintegrare socială de pe Str. Vămii.
Dl. viceprimar Florin Birta a spus: ,,Mulțumesc Administrației Sociale Comunitare Oradea pentru organizarea acestei gale, iar dacă organizarea acestui eveniment coincide cu data de 1 Martie, doresc să vă urez tuturor o primăvară frumoasă, viață lungă cu sănătate, pentru că noi, toți, comunitatea orădeană,  are nevoie de d-voastră.  Gala voluntarilor este într-adevăr o gală a excelenței, în cadrul căreia sunt premiați voluntarii ONG-urilor partenere Primăriei și Administrației Sociale Comunitare Oradea. Vă mulțumesc în numele Primăriei Oradea pentru tot ce faceți pentru orașul nostru și vă asigur de tot sprijinul nostru în continuare. Mă bucur din suflet să fiu prezent în această seară alături de d-voastră".
Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, dl. Puia Lucian Călin, prezent la eveniment, a adăugat:  ,,Prin ceea ce face instituția Administrației Sociale Comunitare Oradea arată că nu a uitat ceea ce ne spune Biblia: ,,Să îți iubești aproapele ca pe tine însuți". Prin aceste fapte, d-voastră și voluntarii aici prezenți vă arătați frumusețea sufletului. E bine cu toții să dăm din bucățica noastră și celor aflați în nevoie, celor aflați în suferință. Vă doresc tuturor o primăvară minunată!"
În cadrul evenimentului, au fost acordate premii voluntarilor care s-au înscris în competiţie, pentru Cel mai bun voluntar, din cadrul a 15 asociaţii şi fundaţii, astfel: de la Fundaţia Hospice Emanuel - dna. Claudia Chiş, Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf  - dl.Hambaraş Simion, Asociaţia Down Oradea România - dna. Smarandiţa Raicu, Fundaţia People to People - dna. Cristina Ciuciu, Fundaţia de Scleroză Multiplă - dna. Florica Sălăjan, Asociaţia S.O.S Autism - dna. Crăciun Ana-Maria, Fundaţia Amia Suflet de Copil - dna. Adriana Bot, Fundaţia Ruhama - dl. Marin Codrin Laurenţiu, Fundaţia Consistoria Efrem Beniamin -  dna. Hering Maria, Asociaţia Naţională a Surzilor din România - dl. Palotai Ioan, Uniunea Femeilor Oradea - dna. Pop Ana Angela.
Voluntarii Campaniei ,,Singuri acasă - ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!" sunt: dr. Anca Frăţilă, medic şcolar specializat în psihiatrie infantilă şi dl. Aron Eric Christian, preşedintele Asociaţiei Trend`art Oradea -  companie teatrală independentă.
Voluntarii Administraţiei Sociale Comunitare Oradea sunt dansatorii din Botean, coordonaţi de dna.Aurelia Sălăjan.
O primăvară frumoasă, tuturor!
Consuella Govor

Trimite email
sâmbătă, 21 decembrie 2024, 18:42:03 Ora standard a Europei de Est