Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Studenții economiști au continuat participarea la proiectul ,,Donează sânge. Fii erou!”

Astăzi

Studenții economiști au continuat participarea la proiectul ,,Donează sânge. Fii erou!”

În zorii zilei de 2 martie 2017, Asociația Studenților Economiști a Facultății de Științe Economice din Oradea, ASEO, a continuat participarea la proiectul derulat în luna decembrie ,,Donează sânge. Fii erou!" săvârșind încă o dată actul donării.

Sala de primire a Centrului de Transfuzie Sanguină din Oradea, situată pe Strada Louis Pasteur Nr. 30, a fost plină ochi în dimineața zilei de joi. Începând cu ora 7.00, membrii Asociației Studenților Economiști și-au făcut apariția într-un număr mare. Motivați de dorința de a ajuta oamenii aflați la nevoie, și totodată în speranța că vor dărui o nouă șansă la viață, cei 10 studenți prezenți au continuat șirul de acte de caritate, mobilizându-și, totodată, colegii de la diferite specializări să participe o dată cu ei.
În urmă cu trei luni, studenții economiști au săvârșit aceeași faptă lăudabilă. Proiectul ,,Donează sânge, fii erou!" a fost derulat în luna decembrie în întreaga țară, urmărind să ajute la depășirea crizei de sânge cu care se confruntă spitalele din România. Acțiunea a fost primită cu entuziasm de populația orădeană, dovadă fiind numărul mare de donatori prezenți atât din rândul studenților, cât și din rândul locuitorilor, prin acest fapt dovedindu-se încă o dată că Oradea are un spirit civic bine dezvoltat.
Prin continuarea participării la actul donării, studenții vor să devină un exemplu în comunitatea locală, și speră că mulți dintre colegii lor le vor călca pe urme. Ei sunt bine informați despre cât este de important să donăm, beneficiile aduse organismului nostru și totodată faptul că facem o faptă bună, având șansa de a salva o viață. De asemenea regenerarea sângelui în organismul nostru induce o stare de bine atât fizic cât și mental.
Deși este o asociație studențească recent înființată, ASEO și-a lăsat amprenta în mai multe proiecte derulate pe parcursul primului an de activitate. Printre cele mai de succes proiecte amintim: ,,Forumul Antreprenorial", unde erau invitați antreprenori locali pentru a împărtăși din experiența lor în afaceri, fiind dornici de a le da sfaturi viitorilor antreprenori, ,,Fii tu Moș Crăciun", un eveniment de suflet, desfășurat în preajma Crăciunului, prin care s-au adunat bani, obiecte vestimentare, alimente perisabile și jucării pentru familiile nevoiașe sau ,,Christmas Party", pentru a încheia așa cum se cuvine un an plin de realizări.
Aceste evenimente lansate sub egida ASEO în colaborare cu Facultatea de Științe Economice din Oradea au avut un impact puternic în rândul tinerilor, soldându-se cu multă voie bună, zâmbete, dar și lecții de viață din care studenții au tras concluzii, învățând lucruri noi și dezvoltându-se atât pe plan personal cât și profesional.
În următoarele luni, agenda studenților economiști este încărcată, planificând alte activități interactive la care își propun să participe cât mai multe persoane cu aceleași interese.
Paula Lele

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:17 Ora de vară a Europei de Est