Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Elevii Școlii Gimnaziale ,,Dacia” au câștigat 61 de premii și mențiuni

La cea de-a XX-a ediție a Concursului național Lumina Math, din 26 nov. 2016

Elevii Școlii Gimnaziale ,,Dacia” au câștigat 61 de premii și mențiuni

Și la ediția din 2016 a Concursului național Lumina Math, elevii Școlii Gimnaziale ,,Dacia" din Oradea s-au numărat printre marii câștigători ai competiției naționale, cu cele 61 de premii și mențiuni cucerite.

Eforturile depuse și performanțele obținute au fost răsplătite ieri (joi, 23 februarie 2017) de către domnul director, profesor dr. Florian Hava, și coordonatorul pe școală al acestui concurs, doamna profesor Diana Curilă, care le-au înmânat diplomele, în prezența unui număr mare de elevi, cadre didactice și părinți.
Clasa a III-a B, prof. Diana Zlibuț - 19 premii și mențiuni
La nivel de școală, cele mai multe și mai valoroase premii le-au adus elevii clasei a III-a B; ei confirmă, repetând și în 2016, performanța din 2015... și ceva în plus. Dacă în clasa a II-a, elevii doamnei profesor Diana Zlibuț obțineau 15 premii, în 2016 au ridicat ștacheta la 19. Și au făcut o tradiție din a câștiga și Tabăra de la Poligrafu, oferită de organizatori elevului cu cel mai mare punctaj din județ. Dacă în 2015, marele premiu a fost cucerit de Ema Constăngioară, în 2016, Tabăra de la Poligrafu a fost câștigată cu brio de colegul Emei, Luca Ardelean.
Secretul succesului!
-Există un secret în obținerea unor asemenea rezultate? am întrebat-o pe doamna profesor Diana Zlibuț.
-Elevii trebuie motivați, determinați să învețe, sprijiniți să o facă, atât la școală, cât și acasă, controlați și încurajați în permanență. Pentru că drumul spre performanță cere implicare totală din partea celor trei actori, în principal, sârguință și efort propriu susținut din partea elevului, care este piesa de bază pe tabla de șah. Noi ne alăturăm lui cu responsabilitate și dăruire, îi dăm aripi și îl îndrumăm cu bucuria pe care el trebuie să o simtă, iar recompensa pentru efort și performanță trebuie să vină obligatoriu pentru a-l motiva, a întreține arderile și forța sa interioară, dorința de a persevera și a se angaja la noi eforturi...  
La nivelul clasei a III-a B, din cei 19 laureați: opt au obținut premiul I, cinci - premiul al II-lea, doi - premiul al III-lea și patru mențiuni.
Premiul I: Ardelean Luca - 94,02803 p.- locul I - Tabăra de la Poligrafu; Zdrehuș Adrian - 91,52702 p. - locul II; pe locul III, cu același punctaj, s-au clasat trei elevi: Morozan David -91,02702 p., Madi Mihai - 91,02702 p. și Constăngioară Ema - 91,02702 p.; Curț Lavinia - 88,52403 p. - locul IV; Șereș Albert - 85,02502 p.- locul V; Cocoș Raluca - 83,52403 p. - locul VI; premiul  al II-lea: Iova Casian, Nagy Alexandra, Danșa Daria, Cătană Sara și Curț Diana; premiul al III-lea: Timiș Elena și Băcioiu Bianca; mențiuni: Duluș-Gaboraș Andrei, Ștefan Georgiana, Popovici Ștefan și Cighir Raul.
Celelalte 42 de premii și mențiuni
Clasa a II-a A, prof. Simona Cobe - șase premii și mențiuni
Băican Vlad, premiul I, Sandor Sara - II, Negruțiu Sorina - III, și trei mențiuni: Câmpan Ayanna, Stanciu Francesca și Duluș Elisa.
Clasa a III-a A, prof. Simona Fabian - șase premii și mențiuni
Paruș Ștefan - premiul I, Sturza Mihnea și Matei Iulia - III, și trei mențiuni: Cuc Iustin, Leucea Mihnea Luca și Cosma Guler Vlad Ștefan.
Clasa a IV-a A, profesor Amalia Ciorba - șase premii și mențiuni
Cioban Alexandru și Harn Daria - premiul al II-lea, Barbeș Alexandru și Verdeș Diana - III, și două mențiuni: Lazău Luca și Ovănescu Vlad.
Clasa a IV-a C, profesor Aurora Feier - cinci premii și mențiuni
Aron Luca, Horj Ayanna și Nicola Alessia - premiul al II-lea, Mihuța Mara și Vulpe Luca - mențiuni.
Clasa a II-a D, profesor Maria Floruț - cinci premii și mențiuni
Haneș Mihai - premiul al II-lea, Mazilescu Mara și Andre Stephanie - III, Husaru Șerban și Lupșe Dragoș - mențiuni.
Clasa a III-a D, profesor Viorica Iancu - patru premii și mențiuni
Sturz Miruna - premiul I, Dragoș Sebastian și Galea Adrian - III și Pop Amalia - mențiune.
Clasa a IV-a B, profesor Paula Vidican - trei premii și mențiuni
Bănică Diana - premiul al II-lea, Botău Maria - III și Ianc Antonia - mențiune.
Clasa a II-a E, profesor Lucia Leț - două premii
Bungău Ștefan și Szabo Sara - premiul al III-lea.
Clasa a II-a B, profesor Gabriela Negruț - un premiu și o mențiune
Gligor Andrei - premiul I, Ciaca Dragoș - mențiune.
 Clasa a IV-a D, profesor Maria Iagăr - o mențiune
Corbu Octavian - mențiune.
La gimnaziu, s-au obținut două mențiuni
Berce Darius, cls. a V-a C, profesor Monica Berce și Gânțe Patrick, cls. a VII-a D, profesor Diana Curilă.
Felicitări celor 61 de elevi, profesorilor îndrumători și părinților!
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii Școlii Gimnaziale ,,Dacia" au câștigat 61 de premii și mențiuni.

Trimite email
luni, 7 aprilie 2025, 03:12:44 Ora de vară a Europei de Est