Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Proiectul EFdeN, retrospectivă 2016

Suntem în căutare de noi oportunităţi

Proiectul EFdeN, retrospectivă 2016

Anul 2016 a fost un an lung în care am lucrat mai mult, am învăţat din greşeli, am cunoscut oameni pasionaţi şi prieteni noi, am împărtăşit mai mult din cunoştinţele şi experienţele noastre şi credem că ne-am dezvoltat şi am devenit mai buni decât anul trecut.

După finalizarea reconstrucţiei casei şi lansarea EFdeN 4C Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort, am deschis casa publicului pentru vizitare. Am început cu o primă zi de ianuarie în care peste 80 de vizitatori ne-au trecut pragul şi am continuat de-a lungul anului cu încă 3.800 de oameni dornici să se informeze şi să descopere o casă a viitorului.
Vizite de informare
Pe 18 aprilie am fost onoraţi să primim vizita Excelenței Sale, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm care a fost puternic impresionat de iniţiativa noastră, considerând proiectul ,,un exemplu de inovaţie şi inginerie românească".
O noapte magică
În luna mai am avut parte de o noapte magică în care casa EFdeN a fost prezentă pe traseul Noaptea Muzeelor şi peste 800 de persoane ne-au trecut pragul până în zori. Am repetat experienţa nocturnă şi în toamnă, în cadrului circuitului Noaptea Caselor.
Am împărtăşit mai departe din cunoştinţele noastre, continuând seria de cursuri Consultant în sustenabilitate, susţinute de trainerii EFdeN, la Academia Romstal.
Mentori în Tabăra Meseriaşilor
Am fost mentori a 50 de elevi din Judeţul Gorj în cadrul Taberei Meseriaşilor din Ţara lui Andrei, lucrând în cadrul unei echipe de oameni pasionați care vor să facă o schimbare a societăţii, contribuind la educaţia tinerilor meseriaşi.
După ce am trimis propunerea în vară, pe 5 octombrie am primit răspunsul oficial: echipa noastră s-a calificat la următoarea ediţie Solar Decathlon Middle East, din Dubai 2018, unde vom reprezenta România alături de alte 21 de echipe din 16 ţări şi patru continente.
Săptămâna sustenabilității
La un an după lansarea EFdeN 4C, am continuat evenimentul ce ne dorim să devină o tradiţie: Săptămâna sustenabilităţii, o săptămână întreagă de mese de discuţii şi workshopuri, care reuneşte studenţi şi specialişti din domenii conexe.
România, te iubesc!
Tot acum am lansat şi unul dintre programele pe care le vom dezvolta în continuare: staţia de încărcare cu panouri fotovoltaice pentru vehicule electrice.
Am apărut la România, te iubesc, emisiunea difuzată la ProTV care prezintă în fiecare ediţie români ambiţioşi care încearcă să facă o schimbare. Povestea noastră a ajuns în casele a peste un milion de oameni.
Energia ta
Anul acesta a luat naştere şi proiectul Energia ta prin care ne dorim să ajutăm la facilitarea procedurii de montare a panourilor fotovoltaice, iar în decembrie am înregistrat o primă reuşită: introducerea conceptului de Prosumator în Strategia Energetică Națională.
Mulțumiri
Mulţumim tuturor celor peste 130 de colaboratori care ne-au susţinut de-a lungul anilor, şi fără de care nu ar fi fost posibilă realizarea tuturor obiectivelor pe care ni le-am propus împreună.
În 2017 începem cu forţe proaspete, de la zero o nouă etapă a tot ceea ce înseamnă proiectul EFdeN, şi suntem în căutare de noi oportunităţi de colaborare pentru 2017-2018. (C.M.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul EFdeN, retrospectivă 2016. 

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 17:50:17 Ora standard a Europei de Est