Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul EFdeN, retrospectivă 2016

Suntem în căutare de noi oportunităţi

Proiectul EFdeN, retrospectivă 2016

Anul 2016 a fost un an lung în care am lucrat mai mult, am învăţat din greşeli, am cunoscut oameni pasionaţi şi prieteni noi, am împărtăşit mai mult din cunoştinţele şi experienţele noastre şi credem că ne-am dezvoltat şi am devenit mai buni decât anul trecut.

După finalizarea reconstrucţiei casei şi lansarea EFdeN 4C Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort, am deschis casa publicului pentru vizitare. Am început cu o primă zi de ianuarie în care peste 80 de vizitatori ne-au trecut pragul şi am continuat de-a lungul anului cu încă 3.800 de oameni dornici să se informeze şi să descopere o casă a viitorului.
Vizite de informare
Pe 18 aprilie am fost onoraţi să primim vizita Excelenței Sale, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm care a fost puternic impresionat de iniţiativa noastră, considerând proiectul ,,un exemplu de inovaţie şi inginerie românească".
O noapte magică
În luna mai am avut parte de o noapte magică în care casa EFdeN a fost prezentă pe traseul Noaptea Muzeelor şi peste 800 de persoane ne-au trecut pragul până în zori. Am repetat experienţa nocturnă şi în toamnă, în cadrului circuitului Noaptea Caselor.
Am împărtăşit mai departe din cunoştinţele noastre, continuând seria de cursuri Consultant în sustenabilitate, susţinute de trainerii EFdeN, la Academia Romstal.
Mentori în Tabăra Meseriaşilor
Am fost mentori a 50 de elevi din Judeţul Gorj în cadrul Taberei Meseriaşilor din Ţara lui Andrei, lucrând în cadrul unei echipe de oameni pasionați care vor să facă o schimbare a societăţii, contribuind la educaţia tinerilor meseriaşi.
După ce am trimis propunerea în vară, pe 5 octombrie am primit răspunsul oficial: echipa noastră s-a calificat la următoarea ediţie Solar Decathlon Middle East, din Dubai 2018, unde vom reprezenta România alături de alte 21 de echipe din 16 ţări şi patru continente.
Săptămâna sustenabilității
La un an după lansarea EFdeN 4C, am continuat evenimentul ce ne dorim să devină o tradiţie: Săptămâna sustenabilităţii, o săptămână întreagă de mese de discuţii şi workshopuri, care reuneşte studenţi şi specialişti din domenii conexe.
România, te iubesc!
Tot acum am lansat şi unul dintre programele pe care le vom dezvolta în continuare: staţia de încărcare cu panouri fotovoltaice pentru vehicule electrice.
Am apărut la România, te iubesc, emisiunea difuzată la ProTV care prezintă în fiecare ediţie români ambiţioşi care încearcă să facă o schimbare. Povestea noastră a ajuns în casele a peste un milion de oameni.
Energia ta
Anul acesta a luat naştere şi proiectul Energia ta prin care ne dorim să ajutăm la facilitarea procedurii de montare a panourilor fotovoltaice, iar în decembrie am înregistrat o primă reuşită: introducerea conceptului de Prosumator în Strategia Energetică Națională.
Mulțumiri
Mulţumim tuturor celor peste 130 de colaboratori care ne-au susţinut de-a lungul anilor, şi fără de care nu ar fi fost posibilă realizarea tuturor obiectivelor pe care ni le-am propus împreună.
În 2017 începem cu forţe proaspete, de la zero o nouă etapă a tot ceea ce înseamnă proiectul EFdeN, şi suntem în căutare de noi oportunităţi de colaborare pentru 2017-2018. (C.M.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul EFdeN, retrospectivă 2016. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:51 Ora de vară a Europei de Est