Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Zilele teatrului pentru cei mai mici spectatori la Oradea

În perioada 27-29 ianuarie, Mini Fest, prima ediție

Zilele teatrului pentru cei mai mici spectatori la Oradea

Trupa Arcadia a Teatrului ,,Regina Maria", în parteneriat cu Teatrul ,,Ion Creangă" din Bucureşti, organizează, în perioada 27-29 ianuarie 2017, prima ediţie a „Mini Fest - zilele teatrului pentru cei mai mici spectatori", un eveniment dedicat celor mai tineri spectatori: copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani.

Derulat cu scopul de a promova importanța și beneficiile Educației timpurii prin teatru, „Mini Fest" propune povești senzoriale croite pe măsura celor mici, dar și activități conexe, dedicate adulților. Toate activitățile din această ediție vor fi susținute în Sala Studio Arcadia.
Acest eveniment se desfăşoară în cadrul „Zilelor Small Size", o activitate extinsă a proiectului internațional Small Size, performing arts for early years, finanțat în cadrul Programului Europa Creativă (2014-2020).  Activitatea anuală, organizată în ultimul weekend din luna ianuarie, a avut loc pentru prima dată în 2015, în numeroase orașe din lume (din Helsinki până în Madrid, din Londra până în Salzburg, din București până în Mexic). Oradea a intrat pe harta acestui eveniment internaţional, datorită parteneriatului de mentoring încheiat între Teatrul ,,Regina Maria" şi Teatrul ,,Ion Creangă" în anul 2016.
Motto-ul „Zilelor Small Size" este Artele nu țin cont de vârstă, ci de curiozitate!
În cadrul festivalului se vor juca patru spectacole create special pentru cei mai mici spectatori, dintre care două sunt ale Trupei Arcadia, unul al Trupei Lilliput a Teatrului Szigligeti Szinhaz şi unul invitat din Cluj-Napoca, de la Asociaţia Reactor de Creaţie şi Experiment, platforma Mini Reactor.
De asemenea, vom organiza un eveniment şi pentru adulţi: în data de 27 ianuarie de la ora 18.00, va avea loc conferinţa „Educația timpurie prin teatru" pentru părinți și cadre didactice. Conferinţa va fi susţinută de către psihoterapeutul Anca Zăgrian şi regizorul Delia Gavliţchi, ambele cu experienţă vastă în Educaţia timpurie. Cei care doresc să participe, sunt rugaţi să trimită un e-mail de înscriere pe adresa teatrularcadia@gmail.com sau la numărul de telefon al agenţiei de bilete: 0259 440 742. Participarea este gratuită!
Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului, de marţi până vineri, în intervalul orar 10.00 - 19.00, iar în weekend între orele 10.00-13.00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742. Atenţie, locurile la spectacole şi conferinţă sunt limitate.
Vă aşteptăm la teatru!
Florina Dometi
 
Program
Vineri, 27 ianuarie
17.00 - Omuleț,  Trupa Arcadia (vârsta vizată 2+)
18.00 - Conferință „Educația timpurie prin teatru" pentru părinți și cadre didactice
 Sâmbătă, 28 ianuarie
11.00 - Mic sau mare? Trupa Arcadia (vârsta vizată 0-3 ani)
17.00 - Forme, Mini Reactor Cluj-Napoca (vârsta vizată 2+)
Duminică, 29 ianuarie
11.00 - Mânuțe și piciorușe, Trupa Lilliput a Teatrului Szigligeti Szinhaz, Oradea (vârsta vizată 0-3 ani) - spectacol non-verbal.

Trimite email
joi, 10 aprilie 2025, 17:23:47 Ora de vară a Europei de Est