Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Astăzi (sâmbătă), se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Îmbrățișărilor

Ieri, pe pietonală, a fost... ,,repetiția generală”

Astăzi (sâmbătă), se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Îmbrățișărilor

Se spune că astăzi (sâmbătă, 21 ianuarie 2017), dacă vă îmbrățișați nu pățiți nimic (adică nu e niciun păcat), pentru că astăzi, se sărbătorește Ziua Internaţională a Îmbrățișărilor.

„Observăm din ce în ce mai mulţi tineri utilizând îmbrăţişarea ca formulă de salut. Filmele, videoclipurile, mass-media on line sau off line promovează apropierea dintre oameni, ceea ce îi determină pe tineri să apeleze mai des la îmbrăţişare pentru a saluta, a mulţumi, a încuraja sau poate fără nici un motiv aparent, pur şi simplu că aşa simt în acel moment, susține psihologul şcolar Ioana Drugaş, de la Liceul „Don Orione" din Oradea.
Dacă ridici brațele și vrei să oferi îmbrățișarea, iar persoana din fața ta rămâne inertă, este de preferat să nu insiști pentru că ar însemna să intri cu forța în spațiul său personal, intim. E normal și firesc să respectăm decizia oamenilor. Intrând în zona lor personală, intimă, le provocăm un disconfort și nu e cazul. Vorbim de comportamentul în comunitate. În cazul elevilor, vorbim despre un exercițiu de dezvoltare personală. Câștigând experiență, ei vor ști cum să abordeze sau să nu abordeze oamenii", a conchis doamna psiholog Ioana Drugaș.
La nivelul Liceului ,,Don Orione", repetiția generală pentru Ziua îmbrățișărilor a avut loc joi, 12 ianuarie 2017, timp de 20 de minute, în pauza mare, prilej cu care s-a testat terenul și reacția colegilor de liceu, de toate vârstele, iar acțiunea s-a dovedit a fi o reușită. Cei mai încântați au fost elevii din ciclul primar, dar nici celor din a XII-a nu le-a displăcut ideea, după cum avea să sublinieze doamna psiholog.
Vineri (20 ianuarie, între orele 10.00 și 12.00), cele două inițiatoare, Tania Bondor și Alesia Gavriș (din clasa a VI-a), sprijinite de Consiliul elevilor (Ritok Andrea, Hălmăjan Andreea, Călugăr Ștefana Iulia, Sergiu Eleneș, Toth Valentina, Ciulea Antonia, Balint Cristian, Avram Sergiu...), dar nu numai, și de studenți ai Departamentului de Psihologie (Ioana Bordaș, Uri Palma, Cercel Renata Teodora și Almira Bokor, din anul II) au organizat o acțiune stradală (pe Str. Republicii, zona pietonală), oferind îmbrățișări gratuite trecătorilor binevoitori să le primească. În general, lumea a înțeles jocul și gestul și l-au tratat cu deschidere și l-au primit cu bucurie, dar au fost și oameni care nu au dorit să le răspundă cu aceeași monedă. Întâmplarea a făcut ca printre trecători să fie reperați și trei tineri negri, care s-au arătat încântați de provocare.
Surpriză: echipa de ,,șoc" a descălecat la un moment dat și la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, dar și la C.C.D. Bihor, unde cu toții au avut parte de calde îmbrățișări și aprecieri.
Credem că imaginile vă vor convinge de realitatea din teren.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (76 de poze), accesați Galeria foto: Astăzi (sâmbătă), se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Îmbrățișărilor.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:43:01 Ora de vară a Europei de Est