Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Concursul ,,Sănătate, înainte de toate”, ediția a II-a

,,Sănătatea este cea mai de preț bogăție a omului”

Concursul ,,Sănătate, înainte de toate”, ediția a II-a

După succesul pe care l-a avut anul trecut, ieri (marți, 17 ianuarie 2017), la Școala Gimnazială Internațională Agora, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului ,,Sănătate, înainte de toate".

Concursul urmărește să dezvolte cultura generală a copiilor noștri, să îi determine să fie mai responsabili cu alimentația și stilul lor de viață, să fie echilibrați pentru sănătatea lor fizică și psihică.
Concurenții au fost elevi din clasele a IV-a, a V-a și a VI-a, îndrumați de d-na asistent medical Crețu Nicoleta.
Pe parcursul a 60 de minute, elevii au fost supuși la trei probe: proba 1 - extragerea bilețelului surpriză cu subiectul teoretic, proba 2 - testarea scrisă și proba 3 - reprezentarea grafică a unei nevoi umane. La evaluarea teoretică, rând pe rând, elevii au răspuns la întrebări legate de bolile copilăriei, igiena umană, alimentația sănătoasă și corectă, obiceiurile nesănătoase care duc la dependențe și îmbolnăviri, anatomia corpului uman și sfaturi utile pentru o viață sănătoasă.
Fiecare probă a fost evaluată cu note de la 1 la 10, iar juriul, format din d-na consilier educativ Pașca Laura și d-na as. med. gen. Crețu Nicoleta, a deliberat la finalul fiecărei probe. Punctajul final foarte strâns a impus premierea primilor cinci clasați: locul I - Joldoș Alexandru (clasa a V-a), 30 de puncte, locul II - Popa Iulia (clasa a IV-a), 29,5 p., locul III - Kofler Julian (clasa a VI-a), 29,5 p., locul IV - But Raul (clasa a V-a), 29 p., locul V - Riccio Alessandro (clasa a V-a), 28,5 puncte.
Tuturor elevilor, felicitări pentru participare și performanța obținută!
Pașca Laura,
consilier educativ
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul ,,Sănătate, înainte de toate”, ediția a II-a.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:51:06 Ora standard a Europei de Est