Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Cununiţa” – activitate rodnică și în 2016

O nouă filă din cartea noastră de vizită

,,Cununiţa” – activitate rodnică și în 2016

Membrii Ansamblului ,,Cununiţa" al Şcolii Gimnaziale ,,Nicolae Popoviciu" din Beiuș au desfășurat o bogată activitate pe tot parcursul anului 2016, participând la diverse proiecte educative, emisiuni TV, spectacole și concursuri și obținând numeroase premii.

Prin frumusețea și autenticitatea costumelor și repertoriului, prin calitatea prestațiilor în cadrul acestor evenimente, elevii au fost mesagerii folclorului din Țara Beiușului pe scene din județ, dar și pe alte meleaguri.
,,Cununiţa" - la  Negrești-Oaș
Duminică, 4 decembrie 2016, membrii ansamblului au fost invitați de către preacucernicul părinte Marcel Malanca, secretar al Protopopiatului Oaș din localitatea Negrești-Oaș, județul Satu Mare, la un Concert caritabil de colinde, desfășurat la Catedrala Ortodoxă din Negrești-Oaș. Colindătorii beiușeni, coordonați de prof. Daniela Rada, au susținut un recital de colinde autentice din Țara Beiușului, care au fost bine primite de gazdele evenimentului. La finalul concertului, am fost invitați de d-na primar Aurelia Fedorca să colindăm și la sediul Primăriei. La Negrești-Oaș, copiii au mai fost însoțiți și de doamnele prof. Hele Rodica și Bărcaș Laura. Ansamblul nostru este alcătuit din elevii: Hele Florina, Tonca Daniela, Pirtea Darian, Sferle Ramona, Muț Sorana, Șora Daria, Hinț Iulia, Tiba Raluca, Șerb Ilinca, Ardelean Laura, Straca Mihail, Solonca Alexandra, Nistor Andrei și Ruge Vlad.
Cu colindul străbun la instituții din Oradea
Marți, 20 decembrie 2016, am ținut să aducem vestea Nașterii Pruncului Iisus colindând în trei instituții din Municipiul Oradea: la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic și la Prefectura Județului Bihor. În aceeași zi am participat la Festivalul-concurs județean „Noi umblăm a colinda", ediția a XII-a, desfășurat la Era Shopping Park Oradea; festivalul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman" Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu", Asociația Părinți pentru Ora de Religie - Filiala Bihor, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei și ERA Park Oradea. La concurs s-au înscris 34 de grupuri de la unități școlare din județ. Membrii Ansamblului ,,Cununiţa", împreună cu rapsodul popular, dna profesor Daniela Rada, au interpretat colindele autentice: „Deschide, gazdă, ușa!", „S-o rugat, rugatu" și „În grădina Raiului", culese de la d-nul Popa Gheorghe, în vârstă de 79 ani din satul Albești. Prestația lor deosebită a fost răsplătită cu aplauze de către public și cu premiul I de membrii juriului. La ora concursului, ansamblul era coordonat de doamnele prof. Daniela Rada și Rodica Hele.
Ansamblul „Cununița" a colindat și în Beiuș
Fiind vremea colindelor la români, când tot omul bun se bucură de vestea Nașterii Pruncului Sfânt, membrii ansamblului nostru au colindat în opt instituții din Municipiul Beiuș: la Primărie, la Colegiul Național „Samuil Vulcan", Muzeul Municipal Beiuș, Liceul Vocațional „Nicolae Bolcaș", Banca Comercială Română, Banca Transilvania, la Edilul SA și la CEC Bank.
Pentru toate realizările din 2016, pentru pasiune şi dăruire, pentru păstrarea și promovarea portul popular, a tradiţiilor şi obiceiurilor strămoşeşti din mândra Țară a Beiușului, membrii Ansamblului ,,Cununiţa" merită toate felicitările, iar părinții lor, mii de mulțumiri pentru înțelegere și susținerea ansamblului.    
Daniela Rada & Laura Bărcaș
Foto: Roxana Rada
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Cununiţa” – activitate rodnică și în 2016.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:22:00 Ora de vară a Europei de Est