Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Amedeo Minghi și Gabriel Cotabiță pregătesc un concert de zile mari, la Sala Palatului

Muzica ușoară italiană și românească, pe aceeași scenă, pe 4 aprilie

Amedeo Minghi și Gabriel Cotabiță pregătesc un concert de zile mari, la Sala Palatului

Amedeo Minghi, cantautorul italian de mare succes, a cărui personalitate puternică, modelată simultan de acea sensibilitate aparte, întâlnită în compoziţiile romantice și în maniera interpretativă caldă, va da glas ideilor muzicale adunate de-a lungul celor 50 de ani de activitate artistică, în primul său concert pe scena Sălii Palatului din București, ce va avea loc pe 4 aprilie 2017, începând cu ora 19.30.

În deschiderea spectacolului de la București, Gabriel Cotabiță va încânta audiența cu piesele sale celebre „Noapte albastră", ,,Raiul e pe pământ", ,,Domnișoară, nu pleca" sau „Dacă n-ai iubi", dar și cu melodii din repertoriul său actual. Cei doi artiști vor fi acompaniați de instrumentiștii orchestrei Andrei Tudor Band, ce garantează cu atmosfera unei seri de excepție!
Onorat de invitația organizatorilor, Gabriel Cotabiță a transmis următorul mesaj:
,,Dragi prieteni,
Mă bucur să vă pot anunța ceva de-a dreptul măgulitor. Am fost invitat să cânt în deschiderea concertului unui mare artist italian, Amedeo Minghi. Poate numele nu prea vă e cunoscut dar, la o simplă căutare pe YouTube, veți descoperi un repertoriu impresionant, pe care, cu siguranță îl veți recunoaște. Mă bucur că prietenul meu Joey de Alvare, m-a invitat să fiu opening act, pentru acest mare cantautor. Vă aștept, la început de aprilie,  la această întâlnire cu un mare artist".
Concertul artistului Amedeo Minghi de la București face parte din turneul internațional de promovare a materialului discografic, intitulat ,,La Busola E Il Cuore", lansat în luna octombrie 2016, sub egida Sony Music. Ediția de colecție a proiectului, lansat în urma cu câteva luni, conține trei discuri concepute cu prilejul aniversării a 50 de ani de activitate artistică.
Cunoscut românilor în special pentru interpretarea deosebită a melodiei ,,Ricordi Del Cuore", coloana sonoră a telenovelei de succes ,,Edera", Amedeo Minghi va adăuga în playlist-ul concertului de la Sala Palatului, atât melodiile sale de succes care au intrat în istoria muzicii ușoare italiene, cât și piesele cântate de-a lungul timpului la edițiile festivalului cântecului italian ,,Sanremo". Cu siguranță, toți melomanii nostalgici vor fredona refrenele melodiilor legendare ,,Cantare e D'amore",  ,,Nené", ,,Notte bella magnifica", ,,Vattene Amore", ,,Vita mia" s.m.a., în concertul de la București.
Amedeo Minghi și-a început cariera de muzician, cântăreț și compozitor la începutul anilor '60 , iar pe parcursul celor cinci decade a atins culmile gloriei cu melodii excepționale adunate într-un portofoliu ce cuprinde peste 30 de albume, 20 de hit-uri, 5 DVD-uri și coloane sonore  pentru 9 filme de ficțiune, 2 drame, dar și distincții notabile, cum ar fi ,,Ordinul de Merit al Republicii Italiene" sau trofee și premii muzicale recunoscute la nivel mondial.
Toate acestea au contribuit la un parcurs artistic fulminant, însă Amedeo Minghi și-a dobândit popularitatea prin naturalețe, simplitate și sinceritate, afișate la fiecare apariție pe scenă, în prezența spectatorilor. A devenit foarte iubit și a intrat în inimile oamenilor datorită talentului desăvârșit de a compune texte valoroase, de a le interpreta în stil magnific, dar și pentru felul său de a cânta despre iubire, sentiment unic ce creează punți de legătură între oameni, creează conexiuni și prietenii de o viață.
Biletele pentru concertul Amedeo Minghi se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, în reţeaua fizică iabilet.ro (www.iabilet.ro/retea - Magazinul Muzica, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, agențiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (lângă casa de bilete Metrorex), magazinele Uman, IQ BOX - Telekom, reţeaua de magazine Say - partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara) și la casa de bilete a Sălii Palatului. Prețurile acestora variază în funcție de categoria de loc, după cum urmează: Cat.3 - 80 lei, Cat.2 - 120 lei, Cat.1 - 160 lei,  VIP - 200 lei și Golden VIP - 250 lei. 
Nicoleta Ion

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:50:08 Ora standard a Europei de Est