Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

,,Am să fiu eu casa ta” - Alexandra Ușurelu

În 30 ianuarie, două concerte, de la 17.00 și de la 20.00

,,Am să fiu eu casa ta” - Alexandra Ușurelu

,,Casa" Alexandrei Ușurelu tocmai ce a devenit mai mare! Artista anunță un al doilea concert simfonic, în aceeași zi, pe scena Teatrului Național din București.

,,Am să fiu eu casa ta", primul mare concert cu orchestră al noului an, va fi susținut de Alexandra Ușurelu în două reprezentații pe scena Sălii Mari a TNB.
 Alexandra Ușurelu continuă o bună tradiţie la început de an și revine luni, 30 ianuarie 2017, în Sala Mare a Teatrului Național București, cu spectacolul ,,Am să fiu eu casa ta", unde va prezenta alături de orchestra sa, de 24 de instrumentiști, mai multe cântece de pe al doilea album, ce urmează a fi lansat anul viitor. Artista va susține nu unul, ci două concerte simfonice consecutive, de la orele 17.00, respectiv 20.00, datorită cererii foarte mari din partea publicului. Pentru cel de-al doilea concert de la ora 20.00, vor fi disponibile și pachete Family&Friends, în acest fel, grupurile de prieteni vor putea beneficia de prețuri speciale la bilete.
,,Casa mea e la teatru în ianuarie"
,,În iarna trecută, la concertul simfonic ,,Pur", am epuizat biletele cu mult timp înainte de ziua spectacolului. Pentru concertul din 30 ianuarie, de la ora 20, mai sunt foarte puține locuri. Casa mea e la teatru în ianuarie. E casa celor care ascultă fără să foșnească, a celor care pot cânta în cor fără să facă zgomot. Știu că mulți vor veni din țară cu familiile sau prietenii, așa că îi voi primi pe toți şi la ora 5 (17.00), cu ceai cald și, sper ca pe 30 ianuarie, concertul meu simfonic ,,Am să fiu eu casa ta" va fi casă încăpătoare pentru toți cei care își doresc să vină alături de noi" - Alexandra Ușurelu.
Alexandra Ușurelu este tânăra artistă indie care a readus în ultimii ani bunul-simț pe scenele de concert din România. Prin muzica sa curată și producțiile surprinzătoare, fără artificii sau acțiuni agresive de PR, artista a reușit ceva ce poate părea, în România acestor ani, doar o firavă și fantomatică speranță: să câștige simpatia unui public larg, dar cu gusturi fine, ce preferă să-și aleagă singur muzica pe care o ascultă și să-și urmeze artiștii favoriți în săli de spectacol. Albumul său de debut, ,,La capătul lumii", a fost de trei ori nominalizat, la numai 3 luni de la lansare, la Gala Premiilor Muzicale Radio România la categoriile „Cel mai bun debut", „Cel mai bun album" şi „Cel mai bun duet".
În iarna lui 2016, Alexandra Ușurelu a cucerit publicul din București cu spectacolul simfonic ,,Pur", desfășurat cu casa închisă în Sala Mare a TNB, pe care criticii muzicali l-au descris ca
,,Un concert ca o îmbrăţişare. Un spectacol deplin. Un spectacol-concept rafinat şi rotund". Disponibil acum în format DVD&blu-ray, concertul ,,Pur" a impus noi standarde în producția de spectacole ale artiștilor independenți.
Link youtube: Asa a fost concertul Alexandra Usurelu Simfonic PUR de la TNB
Biletele la concertele simfonice Alexandra Ușurelu de la Teatrul Național București de pe 30 ianuarie 2017 pot fi achiziționate din rețelele eventim.ro, iabilet.ro, bilete.ro, de la Agenția de bilete a Teatrului Național și mystage.ro.
PR & Press
HTAG PR

Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 11:38:44 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...