Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Deschide uşa, creștine!” (că) ,,Vine Moș Crăciun”

Spectacol și expoziție

,,Deschide uşa, creștine!” (că) ,,Vine Moș Crăciun”

Piţigoii și pițigușii din Ceata lui Piţigoi s-au întâlnit sâmbătă, 17 decembrie 2016, în Orăşelul Copiilor pentru da viaţă şi a transmite tradiţiile şi datinile strămoşești prin sărbătorirea praznicul Naşterii Mântuitorului Isus și prin primirea lui Moş Crăciun.

Invitații au participat la spectacol cu mare bucurie, voioşie şi emoţii, la întâmpinarea Moşului și la momentul artistic ,,Deschide uşa, creștine!"
Piţigoii l-au surprins pe Moșul cel bun și darnic cu straiele neamului - costumele populare naţionale - cu frumoase colinde şi cu sceneta de la Viflaem, unde Sfânta Fecioară Maria L-a născut pe Isus.
În deschiderea spectacolului, piţigoii și un grup de colindătoare de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" l-au întâmpinat pe Moș Crăciun cu nemuritorul colid Moş Crăciun cu plete dalbe; colindătoarele au fost pregătite de prof. Rad Simona şi Botiş Adriana.
A urmat un dans ritmic, coordonat și regizat de directorul de tabără Anita Toth, pe melodiile bine cunoscute și îndrăgite Jingle Bells şi Merry Christmas.
În program am mai avut: un mic buchet de colinde, interpretate de studentul Adrian Bojani, un recital de vioară, selecţiuni din colinde, interpret, elevul Mirel Ștef, poezii și rugăciuni, cu Leontina Costruţ; pițigoii au interpretat sceneta ,,Deschide uşa, creştine!", coordonați de doamna profesor Doina Iliescu.
La final, Moşul a oferit pachete-surpriză, ca dar din partea elevilor Şcolii Gimnaziale ,,Dacia".
Fundaţia Culturală de pe lângă Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai", reprezentată de doamna preşedinte Delia Pantea, a pregătit pachețele cu dulciuri, cărţi și jucării de pluş, pentru toți copiii prezenţi.
Piţigoii au avut o mare dorinţă: de a avea o amintire - o poză - cu Moşul cel darnic și bun în momentul în care au primit pacheţelul și diploma înmânate de coordonatorul de proiect, doamna inginer Miorița Săteanu.
Moşul care a oferit pachete și dulciuri piţigoilor a fost o rudă de sânge de-a domnului Cornel Ghenţ de la Asociaţia pentru servicii sociale comunitare Pro Humanitas.
Vernisajul expoziției ,,Vine Moș Crăciun"
Spectacolul a fost urmat de vernisajul expoziției tematice cu desene și obiecte confecţionate de elevii din câteva unităţi de învăţământ: Școala Gimnazială Nr. 11, Liceul Teoretic German ,,Fr. Schiller", Liceul cu Program  Sportiv ,,Bihorul", CSEI Nr. 1 Tileagd, CSEI ,,Cristal" și Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu".
Diplomele de participare la expoziţia ,,Vine Moş Crăciun" au fost preluate de cadrele didactice și de copiii prezenți.
Coordonator proiect,
ing. Săteanu Miorița

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:07:32 Ora de vară a Europei de Est