Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Dans în scop caritabil, pentru Andreas, la ERA Park!

From The Heart For The Soul

Dans în scop caritabil, pentru Andreas, la ERA Park!

Dansatorii din Oradea își dau mâna în scop caritabil. Mai mulți artiști din Oradea vor evolua vineri, 23 decembrie, de la ora 18, sub cupola ERA Park, în cadrul spectacolului „From The Heart For The Soul" pentru a-l susține pe Andreas Zăgrean, un copilaș din Oradea bolnav de tetrapareză spastică piramidală și extrapiramidală, a cărui familie are nevoie de ajutor ca să-i susțină tratamentele.

Micuțul, în vârstă de doar 4 anișori, face un număr impresionant de terapii pentru a-și reveni. „În prezent Andreas face de 2 ori pe săptămână terapia bobath, zilnic kinetoterapie, zilnic terapie ocupațională,  de 2 ori pe săptămână terapia deveny, de 4 ori pe an cate 10 sedinte de taerapie feldenkrais cu un terapeut pe care il aducem din austria, de 2 ori pe saptamana terapia craniosacrala si de 4 ori pe an terapia therasuith. Tocmai ne-am întors din Barcelona de unde  Andreas a  fost operat  miofasciotomie subcutanată. Andreas are nevoie să meargă în martie și în mai la un centru din Barcelona unde am mai fost în septembrie, iar rezultatele sunt spectaculoase",  a declarat mama.
 Copilașul are sechele pe creier greu recuperabile, are probleme neuro-locomotorii, iar paralizia cerebrală i-a afectat centrii nervoși responsabili pentru coordonarea mișcărilor, controlul musculaturii, al echilibrului. Totuși, sunt șanse mari să își revină, dar numai cu ajutor!
„Am aflat - citind povești similare sau articole de specialitate - despre recuperarea medicală post paralizie cerebrală infantilă și am aflat că sunt soluții. Există centre specializate cu rezultate impresionante care sunt mult potențate doar de intervenții terapeutice timpurii care să fie apoi continuate cu perseverență. ANDREAS TREBUIE SA AJUNGĂ LA ACESTE CENTRE CÂT MAI REPEDE! Ne dorim ca în viitorul apropiat să ajungem la o clinică specializată de recuperare cu tehnici kinetoterapeutice complexe", scriu părinții copilului, pe blogul dedicat lui.
La show-ul de vineri seara de la ERA Park vor participa „The Wings Of...", Switch Crew, Rebel Beat, Mana Dance Academy, B-Real Crew şi mulţi alţii.
Intrarea la eveniment este gratuită, însă orice sumă de bani este binevenită!
Și cei care nu au cum să ajungă la eveniment sunt rugați să ajute, oricât pot. Donațiile se fac în numele Asociației Andreas Dominic, online prin PayPal sau prin virament bancar în următoarele conturi deschise la Banca Transilvania:
SWIFT : BTRLRO22
Cont in lei : RO59BTRLRONCRT0231634401
Cont in euro: RO09BTRLEURCRT0231634401
Mai multe detalii despre povestea băiețelului puteți găsi accesând site-ul http://andreas-dominic.org.
Haideți să îi fim și noi de ajutor!
Andrea Stan

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 17:47:07 Ora standard a Europei de Est