Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Activităţi de caritate la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan” Oradea

Mici, dar cu suflet mare!

Activităţi de caritate la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan” Oradea

,,Îndeamnă-i să facă bine, să fie bogați în fapte bune, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alții!" (1 Timotei 6:18)

Elevii Colegiului Naţional ,,Iosif Vulcan" conştienţi de nevoia de implicare în activităţile de voluntariat se străduiesc, în fiecare an, să participe la activităţi din proiecte caritabile.
Programul educaţional ,,Impact"
Colegiul Naţional,, Iosif Vulcan" se bucură să fie partener al Asociaţiei ,,Filantropia", în derularea programului educaţional ,,Impact".
Asociația,, Filantropia" Oradea este o organizație nonprofit care are ca misiune sprijinirea Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei în lucrarea ei social-filantropică săvârșită pentru oameni și comunitățile lor, în duhul învățăturii creștine. În calitate de organizație eparhială, Asociația ,,Filantropia"  Oradea este membră în Federația ,,Filantropia"  a Patriarhiei Române.
Elevii de liceu din Colegiul Naţional,, Iosif Vulcan" au implicat în proiect şi elevi de ciclu primar, care au donat numeroase obiecte pentru curăţenie personală, rechizite şcolare, dulciuri şi fructe.
Târgul de jucării  pentru Asociația „Pro Bambini"
Pentru a sprijini Asociația „Pro Bambini", care a organizat  în perioada 25 octombrie - 25 noiembrie 2016 cea de-a VIII-a ediție a Târgului de jucării, elevii din 18 clase primare de la Colegiul Național „Iosif Vulcan" din Oradea s-au mobilizat în zilele de 23 şi 24 noiembrie 2016, la organizarea în școală a acestei activități caritabile. Fiecare elev renunţă la o jucărie şi cumpără jucăriile pe baza de donaţii în bani, care vor fi folosiţi în proiectele Asociaţiei „Pro Bambini".
 În clădirea de pe Strada Rahovei, au donat și au cumpărat jucării cele opt clase: preg. A - prof. Angela Clonda,  I A - prof. Hera Florica,  I B - prof. Rodica Panti. I D - prof. Rodica Meza, II A - prof. Maria Donca, II B - prof. Maria Duma, II D - prof. Rodica Ghenţ, III C -  prof. Cătălin Lazăr.
Echipa de organizare a amenajat expoziția și a vândut jucării (prof. Maria Duma și elevii: Balaj Samira, Farc Ioana, Moriconi Nefertari, Negruţ Carla, Pătcaş Raluca, Popa Maia, Sime Alexia, Sferle David, Tăutu Alex, Vişoiu Patrik, Ţibuleac Lucas şi Uifaluşi Dania).
 În clădirea centrală, expoziția a fost organizată în sala de activități a grupelor pregătitoare (organizatoare - prof. Adriana Barabas), cu participarea claselor: preg. D - prof. Adriana Barabas, II C - prof. Emilia Nagy, III A - înv. Maria Dronca, III B - prof. Lavinia Sabău, IV A - prof. Popovici Anamaria, IV B - prof. Bălaj Petre, IV C - prof. Huszar Ioana.
În clădirea de pe Iuliu Maniu, organizator - prof. Aurelia Susan - cele trei clase: preg. B - prof. Aurelia Susan, preg. C - prof. Anca Marincean și preg. D - prof. Andrei Ionuț, au donat și cumpărat jucării pentru a sprijini activitatea de voluntariat a școlii.
Suma totală realizată de elevii școlii noastre este de 2.000 de lei.
Sprijinirea Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou ,,Asta-i datina străveche", ediţia a VII-a, 9-10 dec. 2016.
Ca şi în fiecare an, cadre didactice de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan"  se vor implica în organizarea festivalului, însoţind  grupurile de copii şi tineri din ansamblurile folclorice pe întreaga durată a activităţilor.
Vor participa ansambluri folclorice din judeţele: Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiş şi Bihor.
Prof. Maria Duma
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Activităţi de caritate la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan” Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:59 Ora de vară a Europei de Est