Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Noua parcare de la Piața Rogerius, complet funcţională

Timp de aproximativ trei luni se va putea parca gratuit

Noua parcare de la Piața Rogerius, complet funcţională

Toate cele 412 locuri ale noii parcări construite lângă Piața Rogerius vor putea fi utilizate începând de marţi, 29 noiembrie, ora 7, Primăria Oradea împreună cu Administrația Domeniului Public S.A. punând la dispoziția cetățenilor și partea supraterană a parcării. Partea de subsol a parcării D+P a fost dată în folosință în 8 noiembrie, ea fiind utilizată de atunci la capacitatea maximă.

„Invităm cetățenii, pe toți cei care au locul de muncă la spital sau au de făcut cumpărături la Piața Rogerius să folosească cu încredere această parcare, eliberând astfel partea carosabilă. Ambele nivele ale parcării sunt în stare perfectă de funcționare, în partea de jos sunt 193, iar în partea de sus sunt 219 locuri de parcare", a spus viceprimarul Florin Birta cu privire la această investiție.
Timp de aproximativ trei luni se va putea parca gratuit, pentru ca cetățenii să se obișnuiască cu noua parcare, iar după perioada de acomodare vor fi introduse sisteme de taxare.
În perimetrul parcării au fost plantaţi și arbori, iar până la 15 decembrie vor fi finalizate și lucrările la magistrala de apă de lângă parcare.
,,Până la 15 decembrie vor fi finalizate lucrările la magistrala de apă dintre Piața Rogerius și parcarea D+P, astfel că circulația în zonă se va desfășura în condiții normale", a adăugat viceprimarul Birta.
În ceea ce privește lucrarea ,,Parcare D+P şi pasaj subteran de legătură cu Piaţa Rogerius'', această parcare are suprafața de 5.467,76 mp, are 412 locuri, fiind formată dintr-un demisol cu o capacitate de parcare de 193 de mașini și un parter neacoperit cu o capacitate de 219 mașini. Valoarea lucrărilor este de 14.363.800 lei fără TVA.
Realizarea unei parcări subterane în această zonă a devenit o necesitate, având în vedere faptul că, în ultimii ani, zona Pieţei Rogerius s-a dezvoltat cu rapiditate, în locul vechii pieţe fiind construit un centru agroalimentar modern, în cadrul proiectului ,,Cooperare Transfrontalieră pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea şi a unui Centru pentru Educaţie Antreprenorială în municipiul Debrecen'', HURO/1101/043/211, acronim CBC B.E.
Lucrările la parcarea D+P de la Piața Rogerius au început în septembrie 2015 și au fost executate de către asocierea de firme SC Construcții Bihor SA și SC Pilart SRL. (B.P.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:30:29 Ora de vară a Europei de Est