Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Pasiuni cotemporane şi istorii de record

Licitații de zeci și sute de mii de euro

Pasiuni cotemporane şi istorii de record

Seara de joi, 24 noiembrie 2016, s-a încheiat cu un total de aproximativ 260.000 de euro pentru Licitaţia Postmodernism şi Artă Contemporană şi cu o rată medie de adjudecare de aproape 75%.

Licitaţia ,,Istoria Românilor" a avut un total de aproximativ 58.000 de euro, cu o rată medie de adjudecare de 70%.
Vedeta serii a fost lucrarea Jurământ (Amprente pe covor) de Ion Ţuculescu, adjudecată pentru 40.000 de euro. S-au bucurat de atenţia publicului şi Horia Damian (La pyramide rouge, 13.000 de euro, cea mai scumpă lucrare a artistului vândută în România), Corneliu Baba (Anemone, 9.000 de euro), Sabin Bălaşa (Tărâmul necunoscut, 6.500 de euro), Mircea Suciu (People Moving to The Right, 15.000 de euro), Roman Tolici (The Platform, 4.000 de euro). Printre noutăţi, menţionăm că avangardistul Sandu Darie a vândut prima sa lucrare în România (Red and Black Stripes, 8.000 de euro), iar Catrinel Menghia Marlon a debutat cu succes la Artmark cu cele două lucrări: Bad Girl (2.750 de euro) şi Mutazioni (2.370 de euro).
Ceasul de buzunar al poetului Mihai Eminescu, adjudecat cu 19.000 de euro, a confirmat că ,,Istoria românilor" este mereu vie. În aceeaşi situaţie au fost şi: Ulciorul primit cadou de M.S. Regele Ferdinand I de la Aurel Sava (1.400 de euro), faimoasa reprezentare a lui Mihai Viteazul, gravură realizată de Aegidius Sadeler II  (4.750 de euro), Polul de aur, Carol I, gravor Wilhelm Kullrich (2.250 de euro), Timbrul Cap de Bour 108 parale, 1858 (9.500 de euro).
Joi seară, 24 noiembrie, Palatul Cesianu-Racoviţă a fost gazda unui public numeros şi foarte interesat.
Licitația Colecției familiei Halfon-Elias a adus un total de aproximativ 126.000 de euro şi o rată de adjudecare de 81%, iar Licitația de Interior s-a finalizat cu un total de aproximativ de 71.000 euro, 74% rată de adjudecare.
Licitaţia Colecției familiei Halfon-Elias a adus nume importante din arta europeană prezente pentru prima oară pe piaţa de artă din România. Nu au rămas indiferente publicului lucrări precum: Visare (Le Rêve) (35.000 de euro), de Alfred Boucher, artist pentru prima oară aflat în licitaţii la noi în ţară, Vânzătorul de elixir (16.000 de euro), Pescar breton de Georges Jean-Marie Haquette (3.250 de euro), Jean Alexandru Steriadi, Case la Mangalia (14.000 de euro), Iarna pe uliță, Gheorghe Petraşcu (7.000 de euro), Sfântul Eustațiu, de Albrecht Dürer (1.600 de euro). Evantaiul din fină dantelă de Bruxelles a stârnit adevărate pasiuni şi fost adjudecat cu 2.000 de euro (preţ de pornire 100 euro).
Nici Licitaţia de Interior nu s-a lăsat mai prejos : garnitura pentru șemineu, stil Louis XV s-a adjudecat cu 5.500 de euro, ceasul pentru birou, Jaeger LeCoultre cu 2.250 de euro, lucrarea Sat de pescari de Gustave Vorel cu 5.000 de euro,  masa Paul-Charles Sormani cu 4.250 de  euro. Veronica Leca

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:44:07 Ora de vară a Europei de Est