Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Pregătiri pentru deschiderea Târgului de Crăciun

În Oradea noastră

Pregătiri pentru deschiderea Târgului de Crăciun

Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din Piața Unirii, care se va desfăşura în perioada 30 noiembrie - 31 decembrie 2016, sunt în toi.

În aceste zile a început amenajarea patinoarului, care va fi gata până în 30 noiembrie şi a fost finalizată montarea caruselului pentru copii. Săptămâna trecută a fost montat un brad ecologic înalt de 12 metri, iar firma Luxten continuă să lucreze la montarea iluminatului public din piață.
În acest sfârșit de săptămână vor fi montate și cele 34 de căsuțe de alimentație publică și obiecte de Crăciun, precum și partea de construcție a Ieslei, căsuța propriu-zisă, urmând ca luni, 28 noiembrie, să fie aduse cele 13 statuete reprezentând personajele biblice ale Ieslei care evocă Nașterea Mântuitorului. Aceste statuete vor fi reabilitate sub îndrumarea profesorului Dumitru Paina de către studenții de la Facultatea de Arte Vizuale, care se vor ocupa de restaurarea și vopsirea acestora. Ieslea va fi gata până în seara de marți, 29 noiembrie.
Tot cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vor fi aprinse pentru prima oară într-o piață publică din Oradea cele patru lumânări de pe coronița de advent montată în cursul acestei zile în fața bisericii Sf. Ladislau. Coroana de Advent este unul dintre simbolurile creştine folosite pentru a aminti de venirea lui Mesia. Lumânările simbolizează cele patru săptămâni ale Adventului şi sunt aprinse treptat, în fiecare dintre duminicile dinaintea Crăciunului. Prima aprindere va avea loc duminică, 27 noiembrie, de la ora 18, când lângă coroniță vor cânta melodii religioase de Crăciun șase coruri bisericești din municipiu.
Târgul de Crăciun se va deschide miercuri, 30 noiembrie, la ora 18, când se va aprinde iluminatul de Sărbători, după care pe scena din Piața Unirii va avea loc un concert al Paulei Seling.
În luna decembrie, orădenii sunt așteptați în Piaţa Unirii și în Cetatea Oradea la Târgul de Crăciun, cu diferite activități și programe. Pe lângă activităţile tradiţionale, se va realiza şi atelierul Moşului, Căsuţa lui Moş Crăciun, iar pe scena amenajată în piaţă, artiştii vor oferi concerte în fiecare sfârșit de săptămână. Vor susține concerte Alexandra Uşurelu (3 decembrie), Locomotiv GT din Ungaria (9 decembrie), Cristina (sau Andreea?) Bălan (10 decembrie) Florena, Călin Pop (16 decembrie), Proconsul (17 decembrie), Andra (18 decembrie), Concert de colinde cu Ioan Bocşa şi Ansamblul Icoane (20 decembrie), Nicoleta Nucă (21 decembrie), Elena Gheorghe (22 decembrie), Ansamblul Artistic Crişana şi Art Group (23 decembrie).
Târgul de Crăciun, organizat de către Primăria Oradea, prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi de Serviciul de Management al Cetăţii, va fi deschis în intervalul orar 14.00 - 20.00 (în zilele de luni până joi, inclusiv) şi 12.00 - 21.00 (în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică). (B.P.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:46:51 Ora de vară a Europei de Est