Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

B-EST International Film Festival

La Bucureºti, între 14 ºi 21 aprilie,

B-EST International Film Festival

Cu numeroase nominalizãri internaþionale - Oscar pentru Cel mai bun film strãin, Globul de Aur, Premiile Césars -, regizorul ºi scenaristul belgian Gérard Corbiau, a cãrui carierã cinematograficã internaþionalã se întinde pe parcursul a 20 de ani, va face parte din juriul competiþiei de lungmetraj a B-EST International Film Festival, ediþia a 3-a, care va avea loc la Bucureºti în perioada 14 - 21 aprilie 2007.

Gérard Corbiau

S-a nãscut la Bruxelles în 1941. În 1968, îºi începe cariera de documentarist la RTBF ºi realizeazã aproximativ 50 de filme pentru unele dintre cele mai populare emisiuni ale televiziunii naþionale belgiene. În 1987 debuteazã cu primul film de cinema Le Maître de Musique, care e nominalizat la Oscar, ºi înscrie cu aceastã ocazie ºcoala de film belgianã în agenda cinematograficã internaþionalã. Datoritã succesului dobândit, regizeazã L'Année de l’Eveil (1990), urmat de Farinelli (1994); filmul primeºte Globul de Aur pentru Cel mai bun film strãin, fiind la rândul sãu nominalizat la Oscar. Le Roi danse, realizat în 2000, este nominalizat de trei ori la premiile Césars. În 2002, semneazã pentru televiziune Saint Germain ou la Négociation, care a avut premiera la Festivalul de Literaturã ºi Cinema de la Monte Carlo. Cea mai recentã producþie a sa, José van Dam, 25 ans après, prezintã un portret filmat al bunului sãu prieten, artistul Jose van Dame.

În cadrul B-EST International Film Festival, Gérard Corbiau va prezenta publicului bucureºtean filmele Le Maître de Musique ºi José van Dam, 25 ans aprè,  în cadrul secþiunii speciale Al 7-lea Univers.

Alãturi de Gérard Corbiau, în juriul competiþiei de lungmetraj al B-EST International Film Festival, se aflã importanþi oameni de cinema de renume internaþional: Martin J. Blaney, jurnalist pentru Screen International, actriþa Oana Pellea, Ludmila Cvikova, selecþioner al Festivalului International de Film de la Rotterdam, actorul ºi regizorul Florin Piersic jr, unul dintre cei mai puternici animatori ai filmului independent românesc.

Mai multe detalii despre invitaþii B-EST International Film Festival 2007, puteti gãsi pe pagina de web a festivalului: http://b-estfilmfest.com/.
Bianca BOITAN

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:37 Ora de vară a Europei de Est