Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Consiliul Concurenței s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților locale

Ieri, la Primăria Oradea

Consiliul Concurenței s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților locale

Ieri, 15 noiembrie 2016, a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea, o conferință de presă organizată de Consiliul Concurenței, la care a participat și viceprimarul municipiului Oradea, dl. Mircea Mălan.

Conducerea Consiliului Concurenţei se află la Oradea, în perioada 14-17 noiembrie 2016 pentru a se întâlni atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a afla problemele cu care se confruntă aceştia pe plan local.
Viceprimarul Mircea Mălan a precizat: ,,Am discutat până acum câteva chestiuni tehnice, care vizează orașul Oradea în relația cu Consiliul Concurenței. Vreau să îi mulțumesc d-lui președinte Bogdan Chirițoiu pentru sprijinul pe care ni l-a acordat de-a lungul timpului, de fiecare dată când am avut nevoie în derularea proiectelor orașului nostru. Sunt convins că, Consiliul Concurenței ne va acorda tot sprijinul necesar și consilierea de care avem nevoie, și în următoarea perioadă. Noi avem două teme esențiale, pe care le-am discutat în detaliu și sunt convins, că în cel mai scurt timp, Consiliul Concurenței ne va acorda sprijinul necesar".
Un subiect important discutat azi de reprezentanții Primăriei cu cei ai Consiliului Concurenței este cel legat de termoficarea din Oradea:
,,Pentru noi, modelul de termoficare este cel de dincolo de granițe, respectiv cel din Austria și Germania. Dar, nu numai această chestiune a zonei unitare este una comună cu Consiliul Concurenței, ci și un aviz pe care îl așteptăm chiar în aceste zile, aviz privind contractul de delegare a serviciului privind gestionarea transportului, distribuției și furnizării energiei termice. Acest contract are nevoie de avizul Consiliului Concurenței, pentru a-l putea depune la Ministerul Fondurilor Europene și pentru a încheia contractul de finanțare pe etapa a II-a, etapă care presupune reabilitarea celor 20,28 km de conducte magistrale. Momentan, suntem în procedură de licitație publică pentru a realiza un nou studiu de fezabilitate privind zonele unitare ", a completat viceprimarul Mircea Mălan
Una dintre priorităţile autorităţii naţionale de concurenţă este promovarea regulilor necesare creării şi menţinerii unui mediu concurenţial normal. În acest context, va avea loc și un seminar dedicat mediului de afaceri regional, în cadrul căruia reprezentanţii Consiliului Concurenţei vor prezenta principale aspectele ale politicii concurentei în România (ca stat membru al Uniunii Europene), în special, cele referitoare la înţelegeri verticale, regimul aplicabil licitaţiilor trucate, Politica de Clemenţă.
Un accent deosebit va fi pus pe mijloacele de prevenire la care pot face apel companiile pentru a evita încălcarea Legii Concurenţei şi, implicit, sancţionarea din partea Consiliului Concurenţei.
În ceea ce priveşte seminarul cu autorităţile locale care va avea loc, în cadrul acestuia vor fi prezentate tipurile de ajutor de stat care pot fi acordate, precum şi mijloacele de identificare, de către autorităţile contractante, a  înţelegerilor anticoncurenţiale între companiile participante la licitaţiile publice. (B.P.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:39:52 Ora de vară a Europei de Est