Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Cavalerul tristei figuri” a cucerit inimile publicului gălăţean

Trei premii pentru orădeni... din 10

„Cavalerul tristei figuri” a cucerit inimile publicului gălăţean

Aplauze furtunoase şi premii pentru teatrul orădean la cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie, organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini" din Galaţi. Teatrul ,,Regina Maria" a participat la festival cu spectacolul „Omul din La Mancha", de Dale Wasserman, regia Korcsmáros György şi s-a întors acasă încununat cu lauri: trei dintre cele zece premii acordate au fost câştigate de spectacolul orădean.

Astfel, premiul pentru decoruri este acordat israelianului Paul Salzberger, premiul pentru costume a mers la Amalia Judea, cei care au oferit contur prin decorul spectaculos şi veşmintele impresionante musicalului orădean, iar premiul publicului este câştigat de spectacolul „cu o extraordinară desfăşurare de forţe" (Victor Cilincă „Viaţa Liberă"): OMUL DIN LA MANCHA.
Festivalul Naţional de Comedie din Galaţi, cu o tradiţie de 40 de ani în peisajul cultural românesc, şi-a deschis porţile sâmbătă, 5 noiembrie şi s-a încheiat ieri, 13 noiembrie 2016, oferind un adevărat regal teatral gălăţenilor.
Selecţionerul acestei ediţii a Festivalului de Comedie a fost criticul de teatru Alice Georgescu, iar juriul a fost alcătuit din criticul de teatru Doina Papp, cronicarul de teatru şi jurnalistul cultural Gabriela Lupu, regizorul Radu Dinulescu, scenografa Vioara Bara, actorul şi scriitorul Cornel (Mimi) Brănescu şi Prof. Zanfir Ilie, managerul bibliotecii „V.A. Urechia", consilier în cadrul Comisiei de Cultură a Consiliului Local.
Mulţumim publicului gălăţean pentru dragostea cu care ne primeşte în fiecare an. Suntem onoraţi şi bucuroşi de premiile care ne-au fost acordate şi pornim glorioşi spre alte aventuri şi alte cuceriri... de inimi.
Vom poposi la Festivalul Internaţional de Teatru Clasic de la Arad cu spectacolul „Domnul Jurdan", rescriere dramatică de Victor Ioan Frunză după comedia ,,Burghezul Gentilom" de Jean Baptiste Poquelin Molière și după ,,Jourdain cel scrântit", de Mihail Bulgakov, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, care se va juca vineri, 18 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici". Ultima oprire din această lună va fi la Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe din Cluj-Napoca, cu spectacolul „În inima nopţii - Episodul Lear", un scenariu de Gavriil Pinte, cu inserții de George Banu și Monique Borie, regia artistică Gavriil Pinte, în data de 26 noiembrie, care se va bucura de două reprezentaţii: de la ora 16.00 şi de la ora 22.00, la Hala Remarul.
Florina Dometi

Trimite email
joi, 10 aprilie 2025, 17:13:24 Ora de vară a Europei de Est